A A A

Wanneer je op jezelf woont, kun je soms wel wat gezelligheid of hulp gebruiken. Een keer samen de buurt ontdekken. Of iemand die samen met jou de post opent. Of misschien wil jij juist andere mensen helpen. Dan is een Buurtcirkel iets voor jou. Een Buurtcirkel is een groepje van negen tot twaalf mensen uit dezelfde wijk. Jullie ondersteunen elkaar, en doen soms leuke dingen samen.

In een Buurtcirkel zit je met mensen uit de buurt. Je ontmoet elkaar regelmatig, bijvoorbeeld om samen te eten, en je probeert iets voor elkaar te betekenen. De mensen in de groep bepalen zelf waar ze hulp bij nodig hebben, en welke hulp ze willen geven. Waar ben jij goed in? Misschien kun je in de tuin werken bij iemand die dat niet (meer) kan. Of misschien heb je altijd een luisterend oor voor een ander.
De Buurtcirkel krijgt ondersteuning van een coach. Daar kun je terecht met vragen. De coach denkt met je mee over waar jij al goed in bent en waar je zelf hulp bij kunt gebruiken. Naast de coach is er een vrijwilliger betrokken. Hij of zij is het aanspreekpunt voor de groep. De vrijwilliger woont in dezelfde buurt en kan je daar ook wegwijs maken.

voor wie?

Je woont zelfstandig in je eigen huis, met of zonder begeleiding aan huis. Dat gaat goed, maar is soms lastig. Een beetje extra ondersteuning en meer contact zou je fijn vinden.

waar?

Op dit moment zijn er twee Buurtcirkels van Odion:

  • Buurtcirkel Wormerveer
  • Buurtcirkel Zaandam centrum

Dit jaar starten we een derde Buurtcirkel in Purmerend.

meer informatie

Zou jij ook bij een Buurtcirkel willen komen? Of heb je vragen over hoe een Buurtcirkel precies werkt? Bel onze Cliëntservice voor meer informatie of om je aan te melden.

Wil je meer weten over vrijwilliger worden bij een Buurtcirkel? Op deze pagina vind je de contactgegevens van een Buurtcirkel bij jou in de buurt.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.