A A A
< terug Nieuws

Odion is blij met komst historische scheepswerf

De Volendamse krant ‘De Nivo’ kopt op 2 oktober 2019: ‘Niets staat komst historische scheepswerf meer in de weg’. Dit is goed nieuws voor begeleide werkplek VD84 die op deze werf op Slobbeland zijn eigen plek krijgt.

De eerste paal
Naast een onderkomen voor Odion, komt er horeca waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken. Als alles volgens plan loopt, gaat de 1e paal in 2021 de grond in en zal de scheepswerf in 2022 klaar zijn. Alleen bezwaren van omwonenden kunnen nog roet in het eten gooien.

Doel van de historische scheepswerf
Het doel van de nieuw te bouwen scheepswerf is tweeledig. Op deze werf worden botters onderhouden en daarmee kan een stukje historie worden behouden en worden getoond. Daarnaast biedt het dagbesteding/werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toerisme
De scheepswerf met zijn historische zeilschepen spelen in op een toeristische behoefte aan nostalgie. Er kunnen rondleidingen verzorgt worden en er is ruimte voor een winkeltje met souvenirs. Kortom een aanwinst voor Volendam.

Samenwerken
Op de historische scheepswerf wordt er samengewerkt met Vereniging Behoud Volendammer Botters, Social Firm Culicafé Only Friends en Odion.

 

 

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.