A A A

Overdag gaat je kind naar school of naar de dagbesteding. Daarna volgt vaak vrije tijd die hij of zij zelf moet invullen. Voor sommige kinderen is dit lastig. Hij of zij vindt het bijvoorbeeld moeilijk om contact te leggen met leeftijdsgenoten of om zelf een zinvolle invulling aan vrije tijd te geven. In dat geval kan jouw kind gebruik maken van Specialistische begeleiding na school (SBNS) van Odion. Dit is een vertrouwde plek, met een vaste groep. SBNS is bedoeld voor kinderen en jongeren tot achttien jaar met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Zij bezoeken een Orthopedagogische Dagcentrum (ODC) of een ZMLK-school en zijn woonachtig in de regio Zaanstreek of Waterland.

Specialistische begeleiding na school

Specialistische begeleiding na school (SBNS) vindt iedere schooldag van 14.00 tot 17.45 uur plaats bij het Orthopedagogisch Dagcentrum Dynamica. Odion kan vervoer regelen van VSO Dynamica naar de SBNS. Vanuit andere ZMLK-scholen in de regio vragen wij ouders om zelf vervoer te regelen of zij het leerlingenvervoer in te zetten. Zit jouw kind op de dagbesteding van het Orthopedagogisch Dagcentrum, dan wordt hij of zij gebracht door de begeleider. Aan het eind van de dag haal je jouw kind zelf weer op.

De groep van je kind bestaat uit ongeveer tien leeftijdgenoten.

SBNS wordt ook aangeboden tijdens de schoolvakanties. Wij zijn dan alle dagen geopend van 8.30 tot 16.30 uur. Om hiervan gebruik te maken, dien je je vooraf aan te melden. Klik hier voor meer informatie over indicatie en aanmelden.

Activiteiten en spelen

Jouw kind kan in een gezellige en veilige sfeer spelen met andere kinderen. De kinderen krijgen verschillende activiteiten aangeboden, zoals knutselen, snoezelen, spelen, zwemmen, sporten in de speelzaal, buitenspelen in een veilige omgeving, en nog veel meer. De begeleiding kijkt waar jouw kind behoefte aan heeft op de dag. De begeleiders zorgen voor een plezierig verblijf na school. Tijdens de vakantieweken worden er extra activiteiten georganiseerd.

Voor wie?

SBNS is voor kinderen tot 18 jaar met een (verstandelijke en/of meervoudige) beperking die een ODC of ZMLK-school bezoeken en die een geldige WLZ indicatie of jeugdwetbeschikking hebben.

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.