Vacatures en solliciteren

Heb jij dezelfde passie voor het vak als wij en spreekt de visie van Odion je aan? Dan zul je je bij ons prima op je plaats voelen. Odion staat in de branche bekend als een prettige werkgever, iets waar we trots op zijn. Er zijn veel vormen van dienstverband mogelijk op verschillende locaties, waardoor je vrijwel altijd een baan hebt die bij je past en aansluit op je persoonlijke wensen.

Ook kun je een open sollicitatie sturen, wij bewaren je gegevens een half jaar. Stuur dan een brief met uitgebreide motivatie en CV naar: sollicitatie@odion.nl of Odion; t.a.v. Personeelszaken - Postbus 138 1440 AC Purmerend.

Door een storing wordt er momenteel geen automatische ontvangstbevestiging verstuurd.

Kun jij sfeer brengen in de algemene ruimte? Ben je goed in het bevragen van cliënten wat zij zelf kunnen en / of nodig hebben om hun eigen taak uit te voeren? En hen hierbij motiveren? Kun jij zelfstandig werken vanuit een dagprogramma? En mee denken over ontwikkelingsmogelijkheden van de cliënt?
Dan ben jij degene die wij zoeken voor het team van de Rumbastraat.

Deze woonlocatie heeft 10 appartementen, waar cliënten wonen met een licht tot matig verstandelijke beperking in de leeftijd van 26 en 60 jaar. De cliënten  verschillen in hun mate van zelfstandigheid en behoefte aan nabijheid, waardoor de  ondersteuning zich richt  op het vergroten van de zelfstandigheid, met groei naar wonen in de wijk. Maar bij andere cliënten richt de  ondersteuning zich op het vergroten van de nabijheid en het behouden van vaardigheden. Hierbij is en blijft de eigen regie belangrijk,
Zij kunnen naast hun verstandelijke beperking ook bijkomende uitdagingen als autisme, psychiatrische problematiek hebben.

Wij zijn op zoek naar:
                                                              Basismedewerker
                                                Op basis van 18 uur (50%) per week.
                                                        Referentienummer: 8518-BS

Functie-inhoud:
•De cliënt ondersteunen in het dagelijkse leven met het ondersteuningsplan als uitgangspunt.
•De cliënt ondersteunen gericht op het behouden en vergroten van de zelfredzaamheid.
•De cliënt ondersteunen bij activiteiten van praktische aard. (ADL en HDL)
•De cliënt ondersteunen bij de opbouw en het onderhouden van sociale contacten.
•Begeleiding wordt gegeven op basis van de individuele afspraken met de cliënt, daarnaast is ook het groepsaspect een belangrijk onderdeel van je werk.
•Samen met de persoonlijk begeleider vorm je een koppel, waarin je met elkaar de zorg draagt voor een aantal cliënten.
•Een bijdrage leveren in het meedenken en de uitvoer van de ontwikkelingen van de Rumbastraat

Functie-eisen:
•Een op de functie gerichte MBO 3 opleiding (diploma).
•Ervaring met mensen met een verstandelijke beperking.
•Kennis hebben van autisme.
•Een respectvolle houding waarbij de wensen en behoeften van de cliënt uitgangspunt zijn.
•Inlevingsvermogen en een beroepshouding passend bij de doelgroep.
•Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
•Verantwoordelijkheidsgevoel en een zelfstandige, initiatiefvolle en praktische werkhouding hebben.
•De bereidheid om avond en weekend diensten te werken.
•Relativerend, flexibel, humoristisch.

Wij bieden:
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor deze functie bedraagt het salaris min. € 1.791,- en max. € 2.662,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (FWG schaal 35)

Informatie:
Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij het team van de Rumbastraat  tel. 0299-418300 ( na 14.00 uur) en Irma Zum Vörde Sive Vörding, Teamleider, tel. 06-51147887.

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen tot 23 juli 2018 (onder vermelding van het referentienummer) worden gemaild naar sollicitatie@odion.nl.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdag 25 juli 2018. Degene die uitgenodigd worden zullen maandag 23 juli gebeld worden.
Gesprek met de cliënten zijn op dinsdag 31 juli 2018

Op nieuwbouwlocatie Bristolroodstraat te Zaandam zijn 35 WLZ appartementen gerealiseerd. Vanaf 7 augustus 2018 verhuizen de 10 huidige cliënten en het team van de Skepehoeck uit Zaandam hierheen. Per 17 september verhuizen de 20 huidige cliënten en het team van De Wieken uit Oostzaan hierheen. En er zijn nog 5 open plekken gevuld vanuit de interne en externe wachtlijst. Bristolroodstraat is een 24 uurs-locatie van 3 verdiepingen. De doelgroep is divers, in de leeftijd van 25 tot 75 jaar. De cliënten hebben de beschikking over een eigen appartement met woon-slaapkamer, keukenblok, berging en tuin/ balkon. Op elke verdieping is een huiskamer voor gezamenlijk gebruik en er wordt dagelijks vers gekookt in een van de twee grote keukens. Er is een grote tuin met jeu de boules baan en ‘fitness ruimte’. Cliënten hebben i.p. werk of dagbesteding buiten de deur, maar voor wie dat te belastend is, volgt aanbod op locatie. Er is 1 slaapdienst in het pand.

Per 1 september 2018 zoeken wij een veelzijdige, zelfstandige teamspeler, om de teams die dan samen gaan, te versterken. De collega’s van de locaties werken in aanvang vooral óf op de begane grond óf op de 1e/ 2e verdieping, dus in twee sub-teams (i.v.m. de huidige koppelverdeling). De vacature zal als eerste medewerker in het nieuwe team op alle verdiepingen ingezet worden.

