Vacatures en solliciteren

Heb jij dezelfde passie voor het vak als wij en spreekt de visie van Odion je aan? Dan zul je je bij ons prima op je plaats voelen. Odion staat in de branche bekend als een prettige werkgever, iets waar we trots op zijn. Er zijn veel vormen van dienstverband mogelijk op verschillende locaties, waardoor je vrijwel altijd een baan hebt die bij je past en aansluit op je persoonlijke wensen.

Ook kun je een open sollicitatie sturen, wij bewaren je gegevens een half jaar. Stuur dan een brief met uitgebreide motivatie en CV naar: sollicitatie@odion.nl of Odion; t.a.v. Personeelszaken - Postbus 138 1440 AC Purmerend.

NB: Door een storing wordt er momenteel geen automatische ontvangstbevestiging verstuurd voor de vacatures onderaan deze pagina.

Vanaf 16 augustus 2018 komen de vacatures op de werkenbij.odion.nl site te staan. De huidige nog openstaande vacatures staan in het overzicht hieronder, voor nieuwe vacatures klik hier.

De Flexpool van Odion bestaat nu ruim 15 jaar. In deze tijd is de Flexpool uitgegroeid naar een afdeling waar meer dan 100 flexwerkers zich op professionele manier inzetten in alle onderdelen van de organisatie.

Per direct zijn wij op zoek naar:

Enthousiaste medewerkers Flexpool
Voor de functie van Basismedewerker
Op basis van 40%-60%
Referentienummer:  5016-BN

Als medewerkers van de Flexpool kan je op alle locaties van Odion voor langere of kortere tijd worden ingezet. 

Functie-inhoud als je op woonlocaties werkt:
• De cliënt ondersteunen in het dagelijkse leven met het ondersteuningsplan als uitgangspunt.
• De cliënt ondersteunen gericht op het behouden en vergroten van de zelfredzaamheid.
• De cliënt ondersteunen bij activiteiten van praktische aard. (ADL en HDL).
• De cliënt ondersteunen bij de opbouw en het onderhouden van sociale contacten.
• Begeleiding wordt gegeven op basis van de individuele afspraken met de cliënt, daarnaast is ook het groepsaspect een belangrijk onderdeel van je werk.

Functie-inhoud als je op een dagbestedingslocatie werkt:
• De cliënten ondersteunen bij de opbouw en het onderhouden van sociale contacten.
• Cliënten een structuur kunnen aanbieden.
• Gericht zijn op het bieden, onderhouden en ontwikkelen van de ADL vaardigheden.
• Het bewaken van de veiligheid en hygiëne tijdens het uitvoeren van de activiteiten.
• Het ondersteunen van cliënten op alle levensgebieden, zoals bij ontwikkelingsgerichte activiteiten, recreatieve activiteiten, de uitvoering van dagelijkse huishoudelijke activiteiten en het zo nodig ondersteunen bij de lichamelijke verzorging.
• De begeleiding vindt plaats vanuit het ondersteuningsplan en de daarin gestelde werkdoelen.
• Het bewaken en bevorderen van leef- en/of werkklimaat en de sfeer.

Functie-eisen:
• Een op de functie gerichte MBO 3 opleiding (diploma).
• Ervaring met mensen met een verstandelijke beperking.
• Een respectvolle houding waarbij de wensen en behoeften van de cliënt uitgangspunt zijn.
• Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
.• Initiatiefvolle en praktische werkhouding / een aanpakker.
• De bereidheid om wisselende diensten te werken, ook slaapdiensten en weekenddiensten.
• Relativerend, flexibel, humoristisch.

Wij bieden:
Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor de functie van Basismedewerker bedraagt het salaris min. € 1.731,- en max. € 2.574,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband van 36 uur per week (FWG schaal 35).

Informatie:
Voor meer informatie over de functies kan er contact worden opgenomen met Marja Meijer, Hoofd Flexpool, 0299-412812

Sollicitaties:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen (o.v.v. het referentienummer) schriftelijk worden ingediend bij Odion. Brieven: t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC PURMEREND of per e-mail: sollicitatie@odion.nl

Odion heeft verschillende woon- en dagbestedingslocaties voor cliënten met een lichamelijk beperking en/ of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Voor een aantal cliënten van deze locaties geldt dat zij naast een lichamelijk beperking ook een verstandelijke beperking hebben.
De ADL is begeleidingstaak door de hele dag heen, en ook het begeleiden, motiveren, activeren en in stand houden van de individuele mogelijkheden van
de cliënt en het ondersteunen bij sociale interacties staan hoog in ons begeleidingsprogramma.

