A A A

Op zoek naar een plek voor jouw kind met ruimte om te ontwikkelen en te leren? Bij Orthopedagogisch Dagcentrum (ODC) De Boomgaard in Purmerend ben je aan het goede adres. Er is een veilige omgeving en een gezellige sfeer, met begeleiding en behandeling van professionals.

De Boomgaard

ODC De Boomgaard maakt deel uit van Brede school De Weide. Onder één dak zijn een basisschool, kinderdagopvang Purmerend en een peuterspeelzaal gevestigd. Dat zorgt voor een bijzondere vorm van integratie. De kinderen van De Boomgaard kunnen gebruik maken van  onze speelzaal, de snoezelruimtes, ons zwembad en de buitenspeelplaats.

Ontwikkeling

De Boomgaard is een ODC voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het is een plek waar kinderen kunnen spelen en leren. Onze activiteiten zijn erop gericht jouw zoon of dochter zoveel mogelijk te stimuleren op lichamelijk, communicatief, sociaal en emotioneel gebied.

Begeleiding

Onze begeleiders werken o.a. vanuit de ABA-methodiek. ABA is de afkorting van Applied Behavior Analysis, dat ‘toegepaste gedragsanalyse’ betekent. Het is een intensieve behandelmethode waarmee we de ontwikkeling van kinderen – en volwassenen – met autisme, een (ernstige) ontwikkelingsachterstand en/of een taalontwikkelingsstoornis kunnen stimuleren. Als dat nodig of gewenst is, kunnen we jou en jouw zoon of dochter ook thuis begeleiden. Binnen De Boomgaard is alle expertise aanwezig, zoals die van de orthopedagoog, de fysiotherapeut, de logopedist en de ergotherapeut. Samen kunnen zij zich optimaal inzetten voor de ontwikkeling van het kind.

Bij De Boomgaard hebben we zes groepen met zes tot acht kinderen of volwassenen. Op iedere groep werken twee begeleiders. Zij geven de activiteiten rondom de ontwikkeling van uw kind op professionele wijze vorm.

Weekend

Ook voor gespecialiseerde begeleiding op zaterdag en na school kun je bij ons terecht. Dit is bedoeld voor zowel kinderen van het ODC als kinderen die het speciaal onderwijs bezoeken. Kinderen brengen de dag bij ons door, samen met andere kinderen en volwassenen. De nadruk ligt op samen spelen en gewoon een fijne dag hebben. Gezellig en prettig voor ouder en kind. Want zo heb je even ruimte voor jezelf, elkaar en/of de andere kinderen in het gezin.

Logeren

Binnen De Boomgaard kunnen 6 kinderen of jong volwassenen in het weekend logeren. Dit kan van vrijdagmiddag 15.30 uur tot maandagochtend 8.30 uur, maar het mag ook korter.
De logees maken gebruik van alle faciliteiten van het ODC, zoals de speelzaal, het zwembad, snoezelruimtes en een afgeschermde speelplaats. Tijdens het logeren staat plezier voorop. Jouw kind moet het leuk vinden om te logeren.

Voor logeren is er een indicatie kort durend verblijf nodig. Wil je meer informatie over logeren of heb je ondersteuning nodig bij het aanvragen van een indicatie of beschikking? Neem dan contact op met Cliëntservice van Odion 0299 – 418 350.

Meer informatie

Wil je je oriënteren, kom dan eens een kijkje nemen bij ons. Bel ons gerust tussen 8.00 tot 15.30 uur voor een afspraak.

Klik hier om naar de facebookpagina van De Boomgaard te gaan!

De Boomgaard
Loirestraat 13
1448 JJ Purmerend
0299 419 500

faciliteiten in en om locatie De Boomgaard

  • gezamenlijk terras
  • openbaar vervoer
  • parkeergelegenheid
  • pinautomaat
  • restaurant / café
  • sportgelegenheid
  • supermarkt
  • winkelcentrum / winkels
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.