                                                                      Basismedewerker
                                    Op basis van minimaal 21,6 uur/ max 28,8 uur per week (60% - 80%)
                                                                 Referentienummer: 8818-JC

Functie-inhoud:
o De basismedewerker is, samen met de collega persoonlijk begeleiders en basismedewerkers, verantwoordelijk voor de ondersteuning aan de cliënt in zijn dagelijks ritme, ADL en HDL, gezondheid, het onderhouden van sociale contacten, invulling vrije tijd, samen boodschappen doen, koken etc.
o Begeleiding wordt gegeven op basis van individuele afspraken met de cliënten.
o Daarnaast wordt er veel ondersteuning geboden bij de sociale interacties in en nabij de huiskamers aan individu en groep.

Functie-eisen:
o MMZ 3 of gelijkwaardig.
o Ervaring met mensen met een verstandelijke beperking, diabetes, epilepsie, gedragsproblematiek, evt. NAH
o Een respectvolle houding waarbij de wensen en behoeften van de cliënt uitgangspunt zijn.
o Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
o Een open en initiatiefvolle houding
o Bereid zijn om in onregelmatige (slaap)diensten te werken

Wij bieden:
Een leuke werkplek binnen een enthousiast en betrokken nieuw samengesteld team. Een dynamische locatie met veel nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden, zowel voor cliënten, alsook voor het team en de organisatie daarbinnen en daaromheen.
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor de functie van Basismedewerker bedraagt het salaris min. € 1.791,- en max. € 2.662,- bruto per maand bij een volledig dienstverband (FWG schaal 35). Daarnaast biedt Odion diverse secundaire arbeidsvoorwaarden middels onze CAO (a la carte), een gevarieerd scholingsaanbod
en een goede pensioenvoorziening. Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar, met de intentie deze bij wederzijdse tevredenheid om te zetten naar een vaste aanstelling.

Informatie:
Voor meer informatie kunt u vanaf 1 augustus contact opnemen met teamleidster Anneloes Vredenbregt, tel: 06-51946954.

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen t/m uiterlijk 6 augustus 2018 (o.v.v. het ref.nr.) worden gemaild naar: sollicitatie@odion.nl

                                 Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten
                       De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 14 augustus

                                              Veldvliegerweg is op zoek naar een basismedewerker
                                                                      21,6 uur (60%) per week
                                                                   Referentienummer: 8718-JC

Wat ga je doen?
Als basismedewerker ondersteun en verzorg je de cliënt in de woon- en leefsituatie.
Je zoekt continue de balans tussen het begeleiden en de eigen regie van de cliënt. Wij zien dat als de  uitdaging in ons begeleidingsprogramma.
Je ondersteunt  bij sociale interacties, motiveert en activeert op individuele mogelijkheden en wensen van de cliënt. Je werkt in een koppel met de persoonlijk begeleider en in overleg verdeel je de taken. Ook lever je een bijdrage aan het opstellen van het ondersteuningsplan van de cliënt. Jouw beroepshouding heeft een evenwicht tussen betrokkenheid en professionele afstand. Dit alles doe je met humor en een flinke dosis zelfreflectie.

Veldvliegerweg
Woonlocatie Veldvliegerweg is gelegen in het  appartementen complex de Salamander, dicht bij het centrum van Zaandam. Er wonen 14 cliënten met ieder een eigen appartement. De leeftijd van de cliënten is gevarieerd waarvan de meeste clienten tussen de 22 en 35 jaar zijn. Onze deskundigheid binnen de doelgroep ligt op het gebied van lichamelijk en/of verstandelijk beperking, autisme, NAH en  psychiatrie. De cliënten kunnen binnen vaste tijden gebruik maken van de algemene ruimte. Hier worden soms ook activiteiten georganiseerd. Er is 24 uur per dag begeleiding en er wordt gewerkt met slaapdiensten. Op vrijdag en zaterdag is er een (wakkere) nachtdienst. Gedurende de dag wordt er ADL en begeleiding geboden op afspraak en oproep.

Odion
Met zorg het gewone leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion.
Met energie en betrokkenheid onze medewerkers begeleiden. Dat doen we direct vanaf de eerste werkdag, zodat je alle facetten van Odion leert kennen. En wij jou natuurlijk! Dat zal snel gaan, want jouw stem wordt gehoord en we houden van kleinschaligheid. We wensen dat je je snel bij ons thuis voelt en dat je al gauw  merkt: Hier zit ik goed!

Wat verwachten we van jou?
•Een op de functie gericht MBO of MMZ 3/4 diploma. Voorkeur heeft MBO-V/IG Verzorgende.
•Enige ervaring met mensen met een lichamelijke/verstandelijke handicap en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH) en/of psychiatrie.
•Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
•De bereidheid om in onregelmatige diensten te werken.
•Het als een uitdaging zien om onze cliëntengroep zowel individueel als groepsgewijs in hun woonsituatie te begeleiden.
•Voor deze doelgroep over inlevingsvermogen beschikken, evenals over geduld en respect, waarbij de wensen en behoeften van de cliënt uit¬gangspunt zijn zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.
 
Wat kun je van ons verwachten?
Een leuke werkplek binnen een dynamisch, groeiend team waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Odion is, krijg je alle kans om jouw talenten te ontwikkelen. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij met onze CAO ( a la carte). Een gevarieerd scholingsaanbod en een goede  pensioenvoorziening. Het salaris ligt tussen € 1.791,- en € 2.662,- bruto (schaal 35 cao gehandicaptenzorg op fulltime basis). Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar met de intentie deze bij wederzijdse tevredenheid om te zetten naar een vaste aanstelling.

