A A A
< terug Nieuws

Boelenspark ontvangt CRDL

Op woensdag 11 december vond bij woonlocatie Boelenspark in Volendam de overhandiging plaats van de CRDL (spreek uit: Cradle). Met dit bijzondere, ovaalvormige instrument kun je contact maken met mensen die moeite hebben met sociale interactie.

Tweede CRDL voor Odion
Al eerder kreeg locatie Count Basiestraat een CRDL overhandigt door adviseur Sandra Schuin. Nu was het de beurt aan de cliënten en medewerkers van Boelenspark om de CRDL te ontvangen en te ervaren. ‘Het is net een tover ei’, riep een cliënt enthousiast.

De werking van de CRDL
En een tover ei is lang geen gekke benaming voor dit instrument. Dankzij een slim systeem produceert de CRDL door aanraking en beweging van minimaal twee personen allerlei geluiden, zoals vogels, kerkklokken en paardenhoeven. Het instrument werkt alleen als de cirkel rond is en de gebruikers elkaar op de huid aanraken door te tikken, strelen, kloppen of kneden. Dit kan op de hand of arm zijn, maar ook op de neus en oren. De CRDL speelt in op de primaire levensbehoefte van aanraking. Met de geluiden roept de CRDL herinneringen en reacties op, met als resultaat verbinding tussen de gebruikers.

Sinds 2016 op de markt
De CRDL is sinds 2016 op de markt en Odion is één van de eerste gehandicaptenorganisaties die het instrument in gebruik neemt. ‘Oorspronkelijk was de CRDL ontwikkeld voor ouderen met dementie. Nu zien wij dat er ook een grote behoefte is binnen de gehandicapten- en autismezorg, zegt Sandra.

Sponsor
De CRDL van Boelenspark is gedeeltelijk gefinancierd door het fonds ‘Vrienden van Odion’. Ook andere locaties van Odion kunnen de CRDL uitproberen.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.