A A A

Heeft jouw kind autisme of een ontwikkelingsachterstand, dan heb je vaak te maken met complexe situaties. Situaties waarvan je niet altijd weet wat je ermee aan moet. Je kind maakt bijvoorbeeld geen contact, vindt het moeilijk om te spelen met andere kinderen of kan opeens driftig worden. Je wilt daar zo goed mogelijk op inspelen, maar merkt dat het je ontbreekt aan kennis, geduld, en soms tijd. Het ABA-team van Odion kan je daarbij ondersteunen.

Wat is ABA?

Applied Behavior Analysis (ABA) is een intensieve behandelmethode waarmee de ontwikkeling van kinderen met autisme, een ontwikkelingsachterstand en/of een taalontwikkelingsstoornis gestimuleerd kan worden. Het ABA-team van Odion bestaat uit (ortho)pedagogen, psychologen en coaches. Jouw kind krijgt een eigen coach, die hem of haar thuis, op school en op andere plekken observeert. Samen met jou wordt er vervolgens een behandelplan opgesteld. Centraal daarin staat de motivatie van jouw kind: Wat doet het het allerliefst? Wat is zijn of haar favoriete spel? Dit gebruiken we als uitgangspunt om gewenst gedrag te stimuleren, ongewenst gedrag af te leren en nieuwe vaardigheden aan te leren. Jullie omgang met elkaar wordt daardoor plezieriger en socialer, en jullie gezinsleven stukken rustiger.

Aanmelden

Als de ABA-coaching los van een verblijf wordt aangeboden, moet een indicatie behandeling aangevraagd worden. Als de coaching wordt aangeboden binnen het Orthopedagogisch Dagcentrum, is een indicatie begeleiding individueel of een PGB vereist. Voor vragen over de aanmelding kun je contact met ons opnemen via 0299 – 418 350. Voor vragen over de behandeling zelf kun je terecht bij de gedragskundigen Cox Jobse (c.jobse@odion.nl) en Eveline Voetelink (e.voetelink@odion.nl).

Aanmelden doe je hier
Download hier de ABA-folder

Voor wie?

Voor ouders van kinderen met autisme of een ontwikkelingsachterstand die beter willen leren omgaan met de beperking van hun kind.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.