A A A

Overdag gaat je kind naar school of naar de dagbesteding. Daarna volgt vaak vrije tijd die hij of zij zelf moet invullen. Voor sommige kinderen is dit lastig. Hij of zij vindt het bijvoorbeeld moeilijk om contact te leggen met leeftijdsgenoten of om zelf een zinvolle invulling aan vrije tijd te geven. In dat geval kan jouw kind gebruik maken van Specialistische begeleiding na school (SBNS) van Odion. Dit is een vertrouwde plek, met een vaste groep. SBNS is bedoeld voor kinderen en jongeren tot achttien jaar met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Zij bezoeken een Orthopedagogische Dagcentrum (ODC) of een ZMLK-school en zijn woonachtig in de regio Zaanstreek of Waterland.

Specialistische begeleiding na school

SBNS vindt iedere schooldag van 14.00 tot 18.00 uur plaats bij het Orthopedagogisch Dagcentrum Dynamica. Zit jouw kind op een andere ZMLK-school, dan wordt hij of zij erheen gebracht met een taxibusje. Zit jouw kind op de dagbesteding van het Orthopedagogisch Dagcentrum, dan wordt hij of zij gebracht door de begeleider. Aan het eind van de dag haal je jouw kind zelf weer op.

De groep van je kind bestaat uit ongeveer tien leeftijdgenoten.

SBNS wordt ook aangeboden tijdens de schoolvakanties. Jouw kind kan dan alle dagen terecht van 8.30 tot 16.30 uur. Om hiervan gebruik te maken, dien je je vooraf aan te melden. Klik hier voor meer informatie over indicatie en aanmelden.

Activiteiten en spelen

Tijdens de opvang kan jouw kind in een gezellige en veilige sfeer spelen met andere kinderen. De kinderen krijgen verschillende activiteiten aangeboden, zoals knutselen, snoezelen, spelen, zwemmen, sporten in de speelzaal, buitenspelen in een veilige omgeving, en nog veel meer. De begeleiding kijkt waar jouw kind behoefte aan heeft op de dag. De begeleiders zorgen voor een plezierig verblijf na school. Tijdens de vakantieweken worden er extra activiteiten georganiseerd.

Voor wie?

SBNS is voor kinderen tot 18 jaar met een (verstandelijke en/of meervoudige) beperking die een ODC of ZMLK-school bezoeken.

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga direct naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.