A A A

Odion biedt vakantieweken voor kinderen vanaf 4 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Hier lees je er meer over.

Zomervakantieweken 2022

Je werkt, maar jouw schoolgaande kind met een verstandelijke of meervoudige beperking heeft vakantie. Of je wilt een aantal dagen doorbrengen met elkaar en/of de andere kinderen in het gezin. Tijdens de zomervakantieweken biedt Odion de mogelijkheid voor jouw kind om een week op vakantie te gaan of om overdag te spelen op Dynamica. Zo heeft jouw zoon of dochter ook echt vakantie. Er wordt van alles georganiseerd: van een uitstapje tot lekker zwemmen en van spelletjes doen tot uitwaaien aan zee en weer even bijkomen van alle indrukken.

De mogelijkheden

Vakantieweek op het Logeerhuis of het Marinapark:

● Binnenkort worden hier de data voor 2022 bekend

De begeleiding wordt verzorgd door de begeleiders van het Logeerhuis. Er kunnen 6 cliënten per week gebruik maken van dit aanbod. In principe hebben we de mogelijkheid om te kiezen voor een vakantieweek op het Logeerhuis of op het Marinapark. Samen met jou en de begeleiders van het Logeerhuis bespreken we welke vakantielocatie geschikt is voor jouw kind. Er is geen garantie dat de eerste keuze ook aangeboden kan worden, geef dus meerdere opties aan!

Een vakantieweek op het Logeerhuis is geschikt voor de wat meer kwetsbare kinderen. De omgeving is veilig, alles is gelijkvloers en elk kind heeft een eigen kamer.
Het Marinapark is een open locatie waar kinderen naar buiten kunnen lopen. De kinderen delen een slaapkamer met elkaar. De locatie heeft een trap naar de slaapkamers.

Vakantieopvang Dynamica (Populierenlaan 46 in Krommenie):

● Binnenkort worden hier de data voor 2022 bekend

De Vakantieopvang wordt georganiseerd in het gebouw aan de Populierenlaan 46 in Krommenie. De activiteiten vinden plaats in de lokalen van de SBNS. Naast de activiteiten in de groepen worden er door de begeleiders activiteiten buiten de deur georganiseerd. Denk aan wandelen, naar de speeltuin in de buurt, zwemmen, naar de kinderboerderij of naar een pretpark. Voor dergelijke activiteiten word je als ouder vooraf op de hoogte gebracht en om toestemming gevraagd. De kinderen zijn welkom van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Tussen 8.30 en 9.30 uur kun je jouw kind brengen en tussen 15.30 en 16.30 uur weer ophalen.

Wat kost het?

De zomervakantieweken worden volledig bekostigd uit de indicatie.

Indicatie

Is er geen geldige indicatie, dan kun je bij de gemeente via het wijkteam of het WMO-loket aangeven dat je graag gebruik wilt maken van de vakantiemogelijkheden. Zij kunnen hiervoor dan een beschikking afgeven.

Aanmelding en toewijzing

Zodra er meer bekend is over eventuele data voor 2022, dan kun je jouw kind aanmelden.

Je kunt jouw kind aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen (met een kopie van het indicatiebesluit bijgevoegd) en te sturen naar Cliëntenservice. Het adres van de cliëntenservice staat op het aanmeldformulier.

Het is belangrijk dat je duidelijk aangeeft welke periode de eerste en tweede voorkeur heeft. Nadat de aanmelding is verwerkt, sturen wij een bevestiging met daarin de data van de vakantieweek.

Voor wie?

Kinderen vanaf 4 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ze wonen nog thuis maar vinden het hartstikke leuk om in de vakantie op vakantieweek te gaan.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.