Hoe gaat het verder?
Bel voor meer inhoudelijke informatie met mevrouw A. Nieuwveen, 06-51453476 of mevrouw C. van Soest, 06-12689578.
Sollicitatiebrieven met CV kunnen per e-mail tot uiterlijk 2 augustus 2018 (o.v.v. het ref. nummer) worden gemaild naar personeelszaken@odion.nl.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Gesprekken vinden plaats op 8 en 9 augustus 2018


ODC De Boomgaard is op zoek naar een

PERSOONLIJK BEGELEIDER
op basis van 21,6 - 28,8 uur (60-80%) per week
Referentienummer: 8618-BS

Wat ga je doen?
ODC De Boomgaard kent twee instroom groepen waarbij kenmerkend is dat de kinderen actief in hun ontwikkeling worden gestimuleerd door een divers en wisselend spel- en activiteitenaanbod. Er is veel aandacht voor het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en zich prettig voelen in de groep. Er wordt doelgerichte ondersteuning geboden, passend bij de leeftijd en ontwikkelingsmogelijkheden van het kind.

Als Persoonlijk Begeleider vind je het leuk om met jonge kinderen te werken. Je bent goed in het aanbieden van spelend leren, bent creatief in je spelvaardigheden, beheerst de totale communicatie en bent nieuwsgierig waar gedragspatronen vandaan komen. Met sommige kinderen kun je werken aan voorschoolse vaardigheden. Als begeleider neem je deel aan een multidisciplinair team en bent daarin als persoonlijk begeleider verantwoordelijk voor de ondersteuning van de aan jou toegewezen kinderen/cliënten. Je draagt verantwoordelijkheid voor het opstellen en uitvoeren van de doelstellingen geformuleerd in de ondersteuningsplannen. Je geeft vorm aan een passend dagprogramma voor zowel het individuele kind als de groep en ondersteunt ze in de ADL. Daarnaast richt je je graag op jonge ouders en heb je oog voor hechting en veiligheid.

Info Locatie
De Boomgaard is een ODC voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het is een plek waar kinderen en cliënten kunnen spelen, ervaren en leren. Binnen ODC De Boomgaard zijn zes groepen die onderverdeeld zijn op niveau en begeleidingsbehoefte. Het ODC maakt deel uit van een Brede school “de Weide”; waarin ook een reguliere basisschool, KDV en peuterspeelzaal zitten. Op de Boomgaard is ook weekend logeren en je draait daarin wisselende diensten.
 
Odion
Met zorg het gewone leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion.
Met energie en betrokkenheid onze medewerkers begeleiden. Dat doen we met een uniek introductieprogramma, zodat je alle facetten van Odion leert kennen. En wij jou natuurlijk! Dat zal snel gaan, want jouw stem wordt gehoord en we houden van kleinschaligheid. We wensen dat je je snel bij ons thuis voelt en dat je al gauw merkt: Hier zit ik goed!

Wat verwachten we van jou?
• Een op de functie gericht MBO-diploma niveau 4, of relevante HBO opleiding (SPH, Pedagogiek).
• Ervaring met kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.
• Kunnen omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag en daar uit voortkomende gedragsproblematiek.
• Een respectvolle houding waarbij de wensen en behoeften van het kind en zijn/haar ouders uitgangspunt zijn.
• Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
• Je bent creatief en je beschikt over inlevingsvermogen. Tevens heb je een gezonde dosis humor, geduld en relativeringsvermogen.
• Kunnen omgaan met wisselende situaties en omstandigheden.
• Open kunnen communiceren en kunnen relativeren, o.a. d.m.v. feedback geven en ontvangen.
• Bereid zijn om met de ABA methode te werken en de principes en werkwijze te leren.


Wat kun je van ons verwachten?
Een leuke baan in een enthousiast team. Mogelijkheden tot scholing en coaching.
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor deze functie bedraagt het salaris min. € 1.889,- en max. € 2.793,- bruto per maand (FWG schaal 40), bij een volledig dienstverband.

Hoe gaat het verder?
Meer informatie over de functie en over de locatie is te vinden op www.odion.nl of telefonisch op te vragen bij Teamleider Lisette Jonker: 06-52034739.

Sollicitatiebrieven met CV kunnen tot en met 27 juli a.s. (o.v.v. het ref. nummer) per mail gestuurd worden naar sollicitatie@odion.nl 

De sollicitatie gesprekken vinden plaats op dinsdag 7 augustus

                                                    De Jan Ligthartstraat is op zoek naar een
                                                                Persoonlijk begeleider
                                             28,80 uur (80%) meer of minder % is bespreekbaar,
                                                             Referentienummer: 8418-JC

Wat ga je doen?
Als begeleider ondersteun je de bewoner in de woon- en leefsituatie. Door de diversiteit van bewoners levert de Jan Ligthart zorg op maat. Je begeleidt cliënten in hun dagelijkse leven en je coördineert de zorg rondom hen. Je komt werken in een uitgebalanceerd team met een gedeelde visie, waarin ruimte is voor reflectie en evaluatie.

Jan Ligthartstraat
De Jan Ligthart is een woonlocatie waar 24 uur per dag verzorging en begeleiding geboden wordt. De woonlocatie ligt dichtbij het centrum van Heemskerk. Er wonen 16 mensen met een lichamelijke beperking en/of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) van diverse leeftijden. Kenmerkend voor NAH is de breuk in de levenslijn. Onze medewerkers zijn geduldig en volhardend en zijn zich bewust van de gevoelens die de gedragingen van cliënt bij henzelf oproepen. Hou je van een afwisselende en uitdagende baan dan is de Jan Ligthart de plek waar je zijn moet.

