Wonen op een manier die bij jou past

Voor mensen met een verstandelijke beperking en/of mensen die doof zijn.
Thuis. Een plek waar je je goed voelt. Waar je kunt zijn wie je wilt. Waar je elkaar kunt opzoeken en samen dingen kunt doen als je dat fijn vindt. En waar de medewerkers van Odion je kunnen helpen als dat nodig is: of dat nu één keer per week is of 24 uur per dag. Odion heeft een groot aantal woonlocaties in verschillende regio’s waar je altijd gelijkgestemde buren vindt en de ondersteuning die bij je past.

Beschermd wonen VG/Doof

Beschermd wonen voor mensen met een verstandelijke beperking en/of mensen die doof zijn. Je eigen woning en samen één voordeur. Deze vorm van wonen noemen wij bij Odion ‘beschermd wonen’. Je hebt dan je eigen kamer of woning achter een gezamenlijke voordeur. Er is ook een huiskamer waar je andere bewoners kunt ontmoeten en samen leuke dingen kunt doen als je daar zin in hebt. Overdag én ’s nachts is er iemand van Odion aanwezig. Dus je hebt altijd ondersteuning in de buurt als je die nodig hebt en dat voelt veilig.


Individueel wonen 24u - VG

Individueel wonen is voor mensen met een verstandelijke beperking. Je eigen appartement en altijd begeleiding in de buurt. Op deze locaties woon je via Odion zelfstandig in je eigen appartement met je eigen voordeur. De medewerkers van Odion bieden je hulp bij de dingen die je lastig vindt, bijvoorbeeld bij geldzaken of het huishouden. Hoeveel ondersteuning je krijgt, verschilt. Er is altijd iemand van Odion aanwezig waarop je een beroep kunt doen, ook ’s nachts. Dat is een prettig idee. Bij Odion noemen we dit ‘individueel wonen met 24-uurs nabijheid’.


Individueel wonen VG

Individueel wonen is voor mensen met een verstandelijke beperking. Je hebt een eigen appartement bij Odion en begeleiding op maat. Bij deze locaties woon je zelfstandig in je appartement met je eigen voordeur. De begeleiders van Odion bieden je hulp bij dingen die je lastig vindt, bijvoorbeeld bij geldzaken of het huishouden. Hoeveel ondersteuning je krijgt, hangt af van de hulp die jij nodig hebt. Als er geen begeleiders op de locatie zijn en je hebt onverwacht toch hulp nodig, dan kun je een beroep doen op de mobiele dagdienst of achterwachtlocatie. ‘s Nachts is er geen begeleiding aanwezig, maar er is altijd iemand dichtbij die je kunt bellen voor dringende zaken. Bij Odion heet dit ‘individueel wonen met achterwacht’.