A A A

Overdag gaat je kind naar school of naar de dagbesteding. Daarna volgt vaak vrije tijd die hij of zij zelf moet invullen. Voor sommige kinderen is dit lastig. Hij of zij vindt het bijvoorbeeld moeilijk om contact te leggen met leeftijdsgenoten of om zelf een zinvolle invulling aan vrije tijd te geven. In dat geval kan jouw kind gebruik maken van Specialistische begeleiding na school (SBNS) van Odion. Dit is een vertrouwde plek, met een vaste groep. SBNS is bedoeld voor kinderen en jongeren tot achttien jaar met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Zij bezoeken een Orthopedagogische Dagcentrum (ODC) of een ZMLK-school en zijn woonachtig in de regio Zaanstreek of Waterland.

Specialistische begeleiding na school

Specialistische begeleiding na school (SBNS) vindt iedere schooldag van 14.00 tot 17.45 uur plaats aan de Populierenlaan 46 in Krommenie. Kinderen die gebruik maken van Dynamica XL en Dynamica XL VSO kunnen gebruik maken van leerlingenvervoer vanuit school naar de SBNS in Krommenie. Aan het eind van de dag haal je jouw kind zelf weer op.

De SBNS bestaat uit vier groepen. Twee groepen zijn bedoeld voor leerlingen van speciaal basisonderwijs en twee groepen zijn bedoeld voor leerlingen van het VSO. De groepen bestaan uit maximaal 5 kinderen. Jouw kind wordt ingedeeld in een groep die past bij leeftijd, ontwikkeling, begeleidingsbehoefte en activiteitenaanbod.

SBNS wordt ook aangeboden tijdens de schoolvakanties. Wij zijn dan alle dagen geopend van 8.30 tot 16.30 uur. Om hiervan gebruik te maken, dien je je vooraf aan te melden. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten en spelen

Jouw kind kan in een gezellige en veilige sfeer spelen met andere kinderen. De kinderen krijgen verschillende activiteiten aangeboden, zoals knutselen, snoezelen, spelen, zwemmen, sporten in de speelzaal, buitenspelen in een veilige omgeving, en nog veel meer. De begeleiding kijkt waar jouw kind behoefte aan heeft op de dag. De begeleiders zorgen voor een plezierig verblijf na school. Tijdens de vakantieweken worden er extra activiteiten georganiseerd.

Voor wie?

SBNS is voor kinderen tot 18 jaar met een (verstandelijke en/of meervoudige) beperking die een ODC of ZMLK-school bezoeken en die een geldige WLZ indicatie of jeugdwetbeschikking hebben.

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.