A A A
< terug Nieuws

Odion en het Coronavirus

Voor iedereen en zeker voor een zorgorganisatie zoals Odion, is het van groot belang dat we tijdens deze Coronaperiode consequent, op maat en zorgvuldig handelen. Hierbij staat de continuïteit van zorg en de veiligheid voor onze cliënten en hun psychisch welbevinden voorop.

Ondersteuning
Sinds de uitbraak van het Coronavirus handelt Odion volgens de richtlijnen van de RIVM. Odion heeft een speciaal opgericht team, met o.a. artsen, verpleegkundigen en managers om al onze medewerkers tijdig te informeren en te ondersteunen bij (mogelijke) besmettingen en lastige dilemma’s.

Goed voorbereid
Ook wij merken in onze regio dat het aantal besmettingen toeneemt en krijgen daar zelf ook mee te maken. Gelukkig voor de betrokkenen hebben we niet te maken met ernstige situaties en zijn we zeer goed voorbereid. We zorgen dat de betrokkenen in quarantaine gaan en dat de voorzorgsmaatregelen gehanteerd worden. Odion heeft een eigen testlocatie waar medewerkers door professionele verpleegkundigen getest kunnen worden. En opgeleide medewerkers die bron- en contactonderzoek kunnen doen. Er ligt een continuïteitsplan, zodat de zorg voor onze cliënten gewaarborgd kan worden. Kantoormedewerkers werken zoveel mogelijk thuis en de ICT faciliteiten zijn op orde om elkaar ook online te ontmoeten.

Informeren bij besmetting
Odion heeft een nauwe samenwerking met de GGD en op het moment van een besmetting worden alle betrokkenen direct geïnformeerd. Degene die in contact zijn geweest met de besmette persoon, worden telefonische op de hoogte gebracht.

Algemene vragen over het Coronavirus kunnen gesteld worden aan de GGD via het landelijke informatienummer 0800 1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur.

 

Geschreven op: 3-10-2020
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.