Danny en Odion

Ik zie dat de begeleiding veel ervaring heeft

Danny Nibbering (43) is vader van Evy en Thijs  en woont in Koog aan de Zaan. Thijs (8) heeft een zeldzaam syndroom en gaat vier dagen per week naar Orthopedagogisch Dagcentrum Dynamica van Odion. Bij de kinderen en begeleiders van groep geel is Thijs goed op zijn plek. De begeleiding is passievol en warm en ze kunnen Thijs goed ‘lezen’.


Acht jaar geleden werd Thijs geboren en het was gelijk mis. Hij lag regelmatig in het ziekenhuis en na 2,5 jaar werd duidelijk dat Thijs het zeldzame Bohring Opitz syndroom heeft. Hierdoor heeft hij een forse ontwikkelingsachterstand en is klein van stuk. Mijn toenmalige vrouw en ik gingen beiden heel anders met de situatie om en we konden elkaar niet meer vinden. De wig tussen ons werd te groot en helaas eindigde ons huwelijk in een scheiding.

Ik moest verder en ik was gedreven om een volwaardig leven voor mij en mijn gezin te creëren. De helft van de tijd zijn de kinderen bij mij. Ik zorg dan dat de boodschappen binnen zijn en het huis aan kant is. Ik ben er dan voor Thijs en Evy. We zwemmen in de zee, gaan op vakantie, nemen de tent mee en ik draag Thijs in een rugzak door de bergen. Zijn beperking, mag geen beperking zijn voor mijn gezin.

Tot zijn 5e ging Thijs naar een gespecialiseerd kinderdagverblijf en nu gaat hij van dinsdag t/m vrijdag naar Orthopedagogisch Dagcentrum Dynamica in Koog aan de Zaan. Ik vond het spannend, maar al zal snel merkte ik dat Thijs op zijn plek is bij Dynamica. Thijs houdt enorm van reuring en dat vindt hij genoeg bij de begeleiders en kinderen van groep geel. Hij beweegt op een loopfiets, gaat zwemmen, krijgt fysiotherapie en maakt muziek. Er wordt volop aan zijn ontwikkeling gewerkt. Ik ben blij als ik in de overdracht lees dat Thijs een volle en actieve dag heeft gehad.

De begeleiders van Dynamica  gaan goed met Thijs om. Hij praat niet en is niet bij machte aan te geven wat hij wil. Maar ik zie dat de begeleiding veel ervaring heeft en zij kunnen Thijs z’n gezichtsuitdrukkingen en geluiden goed ‘lezen’.  De begeleiding is passievol en warm. Ik fiets dagelijks met een gerust hart naar mijn werk!

En Thijs? Thijs is een bikkel, een optimistisch en sterk ventje. Dat heeft hij al zo vaak bewezen. Ik doe er alles aan om zo veel mogelijk uit het leven van ons drieën te halen!