Zeggenschap voor cliënten

zeggenschap

Zeggenschap voor cliënten
Bij Odion luisteren we graag naar wat jij te zeggen hebt. Alles wat wij doen draait tenslotte om jouw leven, maar zeggen wat je vindt is niet voor iedereen gemakkelijk. Daarom heeft Odion verschillende manieren om je stem te laten horen. Wij noemen dat 'zeggenschap'.

Er is binnen Odion een functionaris zeggenschap. Zij let erop dat Odion goed met de zeggenschap omgaat, zich aan de wet houdt (WMCZ). Daarnaast ondersteunt zij cliënten en locaties bij het vormgeven aan zeggenschap.

begeleidingpicto     locatievergadering   directeurpicto

Praten met je begeleider, op je locatie en met de directeur
Odion vindt het belangrijk dat jij zeggenschap hebt, je mening kunt geven. Dit kan op verschillende momenten, over verschillende onderwerpen.

1. Jouw mening over jouw persoonlijke zorg en ondersteuning
Op de locatie waar je woont of je dag doorbrengt, heb je een vaste begeleider. Als je iets kwijt wilt over jouw eigen ondersteuning, dan kun je dat met hem of haar bespreken.

2. Jouw mening over onderwerpen over de locatie waar je woont of werkt
Wil je niet iets kwijt over jezelf maar over je locatie, dan kan dat ook. Elke locatie heeft een begeleider zeggenschap, zij geeft vorm aan de zeggenschap op jouw locatie. Er zijn verschillende manieren voor, bijvoorbeeld via spel, vergadering of vragenlijst. Er is altijd wel een manier die bij jouw locatie past!

3. Jouw mening over onderwerpen die over heel Odion gaan
Ook kun je meepraten over hoe dingen binnen heel Odion zijn geregeld.
Odion heeft de CMR: dit is een overleg van ouders en verwanten Zij geven namens alle cliënten advies aan de Raad van Bestuur.
Ook jij kunt, af en toe, zelf meepraten over Odion onderwerpen.
Elk jaar is er een jaarvergadering, waar de directeur aanwezig is.
Ook organiseert Odion meerdere keren per jaar thema adviesgroepen. Hierin kun jij samen met andere cliënten praten over een bepaald thema en hierover advies geven aan de Raad van Bestuur.

computer

 

 


Voor meer informatie over zeggenschap:
Ilse de Boer (functionaris zeggenschap) i.deboer@odion.nl
Gerard van der Worp (voorzitter Centrale Medezeggenschapsraad) via t.blokdijk@odion.nl