A A A

Op zoek naar een plek voor jouw kind met ruimte om zich te ontwikkelen? Bij Orthopedagogisch Dagcentrum (ODC) Dynamica in Koog aan de Zaan ben je aan het goede adres. Er is een veilige omgeving en een gezellige sfeer, met begeleiding en behandeling van professionals.

Dynamica

Bij Dynamica is er voor de kinderen een zwembad, twee snoezelruimtes, een gymzaal, therapie ruimtes, speelpleinen en ruime groepen met aangepast speelmateriaal. Dynamica staat midden in de woonwijk en maakt deel uit van Brede School Dynamica met daarin een ZML school, Heliomare en een kinderdagverblijf. Hierdoor kunnen we jouw kind een gevarieerd dagprogramma aanbieden met groepsactiviteiten en individuele begeleiding.

Ontwikkeling

ODC Dynamica is expert in het begeleiden van kinderen met gedragsproblemen, een verstandelijke en/of meervoudige ontwikkelingsachterstand. Dynamica biedt een veilige en stimulerende omgeving waar de wensen en behoeftes van ieder kind centraal staan. Het is een plek waar jouw kind kan spelen en leren. Onze activiteiten zijn erop gericht om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren op lichamelijk, communicatief, sociaal en emotioneel gebied.

Begeleiding

De begeleiding gebeurt in kleine groepen en er wordt gebruik gemaakt van methodieken als ABA, ondersteunende communicatie en Sherborne.
Een deskundig team bestaande uit begeleiders, orthopedagoog, paramedici en arts verstandelijk gehandicapten stimuleert samen met ouders de ontwikkeling van het kind.
Uitgaande van de mogelijkheden van het kind ondersteunen wij de ontwikkeling, waarbij de eigen regie een belangrijke rol speelt. Bij Dynamica hebben we negen groepen met zes tot zeven kinderen. Op iedere groep werken twee begeleiders. Zij geven de activiteiten rondom de ontwikkeling van jouw kind op professionele wijze vorm.
De professionele medewerkers van Dynamica zijn sterk in observeren, zijn creatief en sensitief, maken gebruik van een respectvolle bejegening en zoeken naar het gevoel van eigenwaarde bij de cliënten en hun zelfredzaamheid.

Dynamica heeft aandacht voor het gehele cliëntsysteem; ouders/verzorgers, grootouders, wonen, sportclubs en dergelijke. Om jouw kind optimaal te kunnen ondersteunen/zorg te kunnen bieden, is een open communicatie van belang.

Weekend

Ook voor gespecialiseerde begeleiding op zaterdag en na school kun je bij ons terecht. Dit is bedoeld voor zowel kinderen van het ODC als kinderen die het speciaal onderwijs bezoeken. Kinderen brengen dan de dag bij ons door, samen met andere kinderen. De nadruk ligt op samen spelen en gewoon een fijne dag hebben. Gezellig en prettig voor ouder en kind. Want zo heb jij even ruimte voor jezelf, elkaar en/of de andere kinderen in het gezin.

Meer informatie

Onze medewerkers en cliënten zijn doordeweeks op Dynamica aanwezig van 09.30 tot 15.30 uur. In de vakantieperiode zijn wij gewoon open. Wil je je oriënteren, dan kun je altijd een kijkje bij ons nemen. Bel gerust voor een afspraak of mail naar dynamicaodc@odion.nl.

Dynamica

Molenwerf 1f
1541 WR Koog aan de Zaan
0299 419 800

faciliteiten in en om locatie Dynamica

  • gezamenlijk terras
  • openbaar vervoer
  • parkeergelegenheid
  • pinautomaat
  • sportgelegenheid
  • supermarkt
  • winkelcentrum / winkels
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.