Nieuws van Odion

SWLG gaat over naar Odion

Op donderdag 14 december tekenden de bestuurders van zorgorganisaties Stichting Woonvoorzieningen Lichamelijk Gehandicapten (SWLG) en Odion voor de overname van SWLG door Odion per 1 januari 2018. Vanwege de kwetsbare financiële situatie van SWLG hebben zij en het Zorgkantoor Zilveren Kruis de hulp van Odion  ingeroepen.

Mantelzorgers creatief aan de slag

In de kantine op het Service Bureau van Odion kwamen op 12 december zo'n 40 mantelzorgers uit Purmerend samen. Gemeente Purmerend doet veel voor mantelzorgers en de Vrijwilligerschakel van Odion krijg 3x per jaar geld om een workshop te organiseren.

Informatiebijeenkomst over Buurtcirkels

Wilt u meer informatie over Buurtcirkels? Dan bent u van harte welkom bij de informatiebijeenkomst in De Bovenkruier te Zaandam. De bijeenkomst is van 17:00 tot 18:45 uur en er is soep en brood.

Odion ontvangt cheque Sintactie

De cliënten van Leerwerkbedrijf De Visafslag en VD84 hielpen met de Sinterklaasactie in Volendam.
Zij vulden duizenden zakjes met stickers voor de stickeractie rond Sinterklaas. Een hele leuk klus, die dubbel en dwars werd beloond.

Zingt u mee?

Op zaterdag 23 december organiseren medewerkers van woonlocatie Noorderhoofdstraat uit Krommenie een Sing a Long. Het duo Snietsel zingt kerstliedjes en de teksten worden geprojecteerd op een groot scherm. Meezingen, mompelen, neuriën of alleen luister; het mag allemaal!

Lokaal Compliment voor Odion

Jeroen Strenger en Tayga Blokdijk zijn vrijwilligers van Odion en kregen 23 november het Lokaal Compliment uitgereikt door wethouder Eveline Tijmstra. Deze jaarlijks terugkerende prijs van 1.000 euro wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving.

Expositie 'Heyboer Inspireert'

Vandaag, vrijdag 24 november, opende burgemeester Bijl de expositie 'Heyboer Inspireert'. Dit is een groepstentoonstelling van de Kunstgroep van Odion en Fred's van Prinsenstichting. De kunstenaars van beide organisatie werkten samen en lieten zich inspireren door de levenswijze en kunst van Anton Heyboer.

B en W bezoekt locaties in Castricum

Burgemeester en wethouders van gemeente Castricum bezochten de locaties De Boogaert, Het Klaverland, Standbytye en dagbesteding De Boogaert. Ze kregen een rondleiding en er was een lunch met medewerkers en cliënten.

Jouw baan, Mijn baan

Het uitwisselingsprogramma 'Jouw baan, Mijn baan’ liep van  6 t/m 17 november. Bijna 200 medewerkers van Odion en RIBW Zaanstreek Waterland West-Friesland liepen mee op een locatie naar keuze. 
Teamleider Sandra Horsman liep mee bij het Sociaal Wijkteam (SWT) in Zaandam. Zij vertelt in dit nieuwsbericht over haar ervaring.

Medewerkers van Odion en RIBW kijken in elkaars keuken

Bijna 200 medewerkers van Odion en RIBW Zaanstreek Waterland West-Friesland doen mee aan het bijzondere uitwisselingsprogramma ‘Jouw baan, mijn baan’.
Van 6 t/m 17 november draaien zij mee op een locatie naar keuze van Odion of de RIBW in de regio Zaanstreek, Waterland of Kennemerland.

Theatergroep Flexibel pakt uit

Theatergroep Flexibel bestaat uit acteurs met een verstandelijke beperking uit gemeenten Waterland en Zaandam. Ook vanuit Odion doen 14 cliënten mee. De acteurs volgen iedere week theaterles bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Op 29 en 30 december speelt Flexibel  'Lang en gelukkig' in Theater de Purmaryn.

Bouw Bristolroodstraat vordert

Op de Bristolroodstraat in Zaandam wordt er hard gewerkt aan een appartementencomplex voor 35 bewoners van Odion. Inmiddels staat hier een prachtig bouwbord met drie toekomstige bewoners.

Feestavond bij ouderen locatie

Bij woonlocatie Count Basiestraat van Odion in Zaandijk werd een feestavond georganiseerd. Een feest voor vrijwiligers en buren en natuurlijk voor de bewoners en medewerkers. Acht leerlingen van het Trias VMBO uit Krommenie maakten en serveerden heerlijke hapjes

Odion verwelkomt woonlocatie Voorstraat

Vandaag, zondag 1 oktober, neemt Odion woonlocatie Voorstraat (voorheen WTC) in Wijk aan Zee over van Heliomare. Odion heet alle medewerkers, cliënten, familie en verwanten van harte welkom!

