Vakantieweken

Zomervakantieweken  2018

U werkt, maar uw schoolgaande kind met een verstandelijke of meervoudige beperking heeft vakantie. Of u wilt een aantal dagen doorbrengen met elkaar en/of de andere kinderen in het gezin. Tijdens de zomervakantieweken bieden wij uw kind de mogelijkheid om een week op vakantie te gaan of om overdag te spelen op Dynamica. Zo heeft uw kind ook echt vakantie. Er wordt van alles georganiseerd: van een uitstapje  tot lekker zwemmen en van spelletjes doen tot uitwaaien aan zee en weer even bijkomen van alle indrukken.

Wat zijn de mogelijkheden die wij bieden:

Vakantieweek (1e, 3e, 5e week van de zomervakantie)

0    Van zaterdag 21-7 t/m vrijdag 27-7-2018
0    Van zaterdag 4-8 t/m vrijdag 10-8-2018
0    Van zaterdag 18-8 t/m vrijdag 24-8-2018

De begeleiding wordt verzorgd door de begeleiders van het Logeerhuis. Er kunnen 6 cliënten per week gebruik maken van dit aanbod. In principe hebben we de mogelijkheid om te kiezen voor een vakantie week op het Logeerhuis of op het Marinapark. Samen met u en de begeleiders van het Logeerhuis bespreken we welke vakantielocatie geschikt is voor uw kind. Er is geen garantie dat uw eerste keuze ook aangeboden kan worden, geef dus meerder opties aan!
Een vakantieweek op het Logeerhuis is geschikt voor de wat meer kwetsbare kinderen. De omgeving is veilig, alles is gelijkvloers en elk kind heeft een eigen kamer.
Het Marinapark is een open locatie waar kinderen naar buiten kunnen lopen. De kinderen delen een slaapkamer met elkaar. De locatie heeft een trap naar de slaapkamers.

Vakantieopvang Dynamica (Molenwerf 1f te Koog aan de Zaan)
                
0    Van maandag 23-7 t/m vrijdag 27-7-2018
0    Van maandag 30-7 t/m vrijdag 3-8-2018
0    Van maandag 6-8 t/m vrijdag 10-8-2018
0    Van maandag 13-8 t/m vrijdag 17-8-2018
0    Van maandag 20-8 t/m vrijdag 24-8-2018
0    Van maandag 27-8 t/m vrijdag 31-8-2018

De Vakantieopvang weken worden georganiseerd op  Dynamica. De activiteiten vinden plaats in en rond het Orthopedagogisch Dagcentrum. Er kan gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van het dagcentrum, zoals zwembad, luchtkussen en speelzaal. Samen spelen met de kinderen die het dagcentrum bezoeken, behoort ook tot de mogelijkheden.
De kinderen zijn welkom van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. Tussen 9.00 en 9.30 uur kunt u uw kind brengen en tussen 15.30 en 16.30 uur weer ophalen.
Het kan zijn dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt om uitstapjes te organiseren.

Wat kost het?
De zomervakantieweken wordt voor het grootste deel bekostigd uit uw indicatie.
Bij PGB-plaatsing krijgt u een contract met daarin de vakantieperiode en de tarieven. Zodra wij het contract getekend hebben ontvangen, reserveren wij een plekje voor uw kind.
Voor de kosten van de uitstapjes en het vervoer tijdens de vakantieweken in het Logeerhuis of het Marinapark vragen wij een eigen bijdrage van € 125. Dit kunt u eventueel in termijnen betalen. Deze bijdrage dient u vooraf aan ons te voldoen. Bij inschrijving informeren wij u hier verder over.

Indicatie
Heeft u geen geldige indicatie dan kunt u bij de gemeente via het wijkteam of het WMO-loket aangeven dat u graag gebruik wilt maken van de vakantiemogelijkheden. Zij kunnen hiervoor dan een beschikking afgeven.  

Aanmelding en toewijzing
Indien u aanmeldt vóór 30 november 2017  krijgt u eind december 2017  bericht of uw kind geplaatst  is.
Aanmelding tussen 30 november en 1 april 2018 indien plek.

U kunt uw kind aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen en te retourneren aan onze afdeling Cliëntservice (met een kopie van het indicatiebesluit bijgevoegd). Het is belangrijk dat u duidelijk aangeeft welke periode uw eerste en tweede voorkeur heeft.
Uw aanmelding voor vakantieweken in het Logeerhuis of het Marinapark is definitief nadat wij de eigen bijdrage hebben ontvangen. Aanmelden na 1 april 2018  is ook mogelijk, maar de kans dat er iets aangeboden kan worden is aanzienlijk kleiner.