A A A
< terug Nieuws

Officiële opening Bristolroodstraat

Vrijdag 12 oktober werd de gloednieuwe Odionlocatie “Bristolroodstraat” feestelijk geopend. De belangstelling was groot  en de opening trok een indrukwekkend aantal bezoekers. Zeker 250 genodigden kwamen bijeen om de opening van deze mooie locatie te vieren.

Openingsceremonie

Odion-muziekband Van Slag trapte af met Hollandse hits, meezingers en natuurlijk een Lang-zal-ze-leven. Daarna nam teamleider Anneloes Vredenbregt het woord. (zie foto) Zij bedankte iedereen die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de bouw en ontwikkeling van Bristolroodstraat. Zoveel mensen en zoveel boeketten: de bloemetjes werden letterlijk buiten gezet!

Henk Steen aan het woord

Vervolgens nam bestuurder Henk Steen het woord. “Wat is het fijn en een voorrecht om hier te staan. In de zomer van 2017 stonden we hier ook bij het slaan van de eerste paal. Wat is het sindsdien snel gegaan.” In zijn toespraak ging Henk kort in op het soms moeizame proces en dat het niet altijd mee heeft gezeten. “Veel mensen hebben lang en hard gewerkt om vandaag mogelijk te maken. Dat het pand er nu is en de bewoners hun intrek hebben genomen, is de kers op de taart. Ik feliciteer de bewoners van harte met hun prachtige woning. Mijn collega’s wens ik heel veel werkplezier toe!”

De grote rode knop

Toen was het eindelijk tijd om die grote rode knop in te drukken! De eer kwam wethouder Natasja Groothuismink (ROSA) en bewoner Nick toe. Het leek nog even mis te gaan, maar bouwvakker Bertje wist de situatie te redden. Na nog een keer drukken ging het vuurwerk af en werd het bord onthuld: ‘Gefeliciteerd met je eigen huis!’.

Rondstruinen

Daarna was er gelegenheid voor de bewoners om onder het genot van een hapje en een drankje het pand rond te struinen. Meerdere bewoners hadden voor de gelegenheid hun deuren open gezet, waaronder Annemarie en Adri. “Ik woon hier helemaal prima!”, aldus Annemarie. Vader Henk is dolblij. “Het heeft lang geduurd, maar nu is het eindelijk zo ver”. Ook Adri is te spreken over de Bristolroodstraat. “Ik woon hier heel leuk en fijn. Het is lekker rustig en ik kan mijn eigen gang gaan. Soms ga ik lopend of met de fiets naar de stad. Ik wil niet de hele dag thuis zitten, maar vind het heel fijn om thuis te komen!”

Woonlocatie Bristolroodstraat

Inmiddels hebben 35 bewoners van Odion hun intrek genomen in Odionlocatie Bristolroodstraat in Zaandam. Deze locatie is het resultaat van een jaar hard werken om in eigen beheer een prachtig en duurzaam pand te realiseren. De woonlocatie biedt plek aan volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.