A A A
< terug Nieuws

Odion actief betrokken bij Breinlijn

Hersenletsel brengt veel vragen met zich mee. Voor de getroffene en de naasten, maar ook voor professionals. Zij konden tot nog toe bij een van de 17 hersenletselteams terecht. Vanaf 12 mei kunnen mensen terecht bij één organisatie. Dit initiatief heet Breinlijn en Odion doet mee.

Breinlijn
Kan ik sporten met mijn hersenletsel? Hoe ga ik om met verandering in het karakter van mijn partner? Hoe zie ik het verschil tussen hersenletsel en een burn-out? Of het nu gaat om wonen, werken, school, relaties, zorg of vrije tijd. Breinlijn is een gratis loket waar je terecht kunt voor allerlei soorten vragen.

Hulp inschakelen kan op twee manieren: via een online invulformulier óf telefonisch. Vervolgens neemt één van de specialisten contact op.

Odion doet mee
Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van hersenletsel. Via de Breinlijn kunnen we onze expertise delen d.m.v. informatie en advies. Ook wordt vanuit de Breinlijn doorverwezen naar onze diensten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Namens Odion is gedragsdeskundige Pim van der Jagt nauw betrokken bij de Breinlijn.

Uitrollen
In Brabant is Breinlijn al een tijd actief en succesvol. De regionale ziekenhuizen, het revalidatiecentrum, een organisatie voor gehandicaptenzorg en thuis- en verpleegzorgorganisaties werken zonder concurrentiebeding samen in het belang van mensen met hersenletsel. De hulpdienst wordt vanaf 12 mei uitgebreid met de hersenletselteams uit de regio’s: Utrecht – Gooi & Vecht, Limburg, Zeeland en Amsterdam & Zaan. Later dit jaar worden ook de overige regio’s aangesloten zodat Breinlijn beschikbaar wordt in heel Nederland.

Contact
www.breinlijn.nl
Telefonisch: 085 – 225 0244

Geschreven op: 12-5-2020
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.