A A A
< terug

Meedoen XL

Meedoen, je kunt er niet meer omheen bij Odion. Speciaal voor dit thema is er Meedoen XL, een energiek en inspirerend event waarbij ontwerpteams oplossingen bedenken voor uitdagingen van locaties, teams en afdelingen.

Bijvoorbeeld:
– Hoe krijg ik die ene cliënt uit zijn rolstoel?
– Hoe haal ik de wijk binnen bij de locatie waar ik werk?
– Hoe kan die ene cliënt met spasme toch bij de bakker werken?
– Hoe betrek ik cliënten bij mijn afdeling?

>> Lees hier de informatie voor cliënten

>> Meld je hier aan voor een workshop design thinking

Voortraject en maakdag
Meedoen XL bestaat uit een voortraject en een maakdag op woensdag 6 april. In het voortraject formuleer je met design thinking de uitdaging van jouw locatie. De 6 beste uitdagingen gaan door naar de maakdag. Hier worden oplossingen bedacht en prototypes gemaakt door een ontwerpteam. Het ontwerpteam bestaat uit medewerkers, cliënten en vrijwilligers, maar ook mensen van buitenaf, zoals een social worker en de bakker om de hoek. De grote prijs? Dat het prototype ook echt gerealiseerd wordt! Meedoen XL is een samenwerking tussen Meedoen en het externe bureau Gloedmakers.

Design thinking is een methode om vraagstukken op te lossen en inzichtelijk te maken. Met design thinking richt je je niet op problemen, maar op oplossingen en actie. Zo wordt er minder vergaderd en meer gedaan. Kortom: denken door te doen! Lees hier meer over design thinking.

Voor wie is Meedoen XL?
Voor alle locaties, teams en afdelingen. Voor medewerkers, vrijwilligers en cliënten. Externen worden ook uitgenodigd om mee te denken, zoals een social worker, iemand van de gemeente en de bakker.

Wil jij met ons meedoen? Wie weet vind jij de oplossing voor jouw uitdaging binnen jouw locatie. Geef je op!

Ik wil meedoen!
Heb je al een uitdaging gevonden of wil je eerst nog meer uitleg over Meedoen XL? Kom dan naar één van de inspirerende workshops! Aanmelden doe je hier. Zit er geen geschikte datum tussen? Mail naar meedoen@odion.nl en wij denken graag mee over een andere dag, tijd en locatie.

Tijdens de ‘Workshop Meedoen XL’ geven Gloedmakers en het Meedoen XL team informatie en inspiratie om een uitdaging te vinden. Ook ga je aan de slag met design thinking en krijg je uitleg over het formuleren van jouw uitdaging met behulp van een ‘canvas’. Medewerkers, vrijwilligers én cliënten kunnen deelnemen. Natuurlijk blijven we ook na de workshop betrokken en kun je altijd terecht voor vragen en informatie.

Tijdpad

Contact
Mail voor al je vragen en meer informatie naar meedoen@odion.nl.

Wil je meedoen maar krijg je het moeilijk rond op de locatie of in jouw team? Wij denken graag mee! Neem contact op en wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.