A A A

Heb je een verstandelijke beperking en/of ben je doof, dan kan het moeilijk zijn om betaald werk te vinden. Ook het invullen van je vrije tijd kan soms lastig zijn. Veel plekken zijn onvoldoende afgestemd op jouw behoeften. Of, op jouw talenten. Dat is jammer, want je wilt net als ieder ander een normaal leven leiden. Bij de dagbesteding van Odion gaan we daarom op zoek naar activiteiten die passen bij wat jij leuk vindt en goed kunt.

Leuk en leerzaam

De dagbesteding van Odion is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke en/of auditieve beperking. Samen met jou gaan we op zoek naar een locatie die bij jou past. Je doet er leuke dingen waar je iets van leert, samen met anderen met een vergelijkbare beperking. Jullie begeleiders zijn er altijd bij. Dat voelt veilig en geborgen en is ook nog eens hartstikke gezellig! De tijds- en werkdruk is laag. Je werkt op je eigen tempo en als je een keer geen zin meer hebt, neem je gewoon een kleine pauze.

Verschillende vormen

Odion heeft verschillende vormen van dagbesteding. Sommige vormen zijn gericht op werk, andere meer op vrije tijd. Welke invulling precies mogelijk is, is onder andere afhankelijk van het dagactiviteitencentrum waar de dagbesteding plaatsvindt. Zo leer je koken, werk je aan je eigen levensboek of ben je lekker actief op de duofiets. Vind je het leuk om anderen te helpen, dan kun je boodschappen doen voor ouderen uit de wijk. Tijdens de dagbesteding van Odion halen we samen het beste in elkaar naar boven.

Stage lopen

Zit je nog op school? Het is vaak een grote stap om van school naar dagbesteding te gaan. Om deze overgang goed te laten verlopen, kun je tijdens jouw schoolperiode stage lopen bij de dagbesteding van Odion. Stap voor stap leer je keuzes maken en ontdekken waar je interesse, mogelijkheden en talenten ligt. Ook leer je welke ondersteuning je nodig hebt.

Odion werkt nauw samen met de school waar je zit of vandaan komt. Wij adviseren de scholen over de mogelijkheden van beroepsmatige dagactiviteiten en begeleide werkplekken. Samen met school worden jouw stage-werkdoelen opgesteld en begeleiden we je naar een vorm van arbeid die bij je past.

Scholen waar Odion nauw mee samenwerkt, zijn:
● VSO Dynamica, Zaanstad
● VSO ML Kingschool, Purmerend
● Heliomare Onderwijs
● Praktijkschool de Faam, Zaanstad
● Praktijkschool SG WJ Bladergroen, Purmerend

Voor wie?

Je bent 18 jaar of ouder en hebt een verstandelijke beperking of bent doof. In je vrije tijd wil je graag nieuwe dingen leren en/of leuke dingen doen met anderen.

Dagactiviteitencentra verstandelijk beperkten/doof

Bekijk de verschillende dagbestedingslocaties en vind een plek die bij jou past.

Krommenie
Zonnehoek

Middenbeemster
De Boerderij

Purmerend
De Graslanden
De Noordster
De Steiger
Kunstatelier

Wormerveer
Het Watermerk

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.