A A A
< terug Nieuws

In gesprek met de burgemeester

Geïnterviewd worden door een burgemeester. Het gebeurde onze medewerker Angelique op het Service Bureau in Wormer.  Angelique ging in gesprek met Judith Michel de Jong, burgemeester van Wormerland, over de aankomende ZaanPride.

“Ik was best nerveus, maar Judith bleek een heel relaxte vrouw met oprechte interesse in mij en de projecten waarmee ik bezig ben”, vertelt Angelique. Wat volgde was een ontspannen en open gesprek. Niet alleen over de ZaanPride, maar ook over de Roze Loper, Café Pride en LHBTI in de regio. En over hoe Odion en Angelique zelf in deze dingen staan.”

Judith Michel de Jong interviewt regelmatig burgers  uit Wormerland om zo de verbinding te maken met wat er speelt in de gemeente. Met de ZaanPride in aantocht (4 t/m 12 juni) wilde zij hierover praten met iemand van de organisatie. Zo kwamen Angelique en Judith met elkaar in contact.

En dat kwam heel goed uit. Angelique: “Judith vertelde mij dat ze in Hoorn, waar ze tot 2020 wethouder was, al veel deed met de LHBTI gemeenschap daar. Ook in Wormerland wil zij hier meer mee doen. Ons gesprek was dus een uitgelezen kans voor ons allebei om het onderwerp onder de aandacht te brengen”.

De twee hebben afgesproken dat Judith een keer aanschuift bij Café Pride. Zij gaan elkaar dus zeker nog eens terug zien.

Odion en Café Pride werken samen met De Zaanse Regenboog en andere organisaties om de ZaanPride te organiseren. Angelique is vanuit Odion en Café Pride betrokken in de organisatie. De ZaanPride vindt plaats van 4 t/m 12 juni.

Klik hier voor meer informatie over de ZaanPride.

Geschreven op: 28-05-2021
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.