Ria en Odion

Ik ben blij dat Elly mij vroeg...

Ria Philippo (58) begon ruim drie jaar geleden als vrijwilliger bij Cadeauwinkel en Atelier De Snuiter in Wormerveer. Al heel snel hielp ze ook op het terras van Bakkie Leut aan de Zaan.

Voordat ik in contact kwam met De Snuiter en Bakkie Leut, was ik al bekend met het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben namelijk 27 jaar vrijwilliger geweest bij de Vrije Vogels. Dit was een vrijetijdsbestedingsclub in Purmerend voor mensen met een beperking. Daar leerde ik Elly ter Bork (begeleider van De Snuiter en Bakkie Leut) kennen. Toen de Vrije Vogels stopte, vroeg ze mij om bij De Snuiter te komen.

Ik ben blij dat Elly mij vroeg. Ik ga nu iedere donderdag naar De Snuiter en ik vind het ontzettend leuk. Ik help de medewerkers waar nodig. Soms ben ik aan het schilderen en een andere keer help ik iemand met breien. Ik heb ook een medewerker geleerd om keukendienst te draaien. Zij kan het nu bijna zelf en die ontwikkeling vind ik mooi om te zien.

In het zomerseizoen ben ik ook een ochtend per week actief bij Bakkie Leut. Net als vorig jaar staan er weer twee pipowagens in Wormerveer met een terras aan de Zaan. Samen met andere vrijwilligers ondersteun ik de medewerkers van De Snuiter op het terras. Iedereen die dat wil, kan gezellig iets komen drinken. We hebben ook ijsjes en appeltaart. Bakkie Leut is een heel sociaal gebeuren. Er is veel ruimte voor een praatje en je mag rustig een uur blijven zitten met één kopje koffie. Ik merk ook dat de medewerkers groeien van het contact met de bezoekers.