A A A
< terug Nieuws

Afscheid Bestuurder Henk Steen

Wie er op 18 juni bij was, zal het beamen: het afscheid van onze bestuurder Henk Steen was meer dan prachtig. De theaterzaal zat vol met familie, cliënten, medewerkers, vrienden en collega’s uit het werkveld. Iedereen had zijn beste pak en zijn beste lach uit de kast getrokken en was er voor Henk.

Vermaak
Tijdens een 2 uur durend programma werd iedereen vermaakt met trommelmuziek van Odionband Van Slag, een mooi woord van Harry Luik (voorzitter van Raad van Toezicht), de lezing ‘Tussen kracht en kwetsbaarheid’ van Alistair Niemeijer en een theatrale voorstelling van Theatergroep Odion.

Vragen aan Henk
Halverwege het programma volgde een vragenronde door de zaal met een ‘werpmicrofoon’. Henk beantwoordde vragen als: Wat wil je de nieuwe bestuurder meegeven? en heb je nog dromen voor de zorg? Loes den Dulk, directeur van Raad op Maat, zag haar kans schoon. Toen zij de microfoon in handen kreeg, vroeg ze Henk om bestuurslid te worden voor Raad op Maat. Henk beloofde met haar in gesprek te gaan.

Film
Henk maakte begin juni een Slotronde langs Odionlocaties. Deze week stond bomvol van de leuke activiteiten met cliënten en medewerkers. Van deze week werd een film gemaakt en deze werd getoond op een immens doek. In de film werd meer dan eens duidelijk hoe dicht Henk bij de cliënt stond. De beelden en de grappige en mooie uitspraken van cliënten in combinatie met de muziek van Andrea Bocceli lieten niemand onberoerd.

Burgemeester
Het was al menigeen in de zaal opgevallen dat de burgemeester van Castricum, Toon Mans, aanwezig was. De burgemeester deed zijn ambtsketting om en vertelde wat Henk heeft betekend voor de emancipatie van de gehandicaptenzorg. En het onvermijdelijke gebeurde; Henk werd geridderd in de orde van Oranje-Nassau. Een prachtige onderscheiding!

Het feest ging door in de foyer
In de foyer van het Zaantheater gingen alle feestelijkheden nog even door. Er werd gespeecht, gedicht en gezongen. Henk kreeg een bijdrage voor zijn accordeon, hij ontving een bundel met 100 gedichten van collega’s en cliënten en het bedrag voor de stichting Silence work werd bekend gemaakt.

Toekomst Henk
‘Odion heeft mij behoorlijk bezig gehouden en dat bedoel ik positief, dus het zal wel even wennen worden,’ zei Henk. Henk heeft zijn eerste plannen voor zijn toekomst al gemaakt. Hij zal vaker de racefiets pakken, hij wil accordeonles nemen en hij gaat zijn bestuurswerk voor Anna’s huis in Zaandam uitbreiden.

Een waardig afscheid
Het afscheidsfeest had alles in zich. Er was een lach, een traan en veel creativiteit. De zaal vol mensen leek één grote familie met als gemene deler een warm hart voor Henk.

Bent u nieuwsgierig naar de film?
De film van de Slotronde is een echte must see. U kunt hem zien via deze link.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.