A A A
< terug Nieuws

Bij de pakken neerzitten? Nee hoor!

Stadsboerderij Odion Darwinpark in Zaandam is wegens Corona tijdelijk dicht. ‘Dat is heel jammer voor de 25 cliënten die hier begeleid werken’, zegt persoonlijk begeleider Mirjam. ‘De cliënten missen hun dagelijkse structuur en de voldoening van het werk.’ Ook Mirjam mist de cliënten, de dieren en het buiten zijn.

Maar bij de pakken neerzitten? Nee, dan ken je Mirjam nog niet. Mirjam werkt tijdelijk, net als haar collega Remco, bij woonlocatie Odion Bristolroodstraat. En dat is niet toevallig, want deze woonlocatie ligt op 5 minuten lopen van Darwinpark waar ook meerdere bewoners van Bristolroodstraat werken.

De algemene ruimtes van Bristolroodstraat zijn gesloten en bewoners moeten zoveel mogelijk op hun woning blijven. Dat valt niet mee voor iedereen. Daarom is het fijn dat de medewerkers van dagbesteding bijspringen. Mirjam werkt voornamelijk op de begane grond van het drie verdiepingen tellende appartementencomplex. Hier brengt ze drinken rond, maakt een praatje, gaat een blokje om en legt een puzzel met een bewoner.

Sinds vorige week is er een goed initiatief ontpopt, want de stadsboerderij is weliswaar gesloten maar er blijven werkzaamheden te doen. Daarom doen iedere dag twee bewoners van Bristolroodstraat onder begeleiding klussen zoals het schoonmaken van de dierenverblijven.

Mirjam onderhoudt ondertussen contact met de twaalf cliënten van het Darwinpark die zelfstandig wonen of bij hun ouders. Zij belt hen, houdt een vinger aan de pols en brengt hen op de hoogte van de maatregelen die Odion treft in het kader van de Coronacrisis. ‘Mijn werktelefoon staat momenteel iedere dag aan. Ik vind het belangrijk dat er iemand op de achtergrond aanwezig blijft’, zegt Mirjam.

Mirjam plaatst ook regelmatig leuke foto’s van de dieren op de Facebookpagina van Darwinpark. Zo houdt ze iedereen betrokken. Dus mocht u nieuwsgierig zijn hoe het de varkens Bob en Trudy vergaat in tijden van Corona? Neem dan ook een kijkje op Facebook.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.