A A A

Misschien weet je niet altijd goed wat je moet doen. Of misschien weet je af en toe niet hoe je een goede vader of moeder kunt zijn. Dat is verdrietig en soms ook frustrerend, want natuurlijk wil je het allerbeste voor je kind. Intensieve gezinsbegeleiding (IGB) kan dan uitkomst bieden. Het is speciaal bedoeld voor ouders die zelfstandig wonen en een verstandelijke beperking hebben of moeilijk lerend zijn.

Intensief contact

De gezinsbegeleider komt afhankelijk van de indicatie één of meerdere keren per week bij jou thuis. De dag en tijd spreken jullie samen af. Jouw gezinsbegeleider ondersteunt je bij zaken die jij ingewikkeld of vervelend vindt. Hij of zij geeft bijvoorbeeld advies over het huishouden, heeft contact met de school van je kind, praat met je over de opvoeding en heeft contact met je werk of met andere betrokken instanties. Komen er moeilijke brieven binnen over geld, dan kun je die samen met de gezinsbegeleider bekijken.

Normaal opgroeien

Het uitgangspunt van intensieve gezinsbegeleiding (IGB) is je kind(eren) laten opgroeien in een veilige omgeving. Bij IGB werken ouder(s) en gezinsbegeleider samen om dit te bereiken.

Om hulp vragen, kan best moeilijk zijn. Jouw gezinsbegeleider begrijpt dat. Hij of zij kan bijvoorbeeld mee naar moeilijke gesprekken en na afloop met je napraten over wat er gezegd is. Je staat er niet alleen voor, want wij helpen waar we kunnen.

Voor wie?

Je woont zelfstandig met je kind(eren) en hebt een verstandelijke beperking of bent moeilijk lerend Je hebt behoefte aan ondersteuning bij de opvoeding en andere praktische zaken.

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.