Vacatures en solliciteren

Heb jij dezelfde passie voor het vak als wij en spreekt de visie van Odion je aan? Dan zul je je bij ons prima op je plaats voelen. Odion staat in de branche bekend als een prettige werkgever, iets waar we trots op zijn. Er zijn veel vormen van dienstverband mogelijk op verschillende locaties, waardoor je vrijwel altijd een baan hebt die bij je past en aansluit op je persoonlijke wensen.

Ook kun je een open sollicitaties sturen, wij bewaren je gegevens een half jaar. Stuur dan een brief met uitgebreide motivatie en CV naar: sollicitatie@odion.nl of Odion; t.a.v. Personeelszaken - Postbus 138 1440 AC Purmerend

Door een storing lijken in week 12 niet alle sollicaitaties goed bij ons te zijn binnen gekomen. Je kunt bij de afdeling P&O checken of jouw sollicitatie door Odion is ontvangen.

De kinderen van ODC Dynamica in Koog aan de Zaan worden dagelijks tussen 08.00 uur en 09.30 uur opgehaald van huis en tussen 15.30 uur en 17.00 uur weer teruggebracht.
Naast de chauffeur gaat er dan altijd een vervoersbegeleider mee om de kinderen in de bus te begeleiden. De vervoersbegeleider heeft contact met de ouders en neemt het kind over en zorgt dat het kind veilig in de bus komt. Onderweg begeleid je de kinderen zodat de rit rustig kan verlopen. Bij het ODC breng je de kinderen naar binnen en heb je een overdracht met de begeleiding van het ODC. In de middag haal je de kinderen weer op uit de groepen.

Voor ODC Dynamica zijn we per direct op zoek naar een

VERVOERSBEGELEIDER (M/V)
op basis van min 6 uur per week
3 uur per dag: 1,5 uur in de ochtend en 1,5 uur in de middag
Referentienummer: 6317-BN


Functie-inhoud:
- De Vervoersbegeleider begeleidt de cliënten tijdens het vervoer en draagt zorg voor de overdracht op de plaats van bestemming.
- Meldt bijzonderheden aan begeleiders, verzorgers en/of ouders.
- Voert, indien noodzakelijk, adequate handelingen uit (bij braken, epilepsie etc).
- Ziet toe op een veilig, rustig en prettig klimaat gedurende de reis en overdracht.
- Levert een bijdrage aan de verbetering van de vervoersbegeleiding van Odion.

Functie-eisen:
- Kennis op VMBO-niveau.
- Affiniteit, en bij voorkeur ervaring, in de dienstverlening aan mensen en/of kinderen met een beperking.
- Een respectvolle houding waarbij de wensen en de behoeften van de cliënt het uitgangspunt zijn.
  
Wij bieden:
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor de functie van Vervoersbegeleider bedraagt het salaris min. € 1.497,- en max. € 2.071,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband, van 36 uur per week (FWG schaal 15).


Informatie:
Voor informatie kun je contact opnemen met Maaike Neefkes, tel. 06-57359737.

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen, (o.v.v. het referentienummer) worden ingediend bij Odion. Brieven: t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC PURMEREND of per mail: sollicitatie@odion.nl

 

Odion heeft verschillende woon- en dagbestedingslocaties voor cliënten met een lichamelijk beperking en/ of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Voor een aantal cliënten van deze locaties geldt dat zij naast een lichamelijk beperking ook een verstandelijke beperking hebben.
De ADL is begeleidingstaak door de hele dag heen, en ook het begeleiden, motiveren, activeren en in stand houden van de individuele mogelijkheden van
de cliënt en het ondersteunen bij sociale interacties staan hoog in ons begeleidingsprogramma.

Ter versterking van onze Flexpool zoeken wij voor de inzet op deze locaties per direct een aantal ervaren, gemotiveerde, open, enthousiaste en vooral flexibele

BASISMEDEWERKERS
op basis van 3,2 tot 18 uur (10-50 %) per week
Referentienummer: 6417-BN

Functie-inhoud:
-   De cliënt ondersteunen bij activiteiten van praktische aard op het gebied van persoonlijke verzorging en huishoudelij¬ke taken.
-   De cliënt ondersteunen bij de opbouw en het onderhoud van sociale contacten.

