A A A
< terug

Nieuwbouw

Odion is op dit moment met verschillende (nieuw)bouw projecten bezig. Op deze pagina lees je alles over de projecten en vind je de laatste updates.

  • Woonlocatie Grebbestraat (Beverwijk)

Grebbestraat is een duurzaam appartementencomplex voor mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking en/of NAH (niet aangeboren hersenletsel). Het pand is in samenwerking met Woonopmaat ontwikkeld en ontworpen door AG NOVA. In het nieuwe complex komen 30 appartementen en vijf studio’s, verdeeld over drie woonlagen. Het gebouw krijgt van buiten een ietwat industriële en stoere uitstraling die refereert aan Beverwijk als industriestad. Alle appartementen krijgen een balkon of terras en er komt een gemeenschappelijke tuin.

Status: De eerste paal werd  in november 2021 geslagen en het pand is in aanbouw. De huurovereenkomst werd in juni 2022 getekend door Odion en Woonopmaat. Volgens planning wordt het pand 2e kwartaal 2023 opgeleverd.

  • Woon- en dagbestedingslocatie Aletta Jacobslaan (Purmerend)

Aletta Jacobslaan is een nieuwbouwcomplex op loopafstand van het centrum van Purmerend. Hier worden 50 appartementen gerealiseerd, verdeeld over twee gebouwen. Eén gebouw gaat verhuurd worden aan Odion. In dit gebouw komen 33 appartementen met twee ontmoetingsruimtes voor mensen met een lichamelijke beperking en/of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Op de begane grond komt er een activerings- en ontwikkelcentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of NAH. Bij het complex komt een parkeervoorziening, een speeltuintje en een beleeftuin (voor de buurt) . Deze tuin wordt aangelegd en onderhouden door het Clusius College. Het pand voldoet aan alle nieuwe duurzaamheidseisen. Het pand gaat verhuurd worden door Wooncompagnie. De architectuur is in handen van AG NOVA.

Status: Momenteel wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Deze fase behelst de bestemmingsplanwijziging en de bouwvergunning. Zodra deze fase is afgerond wordt de aannemer gezocht. Inclusief het bouwen, duurt het hele proces zeker nog twee jaar. Als alles naar wens verloopt, hopen we in 2024 het pand te kunnen betrekken.

  • Botterwerf voor begeleide werkplek VD84 (Volendam)

Begeleide werkplek Odion VD84 krijgt een nieuwe werf aan Slobbeland 13-15 in Volendam. VD84 is een zeilschip (botter) dat onderhouden wordt door de mensen van VD84. Ook verhuren zij het schip met bemanning van april t/m september. Odion krijgt in de nieuwe werf een dagbestedingsruimte en kantoor van ongeveer 100 m2. De werf is een mooie samenwerking met Stichting Bottervereniging, horecaondernemer CuliCafé, leerlingen van SG Triade en Odion. Het gebouw is ontworpen door TBE-ZA Architecten en wordt gebouwd door Klies&Jozef. Gemeente Edam/Volendam is de verhuurder.

Status: Het hoogste punt is eind januari bereikt. De botterwerf wordt op 31 mei 2022 opgeleverd. 

  • Dagactiviteitencentrum Zonnehoek (Krommenie)

Zonnehoek is een bestaande locatie van Odion in het centrum van Krommenie. De gebouwen zijn sterk verouderd en cliënten zijn verhuisd naar een tijdelijk onderkomen aan de Populierenlaan te Krommenie. Odion maakt plannen voor toekomstbestendige huisvesting. De nieuwbouwplannen bestaan uit een dagactiviteitencentrum en wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Een van de huidige Zonnehoek-gebouwen, villa Sijpesteijn, is al jaren een herkenbaar beeld voor mensen in Krommenie en van emotionele waarde. Tijdens het nieuwbouwproces zorgt Odion ervoor dat alle betrokkenen tijdig worden meegenomen. Natuurlijk staan we hierbij open voor feedback en suggesties.

Status: Verkennende gesprekken met gemeente en omwonenden zijn gestart over het programma en ruimtelijke ordening procedure. Door omwonenden is een monumentstatus aangevraagd voor behoud van villa Sijpestein. Odion is momenteel in afwachting van een besluit.

 

Heeft u vragen?

Voor vragen over onze nieuwbouwlocaties kun je contact opnemen met onze afdeling Cliëntservice – clientservice@odion.nl.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.