A A A

‘Ik ben speciaal’ is een programma voor mensen met autisme of een aanverwante contactstoornis. Samen met een gedragsdeskundige verdiep je je in thema’s zoals het menselijk lichaam en het verschil tussen een stoornis, een ziekte en een handicap. Wat is de kracht van autisme en wat is er juist moeilijk aan? Hoe kun je daarmee omgaan? ‘Ik ben speciaal’ wordt aangepast op jouw wensen en ontwikkeling. Als er bepaalde dingen zijn die jij al weet, dan worden die gewoon weggelaten.

Aanmelden

Om deel te nemen is het belangrijk dat je kunt lezen en schrijven (met of zonder hulp) en je je minimaal 30 minuten kunt concentreren. Na jouw aanmelding word je door onze gedragsdeskundige uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Jullie bespreken wat je moeilijk vindt en waar je graag hulp bij wilt hebben. Na dit gesprek gaat de behandeling van start bij een van de locaties van Stichting Odion (Purmerend of Zaandam). Je komt één keer in de week of minder vaak en iedere sessie duurt 45-60 minuten.

Aanmelden doe je hier

Betaling

Om deel te kunnen nemen, heb je een indicatie behandeling nodig. Deze wordt verstrekt door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Neem daarvoor contact op met de consulenten van MEE Amstel en Zaan (020 – 512 72 72). Zij helpen jou graag bij de aanvraag van de indicatie. Voor meer informatie over het programma, mag je contact opnemen met de afdeling Cliëntservice van Odion. Via het algemene nummer 0299 – 412812 word je naar ze doorverbonden.

Voor wie?

Je hebt autisme of een aanverwante contactstoornis en kunt je minimaal 30 minuten concentreren. Je hebt behoefte aan meer informatie over je beperking en hoe je daarmee om kunt gaan. Het programma is geschikt voor  zwak- tot normaal begaafde (jong)volwassenen.

 

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.