Ter versterking van onze Flexpool zoeken wij voor de inzet op deze locaties per direct een aantal ervaren, gemotiveerde, open, enthousiaste en vooral flexibele

BASISMEDEWERKERS
op basis van 3,2 tot 18 uur (10-50 %) per week
Referentienummer: 6417-BN

Functie-inhoud:
-   De cliënt ondersteunen bij activiteiten van praktische aard op het gebied van persoonlijke verzorging en huishoudelij¬ke taken.
-   De cliënt ondersteunen bij de opbouw en het onderhoud van sociale contacten.

 
 Functie-eisen:
-   Een op de functie gericht diploma, bv MBO-V, MMZ 3 of Verzorgende of studerend hiervoor.
-   Enige ervaring met mensen met een lichamelijke/verstandelijke handicap en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH).
-   Zowel individueel als in teamverband kunnen werken.
-   De bereidheid om in onregelmatige diensten (ook nachtdiensten) te werken.
-   Het als een uitdaging zien om mensen met NAH en lichamelijke/verstandelijk gehandicapten zowel individueel als groepsgewijs in hun woonsituatie te begeleiden.
-   Inlevingsvermogen en een beroepshouding passend bij deze doelgroep.
-   Over verantwoordelijkheidsgevoel en een zelfstandige werkhouding beschikken.

 
Wij bieden:
Odion kenmerkt zich als een betrokken organisatie waar de zorg voor cliënten bij alle medewerkers voorop staat. Er heerst een informele werksfeer waar mensen met veel plezier (blijven) werken. De functie van Basismedewerker is ingeschaald in functiegroep 35 van de CAO Gehandicaptenzorg. Dit komt neer op een salaris van minimaal min. € 1.731,- en max. € 2.574,-  bruto per maand, bij een volledig dienstverband.
 
Informatie:
Inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij Marja Meijer, Hoofd flexpool, tel: 0299-412823.
 
Solliciteren:
Sollicitatiebrieven met CV kunnen (o.v.v. het ref. nummer ) schriftelijk worden ingediend bij Odion, t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC PURMEREND of per e-mail sollicitatie@odion.nl 

Spaarbekkenkade is op zoek naar een Nachtdienstmedewerker

- 64 uur per maand, referentienummer: 4418-BS


Wat ga je doen?
Als nachtdienstmedewerker ondersteun je de bewoner in de woon- en leefsituatie. Deze ondersteuning is vooral gericht op persoonlijke verzorging. Je draagt zorg voor een goede rapportage en overdracht. Ook verricht je lichte huishoudelijke werkzaamheden.
Jouw beroepshouding heeft een evenwicht tussen betrokkenheid en professionele afstand.
Dit alles doe je met humor en een flinke dosis zelfreflectie.

Spaarbekkenkade
Woonlocatie Spaarbekkenkade ligt in een woonwijk dichtbij ‘het stadje’ de oude kern van Purmerend. Op de locatie wordt gewerkt met twee teams die elk de zorg hebben voor een deel van de bewoners. Het grootste deel van de bewoners woont in het gebouw aan de Spaarbekkenkade en een kleiner deel van de bewoners heeft een woning dichtbij (loopafstand). Voor de bewoners die niet in het gebouw wonen is een nachtdienst van een andere locatie beschikbaar. De bewoners hebben allemaal hun eigen appartement dat bestaat uit een woonkamer, open keuken, aparte slaapkamer en een badkamer met toilet en ruimte voor een wasmachine. In het gebouw is een algemene ruimte waar bewoners de maaltijden kunnen gebruiken en koffie of thee komen drinken. Het gebouw heeft een binnentuin waar door de bewoners veel gebruik van wordt gemaakt.

Odion
Met zorg het gewone leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion.
Met energie en betrokkenheid begeleiden we onze medewerkers. We doen dit vanaf de eerste werkdag, zodat je alle facetten van Odion leert kennen. En wij jou natuurlijk! Dat zal snel gaan, want jouw stem wordt gehoord en we houden van kleinschaligheid. We wensen dat je je snel bij ons thuis voelt en dat je al gauw  merkt: Hier zit ik goed!

