A A A
< terug

Nieuwbouw

Odion is op dit moment met verschillende (nieuw)bouw projecten bezig. Op deze pagina lees je alles over de projecten en vind je de laatste updates.

  • Woonlocatie Laan van Kanaän (Beverwijk)

Laan van Kanaän is een duurzaam appartementencomplex voor mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking en/of NAH (niet aangeboren hersenletsel). Het pand is in samenwerking met Woonopmaat ontwikkeld en ontworpen door AG NOVA. In het nieuwe complex komen 30 appartementen en vijf studio’s, verdeeld over drie woonlagen. Het gebouw krijgt van buiten een ietwat industriële en stoere uitstraling die refereert aan Beverwijk als industriestad. Alle appartementen krijgen een balkon of terras en er komt een gemeenschappelijke tuin.

Status: De koopovereenkomst is getekend door Woonopmaat en de gemeente Beverwijk. De sloop is geklaard en de grond is bouwklaar. De eerste paal wordt in november 2021 geslagen. Volgens planning wordt het pand 2e kwartaal 2023 opgeleverd.

  • Woonlocatie De Wherelanden (Purmerend)

De Wherelanden 1 t/m 38 is een nieuwbouwcomplex en wordt gebouwd voor Odion. Hier worden 35 appartementen gerealiseerd met drie ontmoetingsruimtes verdeeld over vijf woonlagen. Elk appartement heeft een eigen woon- en slaapkamer, open keuken, en eigen balkon. Ook is er een gezamenlijke berging. Het complex is voor mensen met een verstandelijke beperking. De woningen worden verhuurd door Intermaris en de bouw is in handen van Wit Wognum.

Status: De bouw is in volle gang en het pand wordt naar verwachting in de zomer van 2022 opgeleverd.

  • Woon- en dagbestedingslocatie Aletta Jacobslaan (Purmerend)

Aletta Jacobslaan is een nieuwbouwcomplex op loopafstand van het centrum van Purmerend. Hier worden 50 appartementen gerealiseerd, verdeeld over twee gebouwen. Eén gebouw gaat verhuurd worden aan Odion. In dit gebouw komen 32 appartementen met twee ontmoetingsruimtes voor mensen met een lichamelijke beperking en/of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Op de begane grond komt er een dagbestedingslocatie voor met name mensen met een verstandelijke beperking. Bij het complex komt een parkeervoorziening, een speeltuintje en een beleeftuin (voor de buurt) . Deze tuin wordt aangelegd en onderhouden door het Clusius College. Het pand voldoet aan alle nieuwe duurzaamheidseisen. Het pand gaat verhuurd worden door Wooncompagnie. De architectuur is in handen van AG NOVA.

Status: Momenteel wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Deze fase behelst de bestemmingsplanwijziging en de bouwvergunning. Zodra deze fase is afgerond wordt de aannemer gezocht. Inclusief het bouwen, duurt het hele proces zeker nog twee jaar. Als alles naar wens verloopt, hopen we in 2024 het pand te kunnen betrekken.

  • Botterwerf voor begeleide werkplek VD84 (Volendam)

Begeleide werkplek Odion VD84 krijgt een nieuwe werf aan Slobbeland 13-15 in Volendam. VD84 is een zeilschip (botter) dat onderhouden wordt door de mensen van VD84. Ook verhuren zij het schip met bemanning van april t/m september. Odion krijgt in de nieuwe werf een dagbestedingsruimte en kantoor van ongeveer 100 m2. De werf is een mooie samenwerking met Stichting Bottervereniging, horecaondernemer CuliCafé, leerlingen van SG Triade en Odion. HSB is de bouwer. Het gebouw is ontworpen door TBE-ZA Architecten en wordt gebouwd door HSB. Gemeente Edam/Volendam is de verhuurder.

Status: Als de bouw spoedig verloopt, wordt de botterwerf in mei 2022 opgeleverd.

Heeft u vragen?

Voor vragen over onze nieuwbouwlocaties kun je contact opnemen met onze afdeling Cliëntservice – clientservice@odion.nl.

 

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.