Als u vastloopt met uw kind

U kent uw kind als geen ander. Dus merkt u het meteen als het niet goed met hem of haar gaat of als hij/zij niet lekker in zijn of haar vel zit. Wellicht vermoedt u wat de oorzaak is, misschien ook niet. Maar een ding is zeker: u wilt uw kind helpen. U weet alleen niet goed hoe. Gelukkig kunt u daarvoor een beroep doen op ons. Wij zijn het expertiseteam van Odion. De folder geeft u verdere informatie.

ABA: hulp bij de ontwikkeling van uw kind

Ouders en begeleiders van kinderen met autisme, een ontwikkelingsachterstand of ander bijzonder gedrag lopen vaak tegen complexe situaties aan. Ze begrijpen het kind niet, het maakt geen contact en heeft moeite om te spelen. Of het luistert niet, lijkt alles te willen bepalen en kan driftig worden. Daarmee omgaan vraagt van ouders en begeleiders veel kennis, inzicht en geduld. Wanneer zij hierbij ondersteuning wensen of nodig hebben, kunnen zij een beroep doen op het ABA-team van Odion.


Intensief ABA coachingstraject bij probleemgedrag

Elke ouder heeft weleens problemen met zijn kind. Soms zijn de problemen echter zo allesoverheersend dat ouders en het gezin vastlopen. Er kan dan een patroon van ongewenste interacties ontstaan, het probleemgedrag neemt toe en ouders worden wanhopig. Binnen Odion is er nu de mogelijkheid om ouders te helpen dit patroon te doorbreken. Tijdens een Intensief Coachingstraject komen twee medewerkers gedurende een aantal weken elke dag bij de ouders thuis om samen met hen het probleemgedrag te observeren, te analyseren en tenslotte om te buigen.


'Ik ben speciaal' voor kinderen

“Ik ben speciaal” is een behandelmethode die mensen helpt om te leren omgaan met hun autisme of aanverwante contactstoornis. De methode kan worden aangepast voor verschillende doelgroepen: 
- (rand)normaal begaafde kinderen tussen 9 en 12 jaar 
- Zwak- tot normaalbegaafde jongeren en jongeren met een licht verstandelijke beperking tussen 12 en 18 jaar 
- Zwak- tot normaalbegaafde volwassenen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. De cliënt moet met hulp kunnen lezen en schrijven.