A A A

Werken aan je toekomst, zonder direct al zelfstandig te wonen. In het Homerunhuis Oostzaan leer je alles wat je nodig hebt om straks op jezelf te wonen. Je krijgt begeleiding volgens de homerunmethodiek. Dat is een uniek concept voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Methode
In het Homerunhuis volg je een traject met vier stappen (honken). Bij elke stap word je zelfstandiger. Je leert de dag invullen, boodschappen doen, je financiën op orde krijgen. Hiervoor krijg je intensieve begeleiding en behandeling. Als je honk vier hebt afgerond, sla je een homerun. Je kunt nu zo zelfstandig mogelijk gaan wonen. Eventueel met -zo nu en dan- begeleiding van het Homerunhuis.

Meestal duurt het traject anderhalf tot drie jaar. Iedereen heeft een eigen tempo en we houden rekening met jouw specifieke problemen en wensen.

Hoe woon je?
Het Homerunhuis staat in een woonwijk in Oostzaan, een dorp naast Amsterdam. Hier woon je met zestien jongeren. Je hebt een eigen slaapkamer en deelt sanitair met zijn tweeën. Daarnaast ontmoet je elkaar in de gemeenschappelijke ruimtes en in jullie tuin.

Voor wie?
Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Je hebt een indicatie nodig om in het Homerunhuis te kunnen wonen. Ook is het belangrijk dat je werk hebt, of andere dagbesteding. Je begeleider kan je helpen dit te vinden.

Begeleiding
Je hebt in het Homerunhuis een vaste begeleider. Daarmee maak je een plan en je spreekt geregeld met elkaar af. Je kunt jouw begeleider ook tussendoor bellen als dat nodig is.

Meer informatie
Het Homerunhuis is een samenwerking tussen Odion en Humanitas. Wil je meer weten over het Homerunhuis? Heb je vragen over de indicatie, of wil je bespreken of dit huis bij je past? Bel of mail gerust de Cliëntservice. Zij denken graag met je mee.

 

Homerunhuis Oostzaan
Dromerstraat 93
1511 CT Oostzaan

faciliteiten in en om locatie Homerunhuis Oostzaan

  • begeleiding 24 uur aanwezig
  • openbaar vervoer
  • supermarkt
  • winkelcentrum / winkels
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.