A A A

Woont je kind met een beperking nog thuis en is het af en toe nodig om de thuissituatie te ontlasten? Dan biedt Odion de mogelijkheid om doordeweeks en/of in het weekend gebruik te maken van logeren. Het logeren heeft als doel om jou te ondersteunen in de zorg voor jouw kind. Zo krijg je de kans om even bij te tanken en heb je meer tijd voor elkaar en eventueel andere kinderen in het gezin.
Logeren kan ook een voorbereiding op de toekomst zijn. Kinderen leren elders te zijn en te slapen zonder hun ouders.
Met logeren bieden wij kinderen een veilige plek om te groeien, te ontspannen en activiteiten te ondernemen met anderen.

Logeren

Logeren kan bij verschillende locaties van Odion:

Het Logeerhuis is zeven dagen per week open. Het Logeerhuis staat midden in een woonwijk en voor iedere logé is er een eigen slaapkamer. Buiten is een afgeschermde speelplaats. Het Logeerhuis is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een tillift. Per nacht kunnen er 6 kinderen logeren waarvan 2 rolstoelgebruikers. Overdag en in de avond zijn er twee begeleiders aanwezig. ’s Nachts is er één slaapdienst aanwezig.

Weekendlogeren De Boomgaard is van vrijdagmiddag tot maandagochtend. Hier kunnen kinderen gebruik maken van de faciliteiten van het Orthopedagogisch dagcentrum, zoals het zwembad, de snoezelruimte en tilsystemen. Dit maakt De Boomgaard een fijne plek voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Omdat bij De Boomgaard spel én ontspanning onder een dak aangeboden wordt, is het ideaal voor kinderen die het lastig vinden om met prikkels om te gaan. Per nacht kunnen er 6 kinderen logeren waarvan 3 rolstoelgebruikers.

Weekendlogeren Marinapark is van vrijdagmiddag tot zondagmiddag. Hier logeren 6 kinderen in het vakantiehuisje op het Marinapark te Volendam. Omdat dit een open locatie is, wordt er een bepaalde zelfstandigheid van de kinderen gevraagd. In overleg met de begeleiders wordt na een goede wenperiode gekeken of dit voor jouw kind een optie is.

Kleine groepen

Om onze logees optimaal te kunnen ondersteunen, komen ze logeren in kleine groepen van 6 tot 8 personen. Overdag en in de avond zijn er twee begeleiders aanwezig, ’s nachts is er één slaapdienst aanwezig.

Voor wie?

Voor kinderen vanaf 3 jaar t/m jongvolwassenen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking. Ze wonen nog thuis, maar het is soms goed voor het kind of de thuissituatie om uit logeren te gaan. Om gebruik te maken van logeren heeft jouw kind een jeugdwet indicatie of een WLZ indicatie nodig.

Aanmelden

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.