Odion
Met zorg het gewone leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion.
Met energie en betrokkenheid begeleiden wij onze medewerkers. Dat doen we direct vanaf de eerste werkdag met een uniek introductieprogramma, zodat je alle facetten van Odion leert kennen. En wij jou natuurlijk! Dat zal snel gaan, want jouw stem wordt gehoord en we houden van kleinschaligheid. We wensen dat je je snel bij ons thuis voelt en dat je al gauw  merkt: Hier zit ik goed!

Wat verwachten we van jou?
•Je hebt een op de functie gerichte MBO opleiding op min. niveau 4.
•Je hebt ervaring met mensen met een lichamelijke- en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH).
•Je bent bereidt om in onregelmatige diensten te werken, dagdiensten, avonddiensten,  slaapdiensten en weekenddiensten.
•Jouw beroepshouding heeft een evenwicht tussen betrokkenheid en professionele afstand.

Wat kun je van ons verwachten?
Een leuke werkplek binnen een dynamisch, groeiend team waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Odion is, krijg je alle kans om jouw talenten te ontwikkelen. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij met onze CAO ( a la carte). Een gevarieerd scholingsaanbod en een goede  pensioenvoorziening. Het salaris ligt tussen € € 1.889,- en € 2.793,- bruto schaal 40 cao gehandicaptenzorg op fulltime basis). Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar met de intentie deze bij wederzijdse tevredenheid om te zetten naar een vaste aanstelling.

Hoe gaat het verder?
Bel voor meer inhoudelijke informatie met Hundy Verdonk, teamleider, via 0251-232007
Sollicitatiebrieven met CV kunnen per e-mail tot uiterlijk 3 augustus 2018 worden gemaild  naar sollicitatie@odion.nl.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Gesprekken vinden plaats op 8 en 10 augustus 2018

Voor woonlocatie De Oeverlanden in Purmerend zijn wij, per 1oktober a.s., op zoek naar
een:
                                        BASISMEDEWERKER
                                    op basis van 70% per week
                                     Referentienummer: 8318-BS

De Oeverlanden
Deze 24-uurs locatie biedt ondersteuning aan zestien cliënten met een verstandelijke beperking tussen de dertig en vijfenzeventig jaar. De locatie is een beschermd wonen project.
De ondersteuning biedt zorg op maat en is voornamelijk gericht op gezelligheid, structuur , duidelijkheid en stimuleren van de individuele mogelijkheden van de cliënten, vaak met behulp van ondersteunende materialen.
De adl en hdl ondersteuning is een belangrijk element in de begeleiding van de cliënten.
De meeste cliënten gaan overdag naar dagbesteding of sociale werkvoorziening de Baanstede
Het creëren van een prettige leefsfeer en het bieden van warme zorg  wordt als belangrijk gezien.

Functie-inhoud:
•De cliënt ondersteunen in het dagelijkse leven met het ondersteuningsplan als uitgangspunt.
•De cliënt ondersteunen gericht op het behouden en vergroten van de zelfredzaamheid.
•De cliënt ondersteunen bij activiteiten van praktische aard. (ADL en HDL)
•De cliënt ondersteunen bij de opbouw en het onderhouden van sociale contacten.
•Begeleiding wordt gegeven op basis van de individuele afspraken met de cliënt, daarnaast is ook het groepsaspect een belangrijk onderdeel van je werk.
•Samen met de persoonlijk begeleider vorm je een koppel, waarin je met elkaar de zorg draagt voor een aantal cliënten.
•Een bijdrage leveren in het meedenken en de uitvoer van de ontwikkelingen van De Oeverlanden.

Functie-eisen:
•Een op de functie gerichte MBO 3 opleiding (diploma).
•Ervaring met mensen met een verstandelijke beperking.
•Kennis hebben van autisme.
•Een respectvolle houding waarbij de wensen en behoeften van de cliënt uitgangspunt zijn.
•Inlevingsvermogen en een beroepshouding passend bij de doelgroep.
•Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
•Verantwoordelijkheidsgevoel en een zelfstandige, initiatiefvolle en praktische  werkhouding hebben.
•De bereidheid om wisselende diensten te werken, ook slaapdiensten en weekenddiensten.
•Relativerend, flexibel, humoristisch.

Wij bieden:
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor deze functie bedraagt het salaris min. € 1.791,- en max. € 2.662,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (FWG schaal 35)

Informatie:
Voor informatie kan je contact opnemen met Mirella Berkhout (persoonlijk begeleider) of de teamleider, Carla Driehuis-van Beek. (0299-419565)

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen tot vrijdag 20 juli a.s., (onder vermelding van het referentienummer) worden gemaild naar: sollicitatie@odion
De gesprekken zijn op dinsdag 31 juli, in de ochtend

Helena Smitsstraat en Jan Platstraat in Volendam zijn op zoek naar een

                                                                           Teamleider
                                                     op basis van 28,8 uur (80%) per week
                                                                   Referentienummer: 8218-BS

Wat ga je doen?
Je geeft leiding aan zelforganiserende teams zodanig dat zij zich eigenaar voelen van hun taak en deze zo goed mogelijk uitvoeren. Je bent eindverantwoordelijk voor de locaties. Je zorgt voor helderheid over kaders, resultaten en vernieuwingen. Je geeft uitvoering aan het personeelsbeleid; voert ontwikkelings-, verzuim- en selectiegesprekken.  Je bewaakt daarbij de continuïteit en kwaliteit van de zorg en dienstverlening conform kwaliteitseisen en budget. Je onderhoudt netwerkcontacten en draagt zorg voor relatiebeheer met samenwerkingspartners.
Je draagt zorg voor passende indicaties en zorgt dat inkomsten en uitgaven met elkaar in balans zijn. Je hebt structureel aandacht voor ontwikkeling en vertaalt deze met het team in teamplannen. Dit alles doe je met humor en een flinke dosis zelfreflectie.