 
 Functie-eisen:
-   Een op de functie gericht diploma, bv MBO-V, MMZ 3 of Verzorgende of studerend hiervoor.
-   Enige ervaring met mensen met een lichamelijke/verstandelijke handicap en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH).
-   Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
-   De bereidheid om in onregelmatige diensten (ook nachtdiensten) te werken.
-   Het als een uitdaging zien om mensen met NAH en lichamelijke/verstandelijk gehandicapten zowel individueel als groepsgewijs in hun woonsituatie te begeleiden.
-   Inlevingsvermogen en een beroepshouding passend bij deze doelgroep.
-   Over verantwoordelijkheidsgevoel en een zelfstandige werkhouding beschikken.

 
Wij bieden:
Odion kenmerkt zich als een betrokken organisatie waar de zorg voor cliënten bij alle medewerkers voorop staat. Er heerst een informele werksfeer waar mensen met veel plezier (blijven) werken. De functie van Basismedewerker is ingeschaald in functiegroep 35 van de CAO Gehandicaptenzorg. Dit komt neer op een salaris van minimaal min. € 1.731,- en max. € 2.574,-  bruto per maand, bij een volledig dienstverband.
 
Informatie:
Inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij Marja Meijer, Hoofd flexpool, tel: 0299-412823.
 
Solliciteren:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen (o.v.v. het ref. nummer ) schriftelijk worden ingediend bij Odion, t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC PURMEREND of per e-mail sollicitatie@odion.nl 

Woonvoorziening “Lijsterstraat” te Wormerveer

Odion biedt met zorg begeleiding en ondersteuning aan mensen met een beperking. Odion heeft als missie dat mensen met een beperking zoveel als mogelijk als volwaardige burgers aan de maatschappij kunnen deelnemen.De Lijsterstraat is een woonvoorziening waar 14 cliënten met een verstandelijke beperking (leeftijd tussen de 37-67 jaar) wonen in een eigen appartement en een aantal cliënten zelfstandig in de wijk Wormerveer. Het team van Odion “Lijsterstraat” bestaat uit 6 Persoonlijk Begeleiders, 4  Basismedewerkers en 3 Huishoudelijk Medewerksters. Dit is een enthousiast en betrokken team. De bewoners, hun verwanten en het team zijn op zoek naar een energieke

Teamleider                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Op basis van 28,8 uur (80%) per week                                                                                                                                                                                                                                                 Referentienummer:6217-RJ 

Wie zoeken wij?

Iemand die stevig in zijn schoenen staat, niet terug deinst voor een uitdaging en met ons het proces richting een zelf organiserend team wil aangaan. Dit vraagt van jou een coachende houding waarbij je ruimte kunt geven, maar ook lijnen uit kunt zetten. Je bent in staat de strategische koers van Odion te vertalen naar de locatie Lijsterstraat en het team te enthousiasmeren dit beleid op eigen wijze vorm te geven. Ben jij inspirerend, toegankelijk, motiverend en in staat om met hart voor de zorg samen met het team de begeleiding voor de bewoners te optimaliseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat zijn jou kwaliteiten?  

-          Ruime ervaring in het coachend  leidinggeven, bij voorkeur  in een setting waar gewerkt wordt  met mensen met een beperking.

-          Een passende en afgeronde HBO  opleiding  bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding of de bereidheid deze te volgen.

-          Je kunt beslissingen nemen en doelgericht werken.

-          Je bent stressbestendig en in staat goed overzicht te houden in een dynamische omgeving met continue veranderende omstandigheden.

-          Je kunt  je aandacht over meerdere diensten verdelen en overzicht  houden.

-          Je bent in staat een team tot zelforganisatie te brengen en teamprocessen te begeleiden.

-          Je kijkt kritisch naar beleid en bent in staat om een vertaalslag te maken naar de locatie

-          Je hebt affiniteit met de doelgroep

-          Je hebt kennis van de huidige ontwikkelingen op het gebied van de WLZ en de WMO.

Wat biedt Odion?

Odion kenmerkt zich als een betrokken organisatie waar de zorg voor cliënten bij alle medewerkers voorop staat. Er heerst een informele werksfeer waar mensen met veel plezier (blijven) werken. De functie van Teamleider is ingeschaald in functiegroep 55 van de CAO Gehandicaptenzorg. Dit komt neer op een salaris van minimaal € 2.574,- en maximaal  € 3.798,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband

Meer weten?

Voor informatie kun je contact opnemen met Regiomanager Arne Theunissen, Tel.06-23813434.

Solliciteren?

Sollicitatiebrieven met CV kunnen tot dinsdag 15 augustus (o.v.v. ref. nummer) per e-mail worden ingediend bij Odion: sollicitatie@odion.nl

 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdagochtend  25 augustus

 

 

 

 

 

Het cluster Kinderen biedt ondersteuning aan kinderen met een beperking en hun ouders.  Orthopedagogisch Dagcentrum (ODC) Dynamica in Koog aan de Zaan en Orthopedagogisch Dagcentrum de Boomgaard in Purmerend maken onderdeel uit van dit cluster en bieden dagopvang voor kinderen met een verstandelijke en meervoudige beperking in de leeftijd van 2 t/m 18 jaar.

