A A A

Je hebt een verstandelijke beperking. Daarbij ben je doof en/of je hebt een communicatieve beperking. Ook jij wilt jouw dagen goed besteden. Voor sommige mensen is het mogelijk om een vrijwilligersbaan of begeleide werkplek te vinden. Anderen zijn op zoek naar een leuke plek die gewoon goed past bij hun wensen. Bij de dagbesteding van Odion heb je enorm veel keuze. Van houtbewerking tot toneel, van kantinewerk tot een plek om rustig een spelletje te spelen. Samen met jou gaan we op zoek naar de groep die jij leuk vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen.

Leuk en leerzaam

De dagbesteding van Odion is speciaal voor mensen met een verstandelijke en/of auditieve beperking. Samen met jou gaan we op zoek naar een locatie die bij je past. Je doet daar leuke dingen waar je iets van leert, samen met anderen met een vergelijkbare beperking. Jullie begeleiders zijn er altijd bij. Dat voelt veilig en geborgen en is ook nog eens hartstikke gezellig. Je bent bezig op je eigen tempo. Heb je een keer geen zin meer, dan neem je gewoon een kleine pauze. Voor mensen die op een gegeven moment meer uitdaging willen, zijn er ook plekken met iets meer werkdruk.

Verschillende vormen

Odion heeft verschillende vormen van dagbesteding. Sommige vormen zijn gericht op werk, andere meer op beleving en ontwikkeling. In elke plaats is er ander aanbod, en er is vast iets wat jij leuk vindt. Leren koken, werken aan je eigen levensboek of lekker actief op de duofiets. Vind je het leuk om anderen te helpen? Kies dan voor een groep waar je boodschappen doet voor ouderen uit de wijk, of koffie schenkt. Wil je minder prikkels, dan zijn er ook rustige groepen die samen bewegen of luisteren naar een verhaal. Samen met jouw begeleider haal je het beste in jezelf naar boven. We gaan met jou -en eventueel je naasten- in gesprek over waar jij behoefte aan hebt. Kan dat elk jaar wisselen? Zeker. Gelukkig vind je met zo’n groot aanbod snel een nieuwe plek.

Stage lopen

Ben je op zoek bent naar beroepsmatige dagbesteding en zit je nog op school? De stap van school naar dagbesteding lijkt soms groot. Om je hierbij te helpen, kun je tijdens jouw schoolperiode meelopen bij de dagbesteding van Odion. Stap voor stap leer je keuzes maken. Je komt erachter waar jouw interesse, mogelijkheden en talenten liggen. Ook leer je welke ondersteuning je nodig hebt.

Odion werkt nauw samen met de school waar je zit of vandaan komt. Wij adviseren de scholen over de mogelijkheden van beroepsmatige dagactiviteiten en begeleide werkplekken. Samen met school worden jouw stage-werkdoelen opgesteld en begeleiden we je naar een vorm van arbeid die bij je past.

Scholen waar Odion nauw mee samenwerkt, zijn:
● VSO Dynamica, Zaanstad
● VSO ML Kingschool, Purmerend
● Heliomare Onderwijs
● Praktijkschool de Faam, Zaanstad
● Praktijkschool SG WJ Bladergroen, Purmerend

Voor wie?

Je bent 18 jaar of ouder en hebt een verstandelijke beperking. Daarbij ben je doof en/of je hebt een communicatieve beperking. Je wilt je dag vullen met nieuwe dingen leren en/of leuke dingen doen met anderen.

Dagactiviteitencentra verstandelijk beperkten/doof

Bekijk de verschillende dagbestedingslocaties en vind een plek die bij jou past.

Krommenie
Het Watermerk
Tante Tee
Zonnehoek

Middenbeemster
De Boerderij

Purmerend
De Graslanden
De Noordster
De Steiger
Kunstatelier

Wil je kennismaken met een locatie of groep? Of wil je overleggen over wat voor soort plek goed bij je zal passen? Neem contact met ons op of ga naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.