Helena Smitsstraat
De Helena Smitsstraat is een beschermde  woonlocatie waar 19 cliënten wonen en een logeerplek gevestigd is. Op deze locatie wonen  volwassen cliënten met een verstandelijke beperking en soms duale problematiek. Ieder heeft een eigen appartement,  maar deze cliënten maken ook veel gebruik van de algemene ruimte en hebben behoefte aan veiligheid en nabijheid. Er zijn daarom 3 groepsruimten. Er wordt 24 uur zorg verleend; ’s nachts in de vorm van een slaapdienst.  Ook worden er vanuit deze locatie een aantal cliënten in de wijk ondersteund.

Jan Platstraat
De  individuele  woonvorm  Jan Platstraat ligt op loopafstand van de Helena Smitsstraat. Het woonblok bestaat uit vier huizen met tweekamerappartementen op de begane grond en de eerste etage. Er wonen zeven volwassen cliënten met een verstandelijke beperking . Daarnaast begeleidt het team nog  cliënten in de wijk. De ondersteuning die door het team geboden wordt, is gericht op ondersteunende begeleiding en persoonlijke verzorging en ondersteuning bij het huishouden.  In de algemene ruimte van de locatie kunnen cliënten elkaar ontmoeten en kunnen ze gemeenschappelijk de maaltijd gebruiken. Deze algemene ruimte dient tevens als eetcafé “’t Hoekkie”. Cliënten van andere locaties maken ook gebruik van dit eetcafé.

Odion
Met zorg het gewone leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion.
Met energie en betrokkenheid onze medewerkers begeleiden. Dat doen we direct vanaf de eerste werkdag, zodat je alle facetten van Odion leert kennen. En wij jou natuurlijk! Dat zal snel gaan, want jouw stem wordt gehoord en we houden van kleinschaligheid. We wensen dat je je snel bij ons thuis voelt en dat je al gauw  merkt:  Hier zit ik goed!

Wat verwachten wij van jou?
•Je hebt een op de functie gericht HBO diploma, zo mogelijk aangevuld met managementcursussen.
•Je hebt ervaring met mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking.
•Je hebt ervaring met coachend leidinggeven.
•Je bent zelfstandig in het oplossen van organisatorische, budgettaire en zorginhoudelijke problemen.
•Je beschikt over sociale vaardigheden zoals tact, motiveren, corrigeren en het overwinnen van weerstand.
•Je kunt de verantwoordelijkheid dragen voor kwaliteit van de dienstverlening, de beleidsontwikkeling, beheren van budgetten en het voeren van personeelsbeleid.
•Je ziet veranderingen als een uitdaging en beschikt over tomeloze energie.

Wat kun je van ons verwachten?
Een leuke werkplek binnen een dynamische regio waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Odion is, krijg je alle kans om jouw talenten te ontwikkelen. Je ontvang leiding van de regiomanager en je kunt een beroep doen op een regio-ondersteuner. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij met onze CAO a la carte. Een gevarieerd scholingsaanbod en een goede  pensioenvoorziening.
Het salaris ligt tussen € 2.662,- en € 3.928,- bruto, op fulltime basis, schaal 55 CAO Gehandicaptenzorg. Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar met de intentie deze bij wederzijdse tevredenheid om te zetten naar een vaste aanstelling.

Hoe gaat het verder?
Bel voor meer inhoudelijke informatie met de Regio Ondersteuner Tiny Bilstra: 06 51146626 Sollicitatiebrieven met CV kunnen per e-mail tot uiterlijk 19 juli  a.s. ( o.v.v. het referentie nummer) worden gestuurd  naar sollicitatie@odion.nl


                                                            De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 25 juli a.s

                                                       Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang

De Boogaert in Castricum is op zoek naar een

                                                     Persoonlijk begeleider
                                                     28,8 uur (80%) per week
                                                     Referentienummer: 8018-JC

Wat ga je doen?
Als Persoonlijk Begeleider ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning aan de cliënt in de woon- en leefsituatie.  Je stelt het ondersteuningsplan op in samenwerking met de cliënt en de begeleiding wordt gegeven op basis van de afspraken in dit plan. Je zorgt voor het lichamelijk welzijn van de cliënt en de organisatie rondom medische aspecten. Samen met de cliënt zorg je voor passende dagbesteding en je begeleidt bijvoorbeeld bij de opbouw en het onderhouden van sociale contacten.
Je werkt over het algemeen in een koppel met de basismedewerker en in overleg verdeel je de taken. Jouw beroepshouding heeft een evenwicht tussen betrokkenheid en professionele afstand.
Dit alles doe je met humor en een flinke dosis zelfreflectie.

De Boogaert.
Woonlocatie De Boogaert ligt dicht bij het centrum van Castricum. Bij deze woonlocatie wonen 16  mensen met een normale intelligentie, maar er kan een lichte ontwikkelingsachterstand zijn ten gevolge van de lichamelijke beperking.
De appartementen zijn voorzien van een keuken en ruime badkamer. Op de benedenverdieping is een algemene ruimte waar op gezette tijden koffie/thee gedronken kan worden en de warme maaltijd genuttigd kan worden.
Zowel boven als beneden is er een terras.

