Jeroen,Tayga en Odion

De blije reacties vinden wij geweldig

Jeroen Springer (25) en Tayga Blokdijk (26) sporten iedere dinsdagavond met een groep Odion-cliënten. Wat begon als stageproject doen ze zes jaar later nog steeds.

Wij waren klasgenoten op het Horizoncollege, waar we de richting Sport en Bewegen volgden met Speciaal Onderwijs als keuzevak. Voor onze stage kwamen we terecht bij de faciliteiten van de Brede School aan de Loirestraat in Purmerend. We startten daar met drie cliënten en de groep groeide als snel uit tot zo'n tien tot vijftien deelnemers.

Onze activiteiten richten zich op sport en spel in de breedste zin van het woord. Wij gaan bijvoorbeeld zwemmen of organiseren een speurtocht. En bij mooi weer fietsen we naar een sportveldje om daar lekker bezig te zijn.

De blije reacties vinden wij geweldig. Dat is een groot compliment voor ons werk. Vorige jaar ontvingen wij zelfs een officiële waardering voor ons vrijwilligerswerk. Wij wonnen namelijk het lokale compliment van Purmerend. Bij deze eerste prijs hoorde een bedrag van €1000,-. In overleg met Odion besteedden wij dit aan sportkleding voor de cliënten. (zie foto)

We willen dit werk nog heel lang blijven doen naast onze andere activiteiten. Cliënten die een hele week blij zijn na het maken van een winnend doelpunt, dat is toch fun?!