A A A

“Ik ben speciaal” is een programma voor mensen met autisme of een aanverwante contactstoornis. Samen met een gedragsdeskundige verdiept jouw kind zich in thema’s zoals het menselijk lichaam en het verschil tussen een stoornis, een ziekte en een handicap. Wat is de kracht van autisme en wat is er juist moeilijk aan? Hoe kan jouw kind daarmee omgaan? “Ik ben speciaal” wordt aangepast op de wensen en ontwikkeling van jouw kind. Als er bepaalde dingen zijn die het al weet, dan worden die gewoon weggelaten.

Deelnemen

Om deel te nemen is het belangrijk dat jouw kind kan lezen en schrijven (met of zonder hulp) en het zich minimaal 30 minuten kan concentreren. Na de aanmelding worden jullie door onze gedragsdeskundige uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Jullie bespreken wat jouw kind moeilijk vindt en waar het graag hulp bij wil hebben. Na dit gesprek gaat de behandeling van start bij één van de locaties van Stichting Odion (Purmerend of Zaandam). Jouw kind komt één keer in de week of minder vaak en iedere sessie duurt 45-60 minuten.

Aanmelden doe je hier

Betaling

Om deel te kunnen nemen, heeft jouw kind een indicatie behandeling nodig. Deze wordt verstrekt door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De consulenten van MEE Amstel en Zaan (020 – 512 72 72) helpen jullie graag bij de aanvraag van de indicatie.

Voor wie?

Jouw kind is cliënt bij Odion, heeft autisme of een aanverwante contactstoornis en kan zich minimaal 30 minuten concentreren. Hij of zij heeft behoefte aan meer informatie over de beperking en hoe hij of zij daarmee om kan gaan. Het programma is geschikt voor zwak- tot normaal begaafde jongeren tussen de 9 en 18 jaar.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.