A A A
< terug Nieuws

Heliomare en Odion trekken samen op

Om optimale ondersteuning te bieden aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hebben Heliomare en Odion de handen ineen geslagen. Vandaar tekenden managers Minouche Rodgers (Heliomare) en Arne Theunissen (Odion) op 26 november het samenwerkingsconvenant. De beide zorginstellingen hebben verschillende expertise in huis, waardoor zij elkaar aanvullen binnen de ondersteuning aan mensen met NAH.

In 2016 ging de samenwerking van start, toen Odion vier woon- en dagbestedingslocaties van Heliomare overnam. Daarbij wordt de deskundigheid omtrent NAH bij Odion vergroot middels scholing door Heliomare. Ook vormen wij samen het Afasiecentrum voor behandeling en begeleiding bij afasie in de regio Zaanstreek, Waterland en Kennemerland.

Het uitgangspunt bij deze samenwerking is de vraag van degene die ondersteuning nodig heeft. Afhankelijk van hun wensen worden de mogelijkheden voorgelegd. Odion en Heliomare bieden verschillende opties voor mensen met NAH. Denk hierbij aan begeleiding in de thuissituatie, scholing en individuele- en groepsbehandeling en begeleiding.

Niet-aangeboren hersenletsel is schade aan de hersenen die in de loop van het leven is ontstaan. Dit kan letsel zijn die buiten het lichaam ontstaat, zoals het vallen van de trap. En door letsel van binnenuit, zoals een hersenbloeding.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.