A A A

Soms is je kind opeens boos, verdrietig of bang. Als je vraagt wat er aan de hand is, zegt jouw kind het niet te weten. Of, het kan het niet goed onder woorden brengen. Dat is frustrerend, en dus wordt je kind nóg bozer en verdrietiger. Tijdens creatieve therapie beeldt jouw kind met kwasten, papier of klei uit wat het niet kan zeggen. En, wie weet, misschien ontdekt jouw zoon of dochter wel een ware Vincent van Gogh in zichzelf.

Gevoelens tekenen

Creatieve therapie wordt vaak ingezet bij kinderen en volwassenen die negatief over zichzelf denken, onverklaarbare lichamelijke klachten hebben of veel ‘last’ hebben van gevoelens zoals kwaadheid, angst of verdriet. Soms is er sprake geweest van (seksueel) misbruik. Samen met jouw therapeut probeert jouw kind te achterhalen waar de problemen vandaan komen. Omdat het soms moeilijk is om onder woorden te brengen, gebeurt dat met verf, klei en ander tekenmateriaal.

Aanmelden

Nadat het intaketeam de aanmelding heeft besproken, maakt jouw kind kennis met een van onze gedragsdeskundigen. Tijdens dit gesprek probeert het uit te leggen waar het mee worstelt. Als jouw kind het prettig vindt, mogen jij en jouw partner natuurlijk meekomen. Als het klikt tussen jullie kind en de deskundige, gaat de therapie van start. Jullie zoon of dochter bezoekt ons daarvoor één keer per week (of, minder vaak) in Purmerend of in Zaandam.

Aanmelden doe je hier

Om deel te kunnen nemen, is een indicatie behandeling nodig. Deze wordt verstrekt door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De consulenten van MEE Amstel en Zaan (020 – 512 72 72) helpen jullie bij de aanvraag van de indicatie. Voor meer informatie over de therapie kun je contact met ons opnemen via 0299 – 412812.

Voor wie?

Voor kinderen die negatief over zichzelf denken, onverklaarbare lichamelijke klachten hebben of veel ‘last’ hebben van gevoelens zoals kwaadheid, angst of verdriet. Hij of zij is al cliënt bij Odion.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.