Angelique Melisse en Odion

Je mag hier zijn wie je bent en dat voel je!

Angelique Melisse (24) is vrijwilliger bij Café Pride en al vanaf het begin betrokken. Café Pride is een ontmoetingscafé voor mensen die een beperking hebben en lesbisch, homoseksueel, bi-seksueel of transgender (LHTB) zijn.

Begin 2018 hoop ik mijn opleiding tot maatschappelijk werker af te ronden.  Vorig jaar liep ik vanuit deze opleiding stage bij MEE Amstel en Zaan en zo raakte ik betrokken bij Café Pride.
Het initiatief voor deze bijeenkomsten kwam bij Odion vandaan en  MEE en Roze en de Regenboog hielpen met het opstarten. Odion merkte dat er cliënten waren die behoefte hadden aan een rustige en veilige plek.

Al in het beginstadium werd ik gevraagd om mee te helpen en zag dat meteen zitten. Ik heb zo’n plek als Café Pride zelf altijd gemist. Ik was dus heel gemotiveerd om na mijn stage vrijwilliger te worden.

Ik organiseer de activiteiten rond Café Pride met twee collega’s. Gemiddeld komen er zeven cliënten.
In een ontspannen sfeer kunnen ze met elkaar praten, spelletjes doen en elkaar beter leren kennen. Regelmatig organiseren  we themagesprekken of een uitje.

Ik vind de opzet van Café Pride absoluut geslaagd! Het  is echt een veilige basis geworden. Je mag hier zijn wie je bent en dat voel je!