Vakantieweken

Zomer vakantieweken

U werkt, maar uw schoolgaande kind met een verstandelijke of meervoudige beperking heeft vakantie. Of u wilt een aantal dagen doorbrengen met elkaar en/of de andere kinderen in het gezin. Tijdens de vakantieweken bieden wij uw kind de mogelijkheid om een week op vakantie te gaan of om overdag te spelen op ODC Dynamica. Zo heeft uw kind ook echt vakantie. Er wordt van alles georganiseerd: van een uitstapje naar een pretpark tot lekker zwemmen en van spelletjes doen tot uitwaaien aan zee en weer even bijkomen van alle indrukken.


Vakantieweken 2017: 22 juli t/m 3 september

1. Logeerhuis

Het Logeerhuis zal gedurende de gehele vakantie geopend zijn voor alle cliënten die gebruik maken van de ODC's, mits er voldoende aanmeldingen zijn. Deze kinderen gaan zoals gebruikelijk op de doordeweekse dagen overdag naar het ODC en kunnen ook in het weekend komen logeren. Aanmelding hiervoor kan via het Logeerhuis.

2. a) Vakantieweek Logeerhuis: van vrijdag 5 augustus t/m vrijdag 11 augustus 2017

In het Logeerhuis te Purmerend (Malibongwestraat 123).
Voor alle cliënten (school/dagbesteding/werk) bestaat er de mogelijkheid om een week vakantie te vieren (zaterdagochtend tot en met vrijdagmiddag).

    b) Verblijf in een bungalow op het Marinapark in Volendam

Periode

- Van zaterdag 22 juli t/m vrijdag 28 juli 2017
- Van zaterdag 19 augustus t/m vrijdag 25 augustus 2017

In een huisje aan het Marinapark in Volendam (zie de website). De begeleiding wordt verzorgd door de medewerkers van het Logeerhuis. Er kunnen 6 cliënten per week gebruik maken van dit aanbod. Er kan gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten van het park. Het Marinapark is een open locatie waar kinderen naar buiten kunnen lopen. Samen met de ouders gaan we bij twijfel bespreken of de locatie geschikt is voor hun kind.

De eigen bijdrage is € 125.

3. Zomervakantieweek Dynamica begeleid door de specialistische begeleiding na school

Periode
Maandag 24 juli t/m vrijdag 28 juli 2017
Maandag 31 juli t/m vrijdag 4 augustus 2017
Maandag 7 augustus t/m vrijdag 11 augustus 2017
Maandag 14 augustus t/m vrijdag 18 augustus 2017
Maandag 21 augustus t/m vrijdag 25 september 2017
Maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september 2017

Als er te weinig kinderen op een dag zijn opgegeven kan dit betekenen dat we op deze dag(en) niet open zijn.

Het kan zijn dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt om uitstapjes te kunnen organiseren.

Waar
De vakantieweken worden georganiseerd op Dynamica. De activiteiten vinden plaats in en rond het orthopedagogisch dagcentrum. Er kan waar mogelijk gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van het dagcentrum, zoals zwembad, luchtkussen en speelzaal. Samen spelen met de kinderen die het dagcentrum bezoeken, behoort ook tot de mogelijkheden.

Tijd
De kinderen zijn welkom van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Tussen 8.30 en 9.30 uur kunt u uw kind brengen en tussen 15.30 en 16.30 uur weer ophalen.

Adres
Dynamica, Molenwerf 1f te Koog aan de Zaan.

Voor wie?
De vakantieweken worden georganiseerd voor thuiswonende schoolkinderen en jong volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking.
Bij het samenstellen van de groepen kijken wij naar de aansluitingsmogelijkheden van uw kind.

Wat kost het?
De vakantie wordt voor het grootste deel bekostigd uit uw indicatie. Bij PGB-plaatsing krijgt u een contract met daarin de vakantieperiode en de tarieven. Zodra wij het contract getekend retour hebben ontvangen reserveren wij een plekje voor uw kind. 
Voor de kosten van de uitstapjes en het vervoer tijdens de vakantieweken in het logeerhuis of het Marinapark vragen wij een eigen bijdrage van € 125. Dit kunt u eventueel in termijnen betalen. Deze bijdrage dient u vooraf aan ons te voldoen. 
Bij inschrijving informeren wij u hier verder over.

Indicatie
Heeft u geen geldige indicatie dan kunt u bij de gemeente via het wijkteam of het WMO-loket aangeven dat u graag gebruik wilt maken van de vakantiemogelijkheden. Zij kunnen hiervoor dan een beschikking afgeven.  

Aanmelding en toewijzing
U kunt uw kind aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen en te retourneren aan onze afdeling Cliëntservice (met een kopie van het indicatiebesluit bijgevoegd). Het is belangrijk dat u duidelijk aangeeft welke periode uw eerste en tweede voorkeur heeft. Aanmelden is in ieder geval mogelijk tot 1 april 2017. Stuurt u voor die datum uw aanmelding in dan ontvangt u eind april 2017 bericht. Uw aanmelding voor vakantieweken in het Marinapark is definitief nadat wij de eigen bijdrage hebben ontvangen. Aanmelden na 1 april 2017 is ook mogelijk, maar de kans dat er iets aangeboden kan worden is aanzienlijk kleiner. 

Cliënten die reeds gebruik maken van de specialistische begeleiding na school van Odion kunnen zich aanmelden voor de zomervakantie weken op de gebruikelijke wijze die wij hanteren.

Informatie en aanmelding
U kunt uw kind aanmelden door het aanmeldingsformulier aan te vragen bij de afdeling Cliëntservice.
Dit kan telefonisch via 
0299-412812 via clientservice@odion.nl.