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en is agogisch, verzorgend of verpleegkundig geschoold. Cliënten hebben eigen  regie over  hun leven en werken hierin samen met de begeleiding.
Voor cliënten die zelfstandig in de wijk wonen, biedt De Boogaert ondersteuning aan huis.
Binnen de woonvoorziening is dagbesteding Standbyte en dagbesteding De Boogaert gevestigd.
Odion
Met zorg het gewone leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion. Met energie en betrokkenheid onze medewerkers begeleiden. Dat doen we direct vanaf de eerste werkdag, zodat je alle facetten van Odion leert kennen. En wij jou natuurlijk! Dat zal snel gaan, want jouw stem wordt gehoord en we houden van kleinschaligheid. We wensen dat je je snel bij ons thuis voelt en dat je al gauw  merkt: Hier zit ik goed!

Wat verwachten wij van jou?
•Minimaal een op de functie gerichte opleiding op MBO 4 niveau (diploma).
•Ervaring in de begeleiding van mensen met een  beperking  is voor deze functie een voorwaarde.
•Kennis en ervaring in verzorging en verpleging heeft de voorkeur.
•Je bent in staat om de uitvoering van het ondersteuningsplan te coördineren en op methodische wijze vorm te geven.
•Je bent bereid om onregelmatige diensten te draaien, waarbij incidenteel, indien nodig, nachtdiensten.

Wat kun je van ons verwachten?
Een dynamische functie in een team wat volop in ontwikkeling is naar zelforganisatie en waar we met- en van elkaar willen leren. Op de Boogaert werk je in een team van 20 medewerkers die met elkaar de locatie vorm geven in verschillende functies.  In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Odion is, krijg je alle kans om jouw talenten te ontwikkelen. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij met onze CAO ( a la Carte). Een gevarieerd scholingsaanbod en een goede  pensioenvoorziening. Het salaris ligt tussen € 1.889,- en € 2.793,- bruto, op fulltime basis (schaal 40 cao Gehandicaptenzorg).

Hoe gaat het verder?
Bel voor meer inhoudelijke informatie met Teamleider Hannie Keijzer: 06-12090786.
Sollicitatiebrieven met CV kunnen tot uiterlijk 22 juli a.s. per e-mail ( o.v.v. het referentie nummer) gestuurd  worden naar personeelszaken@odion.nl

De locatie Karveelstraat in Zaandam biedt ondersteuning aan 26 cliënten. Cliënten met een(licht)verstandelijke beperking, problematisch gedrag, Een autistische stoornis en/ of een psychiatrisch probleem vinden hier een thuis. De cliënten wonen in appartementen. Er wordt vanuit een team van 10 medewerkers ondersteuning geboden. De cliëntengroep is zeer divers en varieert in de leeftijd van 20 tot 60  jaar. Cliënten hebben regie over hun leven, maar hebben extra steun nodig in het welslagen hiervan. De begeleidingsstijl is gericht zijn op het bieden van structuur en veiligheid, is volgend of in nabijheid. De stijl is afgestemd op de individuele hulpvraag van de cliënt. Ieder  contact die begeleiding met de cliënten aangaat heeft een bewuste  functie. Uitgangspunt is dat we er onvoorwaardelijk voor de cliënt zijn.

De locatie Karveelstraat in Zaandam zoekt i.v.m. het vertrek van een collega z.s.m een ervaren:

                                 PERSOONLIJK BEGELEIDER
                            Op basis van 28,8 uur (80%) per week
                                  Referentienummer: 7618-JS

Functie-inhoud:
- De begeleider is verantwoordelijk voor de ondersteuning aan de cliënt in de woon- en leefsituatie.
- Begeleiding wordt gegeven op basis van individuele afspraken met cliënten.
- De basis van de begeleiding is het ondersteuningsplan dat je samen met de cliënt en belangrijke personen uit diens netwerk opstelt.
- Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het ondersteuningsplan.
- Je ondersteunt de cliënt bij het onderhouden en het eventueel uitbreiden van de sociale contacten.
- Je denkt mee in de ontwikkelingen van de dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap in het algemeen en voor de cliënten van de  Karveelstraat in het bijzonder.

Functie-eisen:
- Bij voorkeur een HBO-opleiding, maar minimaal een op de functie gerichte MBO zoals bijvoorbeeld een SPW 4 opleiding.
- Ruime ervaring in de dienstverlening voor mensen met een verstandelijke handicap. Ervaring bij cliënten met bijzondere hulpvragen op psycho-sociaal gedrag en emotioneel gebied is een pré.
- Een respectvolle houding waarbij de cliënt het uitgangspunt is in de ondersteuning.
- Je bent in staat om het ondersteuningsplan met de cliënt op te stellen, kan de uitvoering hiervan coördineren en mede uitvoeren.
- Je bezit een grote mate van zelfstandigheid in het denken en handelen.
- Je kunt zowel individueel als in teamverband werken.
- Je bent actief, hebt een gezonde draagkracht en bent flexibel in je werktijden.
- Je hebt administratieve vaardigheden en goede vaardigheden in het gebruik van de computer.
- Je draait wisselende diensten bestaande uit dag, middag/avond en slaapdiensten.

Informatie:
Voor informatie kun je contact opnemen met Petra de Lange, teamleider van de locatie tel 06-13463038 of met de locatie tel:  0299-419645.
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes. De eerste ronde vind plaats met begeleiders en teamleider.
De tweede ronde bestaat uit een gesprek met een cliënten-afvaardiging.

Wij bieden:
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor de functie Begeleider bedraagt salaris min. € 1.889,- ,- en max. € 2.793,- bruto per maand bij een volledig dienstverband (FWG schaal 40).

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen tot 20 juli a.s., onder vermelding van het referentienummer, worden gemaild naar sollicitatie@odion.nl.

De sollicitatiegesprekken zijn op 25 en 26 juli a.s.