Wat verwachten we van jou?
• Je hebt een op de functie gerichte MBO opleiding op min. niveau 3.
• Je hebt ervaring met mensen met een lichamelijke handicap- en/of niet aangeboren hersenletsel.
• Je bent in staat om zelfstandig te werken en de verantwoordelijkheid in de nacht te dragen. Ook beschikt je over voldoende ervaring om adequaat te kunnen handelen indien nodig.

Wat kun je van ons verwachten?
Een leuke werkplek binnen een dynamisch team waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Odion is, krijg je alle kans om jouw talenten te ontwikkelen. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij met onze CAO ( a la carte). Er is een gevarieerd scholingsaanbod en een goede pensioenvoorziening. Het salaris ligt tussen € 1.791,- en € 2.662,-  bruto per maand, (schaal 35 CAO Gehandicaptenzorg) op fulltime basis.

Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar met de intentie deze bij wederzijdse tevredenheid om te zetten naar een vaste aanstelling.

Hoe gaat het verder?
Bel voor meer inhoudelijke informatie met To van ’t Hag: 06-20373493 of Bert van Koningveld: 06-51491358 (Teamleiders).
Sollicitatiebrieven met CV kunnen per e-mail ( o.v.v. het ref. nummer) worden gestuurd  naar personeelszaken@odion.nl.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende vakantiebaan in de gehandicaptenzorg? Wil je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, maar ben je wel flexibel?  Dan is de Flexpool van Odion opzoek naar jou als


VAKANTIEKRACHT
Referentienummer: 5618-BN

 
Wat ga je doen?
Als vakantiekracht wordt je ingezet op 1 of 2 locaties. Is dit een woonlocatie dan ondersteun je de bewoner in de woon- en leefsituatie.  Deze ondersteuning is vooral gericht op persoonlijke verzorging en andere ADL taken. Je werkt altijd naast een meer ervaren collega.
Wordt je ingezet op dagbesteding dan begeleid je de cliënten bij hun dagelijkse activiteiten volgens het dagprogramma. Afhankelijk van de groep werk je samen met een collega op 1 groep of kan je terugvallen op een collega van een andere groep.

De Flexpool
De Flexpool van Odion bestaat nu ruim 18 jaar. In deze tijd is de Flexpool uitgegroeid naar een afdeling waar meer dan 130 flexwerkers zich op professionele manier inzetten in alle onderdelen van de organisatie.  Medewerkers van de Flexpool stromen veelal door naar vacatures op locaties, waardoor we ons ontwikkeld hebben tot een belangrijk instroomkanaal voor nieuwe medewerkers.


Odion
Met zorg het gewone leven ondersteunen, dat doen we dagelijks bij Odion.
Met energie en betrokkenheid onze medewerkers begeleiden. Dat doen we direct vanaf de eerste werkdag, zodat je alle facetten van Odion leert kennen. En wij jou natuurlijk!  Dat zal snel gaan, want jouw stem wordt gehoord en we houden van kleinschaligheid. We wensen dat je je snel bij ons thuis voelt en dat je al gauw  merkt: Hier zit ik goed!


Wat verwachten wij van jou?
• Je toont inzet en initiatief
• Je bent flexibel inzetbaar
• In het bezit van, dan wel studerend zijn voor, het diploma MMZ / SPW / VIG / Verpleegkunde of SPH;
• Je hebt (stage) ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of  Niet Aangeboren Hersenletsel.


Wat kun je van ons verwachten?
Het salaris is afhankelijk van je ervaring, en dus de locatie waar je wordt ingezet, € 10,65 of € 11,44 bruto per uur. Dit is schaal 25 of schaal 35 CAO Gehandicaptenzorg.  Je gaat in eerste instantie aan de slag als vakantiekracht, als het werken voor de Flexpool bevalt kunnen we hierna je aanstelling verlengen.


Informatie:
Voor meer informatie over de functies kan er contact worden opgenomen met de intercedentes van de Flexpool: 0299-412823 of flexpool@odion.nl

Solliciteren:
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief met CV (o.v.v. het ref. nummer) naar Odion t.a.v. Personeelszaken, Postbus 138, 1440 AC te Purmerend of per e-mail naar: sollicitatie@odion.nl