A A A
< terug Nieuws

Het Darwinpark heeft nieuwe natuurspeelplaats

Bij stadspark Darwinpark in Zaandam is begeleide werkplek Odion Darwinpark gehuisvest. Op 8 juli werd hier een natuurspeeltuin geopend door wethouder Annette Baerveldt, directeur Paul Laport, genodigden en kinderen van basisscholen in de buurt. Medewerkers en cliënten van Odion Darwinpark waren natuurlijk ook van de partij. Zij zijn positief gestemd over het resultaat.

“We zijn heel blij met de natuurspeelplaats. Het ziet er niet alleen mooi uit, het betekent ook meer bezoekers en meer werk voor onze cliënten”, vertelt Mirjam Kordes, begeleider bij Odion Darwinpark. “We zullen vooral ondersteunend zijn in het onderhoud van de speeltuin. Denk aan maaien, snoeien, prullenbakken legen, de speeltoestellen schoonhouden en controleren, vuilnis prikken en ganzenpoep verwijderen.”

Anderhalf jaar geleden ontstond vanuit het Zaans Natuur en Milieu Centrum het idee om samen met basisscholen in de buurt een natuurspeelplaats in het Darwinpark te ontwikkelen. Het moest een avontuurlijke speeltuin worden met de natuur als leidraad. En het resultaat mag er zijn. Er werden 147 bomen en 5000 heesters geplant. De plek is omgeven door gras en bloemen en er zijn heuvels aangelegd die volop in bloei staan. De speeltuin heeft onder andere een trekvlot, verschillende speeltoestellen, een kabelbaan en een klauter parcours over het water.

Het Darwinpark is dus meer dan een bezoekje waard deze zomer!

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.