A A A

Woont jouw kind nog thuis maar heeft het moeite met luisteren? Vliegen de sperziebonen tijdens het eten regelmatig over tafel? Of, loopt zijn of haar algemene ontwikkeling achter? Dan is dat zeer waarschijnlijk van invloed op jullie gezinsleven. Je vindt het misschien moeilijk om op de juiste manier met je kind om te gaan of weet niet goed hoe je de zorg kunt combineren met de zorg voor je andere kinderen. Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) kan in dat geval hulp en ondersteuning bieden.

Luisteren en observeren

PPG vindt plaats bij jullie thuis. Eén van onze medewerkers komt bij jullie langs om te bespreken wat er niet goed gaat. En, om dat met eigen ogen te zien. Is het avondeten een constante bron van getrubbel en geschreeuw, dan neemt onze medewerker de tijd om dat te observeren. Soms wordt er een video gemaakt, zodat je later in alle rust kunt terugkijken wat er nu eigenlijk gebeurt aan tafel. Wat doet je kind en hoe reageer jij daarop? En, hoe kunnen jullie die cirkel doorbreken? Samen met onze medewerker ga je op zoek naar oplossingen die passen bij jouw gezin. Jullie dagelijkse leven wordt er rustiger door en je hoeft niet meer alles alleen te bedenken.

Team van experts

PPG is speciaal ontwikkeld voor thuiswonende kinderen met een ontwikkelingsachterstand, of een verstandelijke of meervoudige beperking. Onze medewerkers hebben veel kennis van autisme, het syndroom van Down, ADHD, PDD-NOS en andere stoornissen. Bovendien is er een gedragsdeskundige verbonden aan het team. Van complexe opvoedvraagstukken tot dagelijkse strubbelingen: je kunt met bijna alle vragen bij ze terecht. Voor PPG bestaat een korte wachtlijst.

Voor wie?

Je kind woont nog thuis en heeft een beperking. Jij hebt behoefte aan hulp en ondersteuning.

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga direct naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.