A A A

Heb je autisme of een ontwikkelingsachterstand, dan heb je vaak te maken met complexe situaties. Situaties waarvan je niet altijd weet wat je ermee aan moet. Je vindt het moeilijk om contact te maken met andere mensen, begrijpt niet altijd wat er van je wordt gevraagd of voelt je anders en onbegrepen. Applied Behavior Analysis (ABA) kan jou in dat geval helpen om socialer, communicatiever en zelfredzamer te worden.

Wat is ABA?

ABA is een behandelmethode waarmee de ontwikkeling van mensen met autisme, een ontwikkelingsachterstand en/of een taalontwikkelingsstoornis gestimuleerd kan worden. Het ABA-team van Odion bestaat uit (ortho)pedagogen, psychologen en coaches. Je krijgt een eigen coach toegewezen die bij jou thuis komt, meegaat naar je dagbesteding of meegaat naar je werk. Hij of zij kijkt hoe je omgaat met andere mensen en waar je tegenaan loopt. Op basis daarvan wordt samen met jou een behandelplan opgesteld. Centraal daarin staat jouw motivatie: Wat doe je het allerliefst? Wat is jouw favoriete activiteit? Dit gebruiken we als uitgangspunt om gewenst gedrag te stimuleren, ongewenst gedrag af te leren en nieuwe vaardigheden aan te leren.

Aanmelden

Als de ABA-coaching los van een verblijf wordt aangeboden, moet een indicatie behandeling aangevraagd worden. Als de coaching wordt aangeboden binnen het Orthopedagogisch Dagcentrum, is een indicatie begeleiding individueel of een PGB vereist. Voor vragen over de aanmelding kun je contact met ons opnemen via 0299 – 418 350.

Aanmelden doe je hier

Voor wie?

Je hebt autisme, een ontwikkelingsachterstand en/of een taalontwikkelingsstoornis. Je vindt het moeilijk om om te gaan met andere mensen en begrijpt niet altijd wat er van je wordt gevraagd.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.