Tanja en Odion

Ik sta weer midden in het leven

Het verhaal van Tanja de Beukelaar (59 jaar) leest als een successtory. Via jobcoachingsorganisatie Odibaan kwam ze vanuit de WIA binnen als vrijwilliger bij Odion.  Inmiddels werkt ze hier alweer een half jaar als administratief medewerker.


Ik raakte door faillissementen en een reorganisatie verschillende keren mijn baan als financieel administratief medewerker kwijt. Hierdoor belandde ik in de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Ik wilde  graag weer aan het werk en meldde mij aan bij Odibaan. Maar ik merkte dat bedrijven niet graag mensen boven de 50 aannemen. Ik moest dus mijn verwachtingen en wensen aanpassen. Daarom begon ik als vrijwilliger bij Odion op de afdeling P&O.

Als snel kwam er een re-integratiefunctie vrij bij de receptie en tot mijn vreugde kreeg ik deze baan. Ik had het enorm naar mijn zin op deze plek. Ik leerde veel medewerkers en cliënten kennen. Ondertussen nam ik ook wat administratieve klussen over van collega’s die afwezig waren. Maar na twee keer een half jaar, hing de WIA weer boven mijn hoofd.

Ik vond het heel fijn en bijzonder dat mijn Odioncollega’s met me meedachten en meeleefden. Toen er een vacature vrij kwam bij cliëntservice heeft de coördinator enorm haar best voor mij gedaan. Ik kreeg vertrouwen en daardoor deed ik extra mijn best.

Nu werk ik bij cliëntservice en voor de financiële administratie. Ik sta weer midden in het leven en voel me erg gewaardeerd. En ik heb bewezen dat je mensen in de WIA niet bij voorbaat af moet schrijven!