Dankzij fondsenwerving komen dromen uit

Om onze ondersteuning aan cliënten te optimaliseren, maken wij gebruik van fondsenwerving. Wensen die niet bekostigd kunnen worden uit reguliere geldstromen, worden waargemaakt via fondsenwerving.

Hier vindt u de wensen die momenteel aangevraagd worden en projecten die dankzij financiële steun van bedrijven zijn gerealiseerd.


Gerealiseerde wensen:

Dagbesteding heeft haar aanbod kunnen uitbreiden met een naaiatelier. Dankzij een bijdrage van Fundatie van den Santheuvel Sobbe zijn er mooie nieuwe naaimachines, een lockmachine en diverse materialen aangeschaft.

Op locatie Buitenrust kunnen de cliënten sinds kort genieten van een sfeerbadkamer. Er is een prachtige watermuur, maar ook kan er worden genoten van heerlijke geuren en kleuren. Dankzij de Grietje Poelmanstichting is deze wens gerealiseerd.

De Kunstgroep heeft prachtige nieuwe materialen kunnen aanschaffen. Zo genieten zij van een keramiek-oven en nieuwe schildersezels dankzij een bijdrage van Fonds NutsOhra. Ook hebben wij dankzij Fonds NutsOhra de hal van het Logeerhuis kunnen omtoveren in een ware beleving en zijn er op ODC De Boomgaard twee prachtige ravotkamers ingericht. 

Op ODC De Boomgaard hebben de kinderen nieuwe Ipads die wij dankzij een bijdrage van Stichting SPZ hebben kunnen aanschaffen. De kinderen genieten enorm van de nieuwe spelletjes en leermogelijkheden via de digitale weg,

Lekker buiten zitten in het zonnetje; mooi nieuw tuinmeubilair is gerealiseerd via Stichting Welzijn Senioren voor de locaties Het Klaverland en De Boogaert in Castrium. 

ODC Dynamica heeft een belevingsbox kunnen aanschaffen dankzij de C.J. Vaillant Stichting. De kinderen kunnen zo op een veilige manier dingen ontdekken.  

Dankzij de AFAS Foundation heeft Darwinpark een digitaal planbord kunnen aanschaffen. Heel mooi om mee te maken hoeveel extra mogelijkheden dit biedt voor de cliënten. Wij hopen op nog veel meer locaties deze planborden te kunnen aanschaffen.


Welke wensen zijn er o.a. nog:

Fitnessapparatuur op het dagcentrum - Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 80% van de ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking inactief is. Door het minder bewegen kan dit tot meerdere klachten leiden zoals overgewicht, grotere zorgvraag en achteruitgang in kwaliteit van leven. Deze doelgroep kan helaas niet meer naar een reguliere sportschool. Graag willen we dan ook ons aanbod vernieuwen en uitbreiden. In overleg met de bewoners zouden zij graag loopbanden en hometrainers naast een crosstrainer en roeitrainer willen gebruiken.

Gezellige ontmoetingsruimte - Op Veldvliegerweg wil men heel graag de algemene ruimte aanpassen, zodat het een gezellige ontmoetingsruimte wordt voor alle bewoners van het complex. Een gezellige zithoek, een tovertafel en een gezellige sfeerhaard zijn wensen die allemaal op het lijstje staan.

Onderhoud VD84 - Eén van de originele kwakken in Volendam, de VD84, een dagbestedingsproject van Odion, heeft onderhoud nodig. Dankzij een bijdrage van het VSB Fonds Middenbeemster en het C.J. Vaillantfonds is er winter 2017 al een deel van de restauratie uitgevoerd. We blijven hard bezig andere sponsoren te vinden om de verdere restauratie te hand ter nemen.

Snoezelruimte opknappen in Het Logeerhuis in Purmerend.

Magic carpet - Diverse locaties zouden graag een magic carpet willen. Dit is een interactieve tafel- en vloerprojectie die mobiel te gebruiken is en aangepast kan worden naar doelgroep en zelfs op persoon. 

afbeeldingen/Locaties/Sfeerbadkamer