 

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende vakantiebaan in de gehandicaptenzorg? Wil je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, maar ben je wel flexibel?  Dan is de Flexpool van Odion opzoek naar jou als


VAKANTIEKRACHT
Referentienummer: 5618-BN

 
Wat ga je doen?
Als vakantiekracht wordt je ingezet op 1 of 2 locaties. Is dit een woonlocatie dan ondersteun je de bewoner in de woon- en leefsituatie.  Deze ondersteuning is vooral gericht op persoonlijke verzorging en andere ADL taken. Je werkt altijd naast een meer ervaren collega.
Wordt je ingezet op dagbesteding dan begeleid je de cliënten bij hun dagelijkse activiteiten volgens het dagprogramma. Afhankelijk van de groep werk je samen met een collega op 1 groep of kan je terugvallen op een collega van een andere groep.

De Flexpool
De Flexpool van Odion bestaat nu ruim 18 jaar. In deze tijd is de Flexpool uitgegroeid naar een afdeling waar meer dan 130 flexwerkers zich op professionele manier inzetten in alle onderdelen van de organisatie.  Medewerkers van de Flexpool stromen veelal door naar vacatures op locaties, waardoor we ons ontwikkeld hebben tot een belangrijk instroomkanaal voor nieuwe medewerkers.


Odion
Met zorg het gewone leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion.
Met energie en betrokkenheid onze medewerkers begeleiden. Dat doen we direct vanaf de eerste werkdag, zodat je alle facetten van Odion leert kennen. En wij jou natuurlijk!  Dat zal snel gaan, want jouw stem wordt gehoord en we houden van kleinschaligheid. We wensen dat je je snel bij ons thuis voelt en dat je al gauw  merkt: Hier zit ik goed!


Wat verwachten wij van jou?
• Je toont inzet en initiatief
• Je bent flexibel inzetbaar
• In het bezit van, dan wel studerend zijn voor, het diploma MMZ / SPW / VIG / Verpleegkunde of SPH;
• Je hebt (stage) ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of  Niet Aangeboren Hersenletsel.


Wat kun je van ons verwachten?
Het salaris is afhankelijk van je ervaring, en dus de locatie waar je wordt ingezet, € 10,65 of € 11,44 bruto per uur. Dit is schaal 25 of schaal 35 CAO Gehandicaptenzorg.  Je gaat in eerste instantie aan de slag als vakantiekracht, als het werken voor de Flexpool bevalt kunnen we hierna je aanstelling verlengen.


Informatie:
Voor meer informatie over de functies kan er contact worden opgenomen met de intercedentes van de Flexpool: 0299-412823 of flexpool@odion.nl

Solliciteren:
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief met CV (o.v.v. het ref. nummer) naar Odion t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC te Purmerend of per e-mail naar: sollicitatie@odion.nl

 

Spaarbekkenkade is op zoek naar een Nachtdienstmedewerker

- 64 uur per maand, referentienummer: 4418-BS


Wat ga je doen?
Als nachtdienstmedewerker ondersteun je de bewoner in de woon- en leefsituatie. Deze ondersteuning is vooral gericht op persoonlijke verzorging. Je draagt zorg voor een goede rapportage en overdracht. Ook verricht je lichte huishoudelijke werkzaamheden.
Jouw beroepshouding heeft een evenwicht tussen betrokkenheid en professionele afstand.
Dit alles doe je met humor en een flinke dosis zelfreflectie.

Spaarbekkenkade
Woonlocatie Spaarbekkenkade ligt in een woonwijk dichtbij ‘het stadje’ de oude kern van Purmerend. Op de locatie wordt gewerkt met twee teams die elk de zorg hebben voor een deel van de bewoners. Het grootste deel van de bewoners woont in het gebouw aan de Spaarbekkenkade en een kleiner deel van de bewoners heeft een woning dichtbij (loopafstand). Voor de bewoners die niet in het gebouw wonen is een nachtdienst van een andere locatie beschikbaar. De bewoners hebben allemaal hun eigen appartement dat bestaat uit een woonkamer, open keuken, aparte slaapkamer en een badkamer met toilet en ruimte voor een wasmachine. In het gebouw is een algemene ruimte waar bewoners de maaltijden kunnen gebruiken en koffie of thee komen drinken. Het gebouw heeft een binnentuin waar door de bewoners veel gebruik van wordt gemaakt.

Odion
Met zorg het gewone leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion.
Met energie en betrokkenheid begeleiden we onze medewerkers. We doen dit vanaf de eerste werkdag, zodat je alle facetten van Odion leert kennen. En wij jou natuurlijk! Dat zal snel gaan, want jouw stem wordt gehoord en we houden van kleinschaligheid. We wensen dat je je snel bij ons thuis voelt en dat je al gauw  merkt: Hier zit ik goed!

Wat verwachten we van jou?
• Je hebt een op de functie gerichte MBO opleiding op min. niveau 3.
• Je hebt ervaring met mensen met een lichamelijke handicap- en/of niet aangeboren hersenletsel.
• Je bent in staat om zelfstandig te werken en de verantwoordelijkheid in de nacht te dragen. Ook beschikt je over voldoende ervaring om adequaat te kunnen handelen indien nodig.

Wat kun je van ons verwachten?
Een leuke werkplek binnen een dynamisch team waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Odion is, krijg je alle kans om jouw talenten te ontwikkelen. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij met onze CAO ( a la carte). Er is een gevarieerd scholingsaanbod en een goede pensioenvoorziening. Het salaris ligt tussen € 1.791,- en € 2.662,-  bruto per maand, (schaal 35 CAO Gehandicaptenzorg) op fulltime basis.

Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar met de intentie deze bij wederzijdse tevredenheid om te zetten naar een vaste aanstelling.

