A A A
< terug Nieuws

Landelijke ontmoetingsdag LHBT

Zaterdag 13 oktober was de landelijke ontmoetingsdag voor bezoekers van de cafés voor LHBT’s met een verstandelijke beperking. Zo’n 75 mensen vanuit het hele land kwamen naar Dagactiviteitencentrum KrommeNoord in Krommenie. Odion was dit jaar dan ook de gastvrouw.

Het team van Zonder Stempel organiseerde deze dag in samenwerking met Café Pride van Odion en de LFB.

Warme dag

Het was letterlijk en figuurlijk een warme, mooie en kleurrijke dag. Het was 25 graden, het zonnetje scheen en er hing een warme en respectvolle sfeer in het gebouw. Op de tafels lagen regenboogvlaggen en mensen droegen feestelijke roze truien, glitter hoedjes, zomerse jurken en regenboog colberts.

Nieuwe mensen ontmoeten

Deelnemer Wiliam kwam met het openbaarvervoer vanuit Tilburg. Hij bezocht voor de tweede keer een landelijke ontmoetingsdag. William heeft de reis uit het zuiden hier graag voor over: ‘Ik zie het als een leuk dagje weg, waarbij ik nieuwe mensen kan ontmoeten.’

Opening

Manon Linschoden (Zonder Stempel) liet in haar openingswoord weten dat Odion goed bezig is met Café Pride en de Roze Loper.
Dit is natuurlijk leuk om te horen! Na het openingswoord droeg Angelique Melisse (coördinator van Café Pride) een prachtig sonnet van Bestuurder Henk Steen voor.

Programma

Daarna konden de gasten genieten van een stevige lunch om vervolgens via een ludieke bingo kennis met elkaar te maken. De rest van de middag stond in het teken van workshops. Voor iedereen was er wat wils; van een gezellige muziekworkshop tot praten over vooroordelen en stempels. Er werd afgesloten met een heerlijk diner. Een groep gasten hielp met het maken van de Ustipkes. Dit is een deeggerecht uit voormalig-Joegoslavië met kaas en gehakt. De Connexxion busjes brachten de gasten van ver terug naar het Centraal Station in Amsterdam.

Roze Loper

Odion is aan de hand van het Roze Loper traject actief om de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders te bevorderen. Odion vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn ongeacht beperking of geaardheid.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.