Binnen het ODC zijn er verschillende groepen die onderverdeeld zijn op niveau en begeleidingsbehoefte. Begeleiders maken bij elk kind de vertaalslag waarbij kennis van de beperking en algemene uitgangspunten vertaald worden naar de behandeling van het kind.

Ter waarneming zoeken wij voor de periode oktober 2017 tot en met februari 2018 een enthousiaste en gemotiveerde

    KINDERFYSIOTHERAPEUT (i.o.)
      op basis van 32 uur (88,8%) per week
   Referentienummer: 5916-BN

Functie inhoud:
- Het diagnosticeren, opstellen en uitvoeren van fysiotherapeutische behandelplannen gericht op het behouden en verminderen van beperkingen/ belemmeringen in het dagelijks fysieke functioneren.
- Het adviseren en begeleiden van (multidisciplinaire) teams op vakinhoudelijk gebied.
- Het opzetten en adviseren van activiteiten in het kader van beweging en sensorische integratie.
- Het adviseren en begeleiden van ouders.

Functie-eisen:
- Geregistreerd (kinder)fysiotherapeut.
- Kennis van de problematiek van de: ziektebeelden, syndromen, gedragsstoornissen en allerlei vormen van handicaps/ beperkingen.
- Heeft kennis van relevante wet- en regelgeving, voorschriften en protocollen.
- Tactvol en invoelend kunnen optreden.
- Open kunnen werken in een multidisciplinair team.
- Affiniteit en ervaring met de doelgroep.
- BIG en CKR registraties zijn vereist.

Informatie:
Voor meer informatie over de vacature kan contact opgenomen worden met Kinderfysiotherapeut Yvonne van Tintelen: 06-50403729.

Wij bieden:
- Een tijdelijke aanstelling voor 4 maanden.
- Een uitdagende en leerzame werkplek.
- Voor de functie van (Kinder)fysiotherapeut bedraagt het salaris min. € 2.574,- en max.   € 3.798,- bruto per maand, bij een dienstverband van 36 uur per week (FWG schaal 55).

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen tot uiterlijk 1 september a.s. (o.v.v. het referentienummer) schriftelijk worden ingediend bij Odion, t.a.v. Afdeling P&O, Postbus 138 1440 AC Purmerend of per email: sollicitatie@odion.nl 

Voor de zomerperiode is Odion voor diverse woonvormen  in de regio’s Zaanstreek , Waterland  en Kennemerland  op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde

HUISHOUDELIJK MEDEWERKERS

Referentienummer: 3517-BN

Functie-inhoud:
- Schoonmaken van algemene ruimte, sanitair en de woonruimten van cliënten op de woonlocaties.
- Huishoudelijke ondersteuning bij cliënten die zelfstandig in de wijk wonen.
- Het verzorgen van de was en strijken op woonlocaties.

Functie-eisen:
- LBO opleiding.
- Een goede beheersing van de Nederlandse taal, qua spreken en luisteren.
- Plezier hebben in het verrichten van huishoudelijke werkzaamheden.
- Affiniteit hebben in het omgaan met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
- Enthousiasme en betrokkenheid met betrekking tot je functie.
- De werkzaamheden kunnen met, en zonder cliënten plaatsvinden.

Wij bieden:
Een leuke vakantiebaan voor een wisselend aantal uur per week. De beloning is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Informatie:
Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Marja Meijer, Hoofd Flexpool: 0299-412828 of m.meijer@odion.nl

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen, onder vermelding van het referentienummer, schriftelijk worden ingediend bij Odion, t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC PURMEREND of per e-mail naar: sollicitatie@odion.nl

 

Het Klaverland en de Boogaert in Castricum, de Jan Ligthartstraat in Heemskerk en de Veldvliegerweg in Zaandam zijn woonlocaties voor mensen met een lichamelijke beperking. Odion is voor deze locaties op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde


VAKANTIEKRACHTEN
Referentienummer: 1317-BN


Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende vakantiebaan in de zorg? Wil je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, maar ben je wel flexibel? Kom dan werken als vakantiekracht binnen de Flexpool van Odion.


