A A A

Het is super dat jouw kind gewoon thuis kan wonen, maar bij sommige dingen heeft jouw zoon of dochter hulp nodig. Misschien heeft hij moeite met lezen? Of met schrijven? Jij wilt hem zo goed mogelijk steunen, maar moet overdag werken en andere praktische dingen regelen. Je kunt daardoor niet altijd bij hem zijn. Als je gebruikmaakt van ambulante ondersteuning, gaan wij op zoek naar een begeleider die past bij de behoeftes van jouw kind en gezin. Jouw kind blijft gewoon thuis wonen, maar wordt ondersteund als het even nodig is.

Rustig kennismaken

Tijdens een intakegesprek bespreken we waar jullie gezin precies behoefte aan heeft. Willen jullie af en toe ondersteuning – bijvoorbeeld bij het wekelijkse bad ritueel – of liever een vaste oppas die een groot deel van de dag aanwezig is? Het kan allemaal. Wij gaan op zoek naar een medewerker met passende kwalificaties en ervaring. Na een kennismakingsgesprek volgt een proeftijd van een half jaar, waarin jullie rustig kunnen ontdekken of het klikt. Als dat zo is, kunnen er voor onbepaalde tijd afspraken gemaakt worden.

Ambulante ondersteuning in de praktijk

Ambulante ondersteuning helpt jouw kind bij de dagelijkse activiteiten en ontwikkeling. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk, want de begeleider onderneemt van alles met je kind. De donderdagmiddag van Odion-medewerker Frans en 12-jarige Mees ziet er bijvoorbeeld zo uit:

14.30 uur

Frans komt net als iedere donderdag aan bij de familie Veerman. Mees, die lichamelijk gehandicapt is en niet kan praten, vindt het geweldig. Zodra hij Frans ziet, slaakt hij een vreugdekreet. Natuurlijk, want hij weet: joe hoe, vandaag gaan we weer zwemmen.

15.00 uur

Mees en zijn moeder vertellen Frans onder het genot van een kopje thee over hun week. Als de taxi voorrijdt, begint het avontuur. Frans manoeuvreert Mees geroutineerd in zijn rolstoel naar buiten, de auto in. De moeder van Mees zwaait ze uit en heeft nu wat tijd om haar andere twee kinderen van school te halen.

15.30 uur

Frans en Mees liggen in het heerlijk warme water. Omdat het zwembad in een complex voor mensen met een verstandelijke beperking ligt, kan de bodem omhoog. Dat is handig én heel leuk, want daardoor kan Frans Mees op zijn rug laten drijven. Samen oefenen ze de rugslag, spetteren ze elkaar lachend nat en spelen ze balspelletjes.

16.30 uur

Het is alweer tijd om naar huis te gaan. Moe en tevreden wachten Mees en Frans op hun taxi.

17.30 uur

Frans en Mees zijn weer thuis en spelen een computerspelletje met een aangepaste muis. De moeder van Mees kan daardoor in alle rust koken voor het gezin. Als ze het eten op tafel zet, gaat Frans naar huis. Volgende week donderdag zien hij en Mees elkaar weer. Ze hebben er allebei veel zin in.

Voor wie?

Voor kinderen vanaf 2 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ze wonen thuis, maar hebben ondersteuning nodig bij dagelijkse activiteiten.

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga direct naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.