A A A
< terug

Visie / Missie

Geen vraag te gek

Een samenleving waarin we elkaar helpen om het leven plezieriger te maken, daar geloven wij in. Odion zet professionele zorg in voor mensen met een beperking.

Met zorg ondersteunen wij het gewone leven. We verbinden onze expertise met die van anderen en gaan (bijzondere) samenwerkingen aan. Onze kennis en kunde gebruiken we om antwoorden te vinden op vraagstukken van jou, deze tijd en de toekomst. Hierbij is geen vraag te gek.

< terug

organisatie en structuur


Odion is verkozen tot Beste Werkgever gehandicaptenzorg 2018-2019!

Bij Odion helpen we kinderen en volwassenen met een beperking om iedere dag zo plezierig mogelijk te maken. Thuis of buitenshuis, op het werk of in de vrije tijd; op een manier die past bij jou en jouw ontwikkeling.

Soms is de zorg intensief en staan we iedere dag voor je klaar, soms begeleiden we je bij hele specifieke wensen. We weten namelijk als geen ander dat ook ‘kleine’ vragen van groot belang kunnen zijn: je wilt graag boodschappen doen maar het stormt? Wij gaan gewoon met je mee! Voor iedere cliënt stellen we een ondersteuningsplan op, waarin we aangeven wie je bent, wat je zelfstandig kunt en waar je hulp bij nodig hebt.

Odion is actief in de regio's Zaanstreek, Kennemerland en Waterland.

Bekijk hier ons kwaliteitsjaarverslag >>

Bekijk hier ons organogram >>

Samenwerken

We doen er dus alles aan om jou bij jouw dagelijks leven te ondersteunen. We doen dit niet alleen, maar samen met onze deskundigen en betrokken medewerkers, waaronder (ortho)pedagogen, psychologen, coaches en vrijwillige wijkteams. De zorg die zij bieden is praktisch, sociaal, lichamelijk en/of psychisch en altijd afgestemd op jouw behoeftes, of de behoeftes van jouw gezin. Onze partners garanderen dat wij zorg op het hoogste niveau kunnen aanbieden.

Bij sommige dingen heb je ondersteuning nodig. Andere dingen kun je juist heel goed alleen. Wij helpen jou om samen met de mensen om jou heen een balans te vinden tussen hulp aanvaarden en zelfstandig leven. Voor mensen met een verstandelijke beperking die vinden dat ze geen zorg nodig hebben, hebben we samen met het VUmc en de Stichting Raad op Maat een speciale ‘bemoeizorg’-handreiking ontwikkeld. Door het gewone leven te ondersteunen, zorgen wij ervoor dat je het samen alleen kunt. Nu, en in de toekomst.

Management team

Dit is het managementteam van Odion. Wil je aan een van hen een vraag stellen? Stuur dan een mail naar info@odion.nl.

Annemarie van Dalen

Bestuurder

Ben Zwarthoed

Directeur Bedrijfsvoering

Loes van der Haar

Regiomanager Waterland / Kind & Gezin

Arne Theunissen

Regiomanager Zaanstreek / Kennemerland

Ineke Annen

Manager Maatschappelijke Ondersteuning

Floris Bouwstra

Manager ICT

Ans Sintenie

Manager Bedrijfsbureau

Maartje Ramaekers

Bestuursondersteuner
< terug

Algemene informatie

zeggenschap

Jouw mening is voor ons heel belangrijk. Je kunt daarom op verschillende manieren je stem laten horen. Wil je iets bespreken over jouw eigen ondersteuning? Dan kun je terecht bij jouw vaste begeleider. Wil je iets kwijt over jouw locatie? Dan kan dat bij de ‘begeleider zeggenschap’ van jouw locatie. Daarnaast kun je meepraten binnen de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR), tijdens de jaarvergadering of tijdens speciale thema adviesgroepen.

download folder zeggenschap

kwaliteitskeurmerk

Odion voldoet aan de eisen van de Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ). We zijn getoetst volgens het certificatenschema van de gehandicaptenzorg. Tijdens de laatste audit in 2018 zijn er geen onderwerpen naar voren gekomen waar we extra aandacht aan moeten besteden. Auditoren gaven aan: 'Er wordt met veel enthousiasme gewerkt en er is veel kennis aanwezig.' Odion is gecertificeerd tot 15 januari 2020.

rechten en plichten cliënt

Algemene Voorwaarden over de Wet Langdurige Zorg zijn schriftelijke afspraken tussen jou en Odion. Zo worden jouw rechten en plichten en die van de zorgaanbieder geregeld. Het document is niet eenvoudig, dus voor vragen hierover kun je ons bellen via de afdeling Cliëntservice 0299 - 418 350.

download de algemene voorwaarden WLZ

vertrouwenspersoon

Wij vinden het heel belangrijk dat je je bij ons veilig en op je plek voelt. Is er iets waar je niet blij mee bent, dan willen we dat heel graag weten. Onze vertrouwenspersonen Rob Antenbrink en Petra Hauwert staan in dat geval voor je klaar. Of je nu een klacht hebt over het eten of een aanvaring hebt gehad met je begeleider: ze bieden altijd een luisterend oor. Zonder jouw toestemming mogen ze het aan niemand verder vertellen.

download folder vertrouwenspersoon

Stichting odion

Hieronder vind je een aantal handige documenten van Odion.

De jaarrekening maakt inzichtelijk waar de publieke middelen, van waaruit Odion gefinancierd wordt, aan besteed zijn.

In het tweede beleidsdocument verantwoordt Odion welke onkosten door de raad van bestuur zijn gemaakt ten behoeve van de uitoefening van zijn functie.

Het Dienstenboek geeft een overzicht van alle diensten die Odion levert aan cliënten met een beperking in de regio Zaanstreek, Waterland en Kennemerland.

In de privacy verklaring lees je welke gegevens wij verzamelen en waarvoor wij deze gebruiken.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.