Hoe gaat het verder?
Bel voor meer inhoudelijke informatie met To van ’t Hag: 06-20373493 of Bert van Koningveld: 06-51491358 (Teamleiders).
Sollicitatiebrieven met CV kunnen per e-mail ( o.v.v. het ref. nummer) worden gestuurd  naar personeelszaken@odion.nl.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang

De Flexpool van Odion bestaat nu ruim 15 jaar. In deze tijd is de Flexpool uitgegroeid naar een afdeling waar meer dan 100 flexwerkers zich op professionele manier inzetten in alle onderdelen van de organisatie.

Per direct zijn wij op zoek naar:

Enthousiaste medewerkers Flexpool
Voor de functie van Basismedewerker
Op basis van 40%-60%
Referentienummer:  5016-BN

Als medewerkers van de Flexpool kan je op alle locaties van Odion voor langere of kortere tijd worden ingezet. 

Functie-inhoud als je op woonlocaties werkt:
• De cliënt ondersteunen in het dagelijkse leven met het ondersteuningsplan als uitgangspunt.
• De cliënt ondersteunen gericht op het behouden en vergroten van de zelfredzaamheid.
• De cliënt ondersteunen bij activiteiten van praktische aard. (ADL en HDL).
• De cliënt ondersteunen bij de opbouw en het onderhouden van sociale contacten.
• Begeleiding wordt gegeven op basis van de individuele afspraken met de cliënt, daarnaast is ook het groepsaspect een belangrijk onderdeel van je werk.

Functie-inhoud als je op een dagbestedingslocatie werkt:
• De cliënten ondersteunen bij de opbouw en het onderhouden van sociale contacten.
• Cliënten een structuur kunnen aanbieden.
• Gericht zijn op het bieden, onderhouden en ontwikkelen van de ADL vaardigheden.
• Het bewaken van de veiligheid en hygiëne tijdens het uitvoeren van de activiteiten.
• Het ondersteunen van cliënten op alle levensgebieden, zoals bij ontwikkelingsgerichte activiteiten, recreatieve activiteiten, de uitvoering van dagelijkse huishoudelijke activiteiten en het zo nodig ondersteunen bij de lichamelijke verzorging.
• De begeleiding vindt plaats vanuit het ondersteuningsplan en de daarin gestelde werkdoelen.
• Het bewaken en bevorderen van leef- en/of werkklimaat en de sfeer.

Functie-eisen:
• Een op de functie gerichte MBO 3 opleiding (diploma).
• Ervaring met mensen met een verstandelijke beperking.
• Een respectvolle houding waarbij de wensen en behoeften van de cliënt uitgangspunt zijn.
• Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
.• Initiatiefvolle en praktische werkhouding / een aanpakker.
• De bereidheid om wisselende diensten te werken, ook slaapdiensten en weekenddiensten.
• Relativerend, flexibel, humoristisch.

Wij bieden:
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor de functie van Basismedewerker bedraagt het salaris min. € 1.731,- en max. € 2.574,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (FWG schaal 35).

Informatie:
Voor meer informatie over de functies kan er contact worden opgenomen met Marja Meijer, Hoofd Flexpool, 0299-412812

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen (o.v.v. het referentienummer) schriftelijk worden ingediend bij Odion. Brieven: t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC PURMEREND of per e-mail: sollicitatie@odion.nl

Odion heeft verschillende woon- en dagbestedingslocaties voor cliënten met een lichamelijk beperking en/ of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Voor een aantal cliënten van deze locaties geldt dat zij naast een lichamelijk beperking ook een verstandelijke beperking hebben.
De ADL is begeleidingstaak door de hele dag heen, en ook het begeleiden, motiveren, activeren en in stand houden van de individuele mogelijkheden van
de cliënt en het ondersteunen bij sociale interacties staan hoog in ons begeleidingsprogramma.

Ter versterking van onze Flexpool zoeken wij voor de inzet op deze locaties per direct een aantal ervaren, gemotiveerde, open, enthousiaste en vooral flexibele

BASISMEDEWERKERS
op basis van 3,2 tot 18 uur (10-50 %) per week
Referentienummer: 6417-BN

Functie-inhoud:
-   De cliënt ondersteunen bij activiteiten van praktische aard op het gebied van persoonlijke verzorging en huishoudelij¬ke taken.
-   De cliënt ondersteunen bij de opbouw en het onderhoud van sociale contacten.

 
 Functie-eisen:
-   Een op de functie gericht diploma, bv MBO-V, MMZ 3 of Verzorgende of studerend hiervoor.
-   Enige ervaring met mensen met een lichamelijke/verstandelijke handicap en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH).
-   Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
-   De bereidheid om in onregelmatige diensten (ook nachtdiensten) te werken.
-   Het als een uitdaging zien om mensen met NAH en lichamelijke/verstandelijk gehandicapten zowel individueel als groepsgewijs in hun woonsituatie te begeleiden.
-   Inlevingsvermogen en een beroepshouding passend bij deze doelgroep.
-   Over verantwoordelijkheidsgevoel en een zelfstandige werkhouding beschikken.

 
Wij bieden:
Odion kenmerkt zich als een betrokken organisatie waar de zorg voor cliënten bij alle medewerkers voorop staat. Er heerst een informele werksfeer waar mensen met veel plezier (blijven) werken. De functie van Basismedewerker is ingeschaald in functiegroep 35 van de CAO Gehandicaptenzorg. Dit komt neer op een salaris van minimaal min. € 1.731,- en max. € 2.574,-  bruto per maand, bij een volledig dienstverband.
 
Informatie:
Inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij Marja Meijer, Hoofd flexpool, tel: 0299-412823.
 
Solliciteren:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen (o.v.v. het ref. nummer ) schriftelijk worden ingediend bij Odion, t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC PURMEREND of per e-mail sollicitatie@odion.nl