A A A

Overdag gaat je kind naar school of naar de dagbesteding. Daarna kan het niet altijd meteen naar huis. Jij en jouw partner zijn misschien nog aan het werk of hebben wat extra tijd nodig om boodschappen te doen. Jouw kind kan dan terecht bij de naschoolse opvang: een vertrouwde plek, met een vaste groep. De naschoolse opvang van Odion is bedoeld voor kinderen en jongeren tot achttien jaar met een verstandelijke en/of meervoudige beperking die een Orthopedagogische Dagcentrum of een ZMLK-school bezoeken en woonachtig zijn in de regio Zaanstreek of Waterland.

Op naar de naschoolse opvang

De naschoolse vindt iedere schooldag van 14 tot 18 uur plaats bij het Orthopedagogisch Dagcentrum Dynamica. Zit jouw kind op een andere ZMLK-school, dan wordt het erheen gebracht met een taxibusje. Zit het op de dagbesteding van het Orthopedagogisch Dagcentrum, dan wordt hij/zij gebracht door de begeleider. De groep van je kind bestaat uit ongeveer tien kinderen en jongeren, die bijna allemaal al lang samen op de opvang zitten. Hartstikke prettig en leuk, want daardoor kennen ze elkaar al goed. Omdat de groep zo klein is, vindt ook jouw kind snel zijn plekje. Tijdens alle schoolvakanties zijn de tijden aangepast zodat jouw kind kan genieten van de hele dag.

Snoezelen en spelen

Bij aankomst op de opvang mogen de kinderen eerst even rustig bijkomen. We nemen samen wat te drinken en de kinderen vertellen wat ze allemaal hebben beleefd die dag. Daarna bepaalt jouw kind wat hij of zij het liefst wil doen. Misschien wil het snoezelen of gamen, of misschien wil het spelen in de tuin – alleen, of samen met de andere kinderen en jongeren. Om 18 uur haal je je kind weer op.

Voor wie?

Kinderen vanaf 4 jaar met een beperking die na school of de dagbesteding naar een naschoolse opvang willen.

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga direct naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.