Wij zoeken mensen die:
- In het bezit zijn van, dan wel studerend zijn voor, het diploma Verzorgende IG of MBO-V of andere zorgopleiding op min. niveau 3;
- Inzet en initiatief tonen;
- Flexibel inzetbaar zijn;
- Affiniteit hebben met mensen met een lichamelijke beperking.


Informatie:
Voor meer informatie over de functies kan er contact worden opgenomen met Hoofd Flexpool Marja Meijer: 0299-412812 / 06-51574470 of m.meijer@odion.nl 


Solliciteren:
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief  met CV naar Odion (o.v.v. ref. nummer ) t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC te Purmerend of per e-mail naar: sollicitatie@odion.nl 

 

Voor de zomerperiode is Odion voor diverse woonvormen en/of dagbestedinglocaties in de regio’s Zaanstreek en Waterland op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde


VAKANTIEKRACHTEN
Referentienummer: 1217-BN

     
Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende vakantiebaan in de zorg? Wil je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, maar ben je wel flexibel? Kom dan werken als vakantiekracht binnen de Flexpool van Odion.


Wij zoeken mensen die:
- In het bezit zijn van, dan wel studerend zijn voor, het diploma MMZ, SPW  of SPH;
- Inzet en initiatief tonen;
- Flexibel inzetbaar zijn;
- (Stage) ervaring hebben in het werken met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.


Informatie:
Voor meer informatie over de functies kan er contact worden opgenomen met Hoofd Flexpool Marja Meijer: 0299-412828 / 06-53749884 of m.meijer@odion.nl


Solliciteren:
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief met CV (o.v.v. ref. nummer) naar Odion t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC te Purmerend of per e-mail naar: sollicitatie@odion.nl 

 

De Flexpool van Odion bestaat nu ruim 15 jaar. In deze tijd is de Flexpool uitgegroeid naar een afdeling waar meer dan 100 flexwerkers zich op professionele manier inzetten in alle onderdelen van de organisatie.

Per direct zijn wij op zoek naar:

Enthousiaste medewerkers Flexpool
Voor de functie van Basismedewerker
Op basis van 40%-60%
Referentienummer:  5016-BN

Als medewerkers van de Flexpool kan je op alle locaties van Odion voor langere of kortere tijd worden ingezet. 

Functie-inhoud als je op woonlocaties werkt:
• De cliënt ondersteunen in het dagelijkse leven met het ondersteuningsplan als uitgangspunt.
• De cliënt ondersteunen gericht op het behouden en vergroten van de zelfredzaamheid.
• De cliënt ondersteunen bij activiteiten van praktische aard. (ADL en HDL).
• De cliënt ondersteunen bij de opbouw en het onderhouden van sociale contacten.
• Begeleiding wordt gegeven op basis van de individuele afspraken met de cliënt, daarnaast is ook het groepsaspect een belangrijk onderdeel van je werk.

Functie-inhoud als je op een dagbestedingslocatie werkt:
• De cliënten ondersteunen bij de opbouw en het onderhouden van sociale contacten.
• Cliënten een structuur kunnen aanbieden.
• Gericht zijn op het bieden, onderhouden en ontwikkelen van de ADL vaardigheden.
• Het bewaken van de veiligheid en hygiëne tijdens het uitvoeren van de activiteiten.
• Het ondersteunen van cliënten op alle levensgebieden, zoals bij ontwikkelingsgerichte activiteiten, recreatieve activiteiten, de uitvoering van dagelijkse huishoudelijke activiteiten en het zo nodig ondersteunen bij de lichamelijke verzorging.
• De begeleiding vindt plaats vanuit het ondersteuningsplan en de daarin gestelde werkdoelen.
• Het bewaken en bevorderen van leef- en/of werkklimaat en de sfeer.

Functie-eisen:
• Een op de functie gerichte MBO 3 opleiding (diploma).
• Ervaring met mensen met een verstandelijke beperking.
• Een respectvolle houding waarbij de wensen en behoeften van de cliënt uitgangspunt zijn.
• Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
.• Initiatiefvolle en praktische werkhouding / een aanpakker.
• De bereidheid om wisselende diensten te werken, ook slaapdiensten en weekenddiensten.
• Relativerend, flexibel, humoristisch.

Wij bieden:
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor de functie van Basismedewerker bedraagt het salaris min. € 1.731,- en max. € 2.574,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (FWG schaal 35).

Informatie:
Voor meer informatie over de functies kan er contact worden opgenomen met Marja Meijer, Hoofd Flexpool, 0299-412812

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen (o.v.v. het referentienummer) schriftelijk worden ingediend bij Odion. Brieven: t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC PURMEREND of per e-mail: sollicitatie@odion.nl