A A A

Tijdens onze dagbesteding brengt jouw kind een paar dagdelen per week door bij een van onze orthopedagogische dagcentra. De dagcentra maken onderdeel uit van de Brede School, en bevinden zich in één pand met onder andere een basisschool en een kinderdagverblijf. Jouw kind ontmoet er andere kinderen met en zonder beperking die het leuk vinden om te spelen en leren. Op een ongedwongen manier ontwikkelt jouw kind zich op lichamelijk, sociaal en emotioneel vlak. Soms met de andere kinderen, soms individueel – maar altijd met een van onze lieve, deskundige medewerkers aan zijn of haar zijde.

Veilige omgeving

De twee orthopedagogische dagcentra van Odion – Dynamica en De Boomgaard – staan middenin een woonwijk én middenin het leven. Ze hebben snoezelruimtes, een zwembad, een gymzaal, therapieruimtes, speelpleinen en boordevol aangepast speelmateriaal. Het deskundige team van begeleiders, orthopedagogen en artsen stemt de activiteiten van jouw kind af op zijn of haar wensen en ontwikkeling. Ze doen dit onder andere vanuit de ABA-methodiek: een behandelmethode waarmee de ontwikkeling van kinderen met autisme, een ontwikkelingsachterstand en/of een taalontwikkelingsstoornis gestimuleerd wordt. We doen er alles aan dat jouw kind zich daarbij veilig en op zijn plek voelt.

Professionele begeleiding

Jouw kind zit in een groep met maximaal acht andere kinderen. De twee vaste begeleiders zijn er altijd bij. Ze zien het als de kinderen hulp nodig hebben, niet lekker in hun vel zitten of juist wat meer aankunnen. Ze ondersteunen waar ze kunnen, maar geven ook voldoende ruimte. Op die manier ontdekken jouw kinderen wat ze goed kunnen en wat hun kracht is. Samen met de andere kinderen en de begeleiders vormen ze een sterk team en halen ze het beste in elkaar naar boven.

Voor wie?

Voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar oud met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ze wonen nog thuis en vinden het leuk om hun dagen door te brengen bij de dagbesteding.

Orthopedagogische dagcentra

Dynamica – Koog aan de Zaan
De Boomgaard – Purmerend

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga direct naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.