A A A

Ben je vaak bang of somber en weet je niet hoe dat komt? Dan kan dat een behoorlijke stempel drukken op je leven. Je loopt mooie ervaringen mis of gaat andere mensen uit de weg. Vaak word je daardoor nog banger en somberder. Cognitieve gedragstherapie helpt je deze ‘negatief gekleurde bril’ af te zetten en het leven weer te zien zoals het echt is: stukken minder eng en somber dan je denkt.

Negatieve gedachten ombuigen

Als je je aanmeldt voor de cognitieve gedragstherapie bij Odion, word je door een van onze gedragsdeskundigen uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kun je vertellen wat jouw problemen zijn. Neem gerust iemand mee die jou goed kent. Dat voelt prettig én hij of zij kan jouw verhaal aanvullen. Als het klikt, spreken jij en jouw gedragsdeskundige af hoe vaak jullie elkaar gaan zien. Over het algemeen zal dit eens per week zijn op ons Service Bureau in Wormer of het regiokantoor in Purmerend. Tijdens die sessies bespreken we jouw bange of sombere gedachten. Waar komen ze vandaan? En, zijn de dingen echt zo eng en somber als ze lijken? Vaak is dat niet het geval. Dat inzicht gebruiken we om jouw gedachten om te buigen. Je wordt daardoor weer positiever en het leven stukken leuker.

Aanmelden

Om deel te kunnen nemen, heb je een indicatie behandeling nodig. Deze wordt verstrekt door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Neem hiervoor contact op met de consulenten van MEE Amstel en Zaan (020 – 512 72 72). Zij helpen jullie graag bij de aanvraag van de indicatie.

Aanmelden doe je hier

Voor wie?

Je bent vaak bang of somber of hebt andere negatieve gedachten over het leven.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.