A A A
< terug Nieuws

Bestuurder blogt over verantwoordingslast

Odion bestuurder Annemarie van Dalen schreef een blog over de toegenomen verantwoordingslast in de zorg.  In deze blog op de website van RVS beschreef zij haar visie. Haar blog en die van 7 andere experts werden gebundeld. Op 14 mei werd dit product aangeboden aan Erick Gerritsen als onderdeel van een advies over het verminderen van bureaucratie in de zorg. Gerritsen is de Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Doel van advies
Met het advies hoopt de RVS (Raad van Volksgezondheid en Samenleving) bij te dragen aan verantwoording die gericht is op goede zorg en ondersteuning. De huidige bureaucratie levert te veel frustratie op voor bestuurders, professionals en cliënten. De RVS vindt dat verantwoording van zorg beter moet worden geregeld.

Blog van Annemarie
Het is een aanrader om de blog van Annemarie te lezen. In haar blog vertelt ze dat niet alle zorg meetbaar is. Neem nou de de relatie tussen de cliënt en zorgverlener. Die is niet in cijfers uit te drukken, maar wel van groot belang. En ook de individuele beleving van de cliënt is lastig meetbaar. Daarom pleit Annemarie voor meervoudige verantwoording van goede zorg, waarin ook subjectiviteit wordt meegenomen. Op die manier wordt de verantwoording niet alleen betekenisvol voor systeempartijen maar ook voor zorgverleners en cliënten.

‘Werkers en cliënten ervaren de wijze waarop verantwoording gevraagd wordt als niet betekenisvol voor het bieden van goede zorg.’

 

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.