A A A

Odion biedt vakantieweken voor kinderen vanaf 4 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Hier lees je er meer over.

Zomervakantieweken 2021

Je werkt, maar jouw schoolgaande kind met een verstandelijke of meervoudige beperking heeft vakantie. Of je wilt een aantal dagen doorbrengen met elkaar en/of de andere kinderen in het gezin. Tijdens de zomervakantieweken biedt Odion de mogelijkheid voor jouw kind om een week op vakantie te gaan of om overdag te spelen op Dynamica. Zo heeft jouw zoon of dochter ook echt vakantie. Er wordt van alles georganiseerd: van een uitstapje tot lekker zwemmen en van spelletjes doen tot uitwaaien aan zee en weer even bijkomen van alle indrukken.

De mogelijkheden

Vakantieweek op het Logeerhuis of het Marinapark:

● Binnenkort worden hier de data voor 2021 bekend

De begeleiding wordt verzorgd door de begeleiders van het Logeerhuis. Er kunnen 6 cliënten per week gebruik maken van dit aanbod. In principe hebben we de mogelijkheid om te kiezen voor een vakantieweek op het Logeerhuis of op het Marinapark. Samen met jou en de begeleiders van het Logeerhuis bespreken we welke vakantielocatie geschikt is voor jouw kind. Er is geen garantie dat de eerste keuze ook aangeboden kan worden, geef dus meerdere opties aan!

Een vakantieweek op het Logeerhuis is geschikt voor de wat meer kwetsbare kinderen. De omgeving is veilig, alles is gelijkvloers en elk kind heeft een eigen kamer.
Het Marinapark is een open locatie waar kinderen naar buiten kunnen lopen. De kinderen delen een slaapkamer met elkaar. De locatie heeft een trap naar de slaapkamers.

Vakantieopvang Dynamica (Molenwerf 1f te Koog aan de Zaan):

● Binnenkort worden hier de data voor 2020 bekend

De Vakantieopvang weken worden georganiseerd op Dynamica. De activiteiten vinden plaats in en rond het Orthopedagogisch Dagcentrum. Er kan gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van het dagcentrum, zoals zwembad, luchtkussen en speelzaal. Samen spelen met de kinderen die het dagcentrum bezoeken, behoort ook tot de mogelijkheden. De kinderen zijn welkom van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Tussen 8.30 en 9.30 uur kun je jouw kind brengen en tussen 15.30 en 16.30 uur weer ophalen.

Het kan zijn dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt om uitstapjes te organiseren.

Wat kost het?

De zomervakantieweken worden voor het grootste deel bekostigd uit de indicatie. Voor de kosten van de uitstapjes en het vervoer tijdens de vakantieweken in het Logeerhuis of het Marinapark vragen wij een eigen bijdrage van € 125,-. Voor de midweek vragen we een eigen bijdrage van € 100,-. Dit kan eventueel in termijnen betaald worden. Deze bijdrage voldoe je vooraf aan ons.

Indicatie

Is er geen geldige indicatie, dan kun je bij de gemeente via het wijkteam of het WMO-loket aangeven dat je graag gebruik wilt maken van de vakantiemogelijkheden. Zij kunnen hiervoor dan een beschikking afgeven.

Aanmelding en toewijzing

Zodra er meer bekend is over eventuele data voor 2021, dan kun je jouw kind aanmelden.

Je kunt jouw kind aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen (met een kopie van het indicatiebesluit bijgevoegd) en te sturen naar Cliëntenservice. Het adres van de cliëntenservice staat op het aanmeldformulier.

Het is belangrijk dat je duidelijk aangeeft welke periode de eerste en tweede voorkeur heeft. Nadat de aanmelding is verwerkt, sturen wij een bevestiging met daarin de data van de vakantieweek en de nota van de eigen bijdrage. De vakantieweek is definitief wanneer je de eigen bijdrage hebt overgemaakt.

Voor wie?

Kinderen vanaf 4 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ze wonen nog thuis maar vinden het hartstikke leuk om in de vakantie op vakantieweek te gaan.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.