Odion enthousiast over ervaringsdekundigen

Zeven enthousiaste cliënten van Odion, met een diploma ervaringsdeskundigheid, hebben de afgelopen maanden binnen Odion ervaring opgedaan. Zij deelden hun ervaring tijdens presentaties en cursussen voor medewerkers van Odion. Deze eerste samenwerking werd door zowel de medewerkers als de ervaringsdeskundigen positief en waardevol ervaren.

Odion tekent voor WTC van Heliomare

Op maandag 25 september tekenden de bestuurders van Heliomare en Odion voor de overname van het Woon Training Centrum (WTC) van Heliomare. Odion heeft van harte ja gezegd om het WTC van Heliomare over te nemen.

Odion neemt locatie over van Heliomare

Op maandag 25 september tekenen de bestuurders van zorgorganisaties Heliomare en Odion voor de overname van het Woon Training Centrum (WTC) van Heliomare in Wijk aan Zee. In het WTC aan de Voorstraat wonen 23 mensen met een lichamelijke beperking. Per 1 oktober neemt de Noord-Hollandse zorginstelling Odion de ondersteuning over en is zij werkgever van alle medewerkers.

Feest bij ODC De Boomgaard

Begin september was er feest bij Orthopedagogisch Dagcentrum (ODC) De Boomgaard in Purmerend.
Sinds 1 jaar kunnen kinderen met een beperking daar een weekend logeren en dat was reden voor een feestje.

Zonnepanelen voor Darwinpark

Op het dak van het Odion-gebouw bij Leerwerkbedrijf Darwinpark in Zaandam zijn zonnepanelen geplaatst. Van 21 t/m 25 augustus hebben alle 84 panelen een plek gekregen. Met deze duurzame stroom verwacht Odion dat het leerwerkbedrijf energie neutraal kan draaien.

Rabobank verwent De Boomgaard

Orthopedagogisch Dagcentrum De Boomgaard in Purmerend heeft van Rabobank Waterland een gift gekregen. Zij hebben hiervan speelgoed aangeschaft waarmee je kunt spelen door op een grote knop te drukken. Kinderen met een ernstige motorische beperking kunnen hierdoor bijvoorbeeld bellen blazen of een speelgoedauto laten rijden.

Scherp blijven op signalen

Het jaarverslag 2016 en het jaarplan 2017 van de aandachtsfunctionarissen seksueel misbruik en/of huiselijk geweld wordt jaarlijks besproken in het managementteam (MT). Zo worden het beleid en de procedures vastgelegd binnen Odion.

Bouw Bristolroodstraat feestelijk van start.

Vanmorgen om 10.30 uur was het zover. Het moment waar vooral de cliënten van woonlocaties De Wieken en Skepehoeck zo lang naar hebben uitgekeken. Toen werden in Zaandam officieel de eerste palen geslagen voor onze nieuwe woonlocatie Bristolroodstraat! Het werd een gezellige en feestelijke bijeenkomst, waar veel toekomstige bewoners, medewerkers, vrijwilligers en betrokken organisaties bij aanwezig waren. ‘Bouwvakker Bert’ was gevraagd om alles in goede banen te leiden, maar dat ging af en toe niet helemáál goed – tot grote hilariteit van alle aanwezigen. Was die Bert eigenlijk wel een echte bouwvakker???

Complexe ondersteuningsvraag

Odion merkt dat er steeds vaker vragen binnenkomen voor (woon)begeleiding van mensen met een complexe ondersteuningsvraag. In dit verband is Odion met collega-instellingen, zoals het Leger des Heils, RIBW ZWWF (in ROL-verband) en Humanitas DHM in gesprek. Odion is op zoek naar een gezamenlijke en andere manier van ondersteunen van deze mensen.

Talenten van cliënten ontwikkelen

Odion gaat de medewerkers van de begeleide werkplekken en leerwerkbedrijven opleiden in de methodiek Invra-arbeid. Met behulp van deze methode kunnen talenten van de cliënten verder ontwikkeld worden.

Een klacht probeert Odion in de directe kring van de cliënt op te lossen. De persoonlijk begeleider is het eerste aanspreekpunt. Wanneer dit niet lukt, kijkt de teamleider mee. Als de cliënt extra ondersteuning wil, kan de vertrouwenspersoon ingeschakeld worden. De meeste klachten zijn hiermee opgelost.

Nieuw cliëntendossier

Op de website van het Kennisplein Gehandicaptensector staat een artikel over het nieuwe elektronische cliëntendossier (ECD) van Odion. Het Kennisplein maakt zich hard om kennis en ervaring uit de gehandicaptensector uit te wisselen. In het artikel delen Odion medewerkers Gerdien Rebel en Jolene van Duin hun ervaringen.

Welkom Heliomare!

De vlag gaat uit! Vanaf nu horen de woonlocatie Noorderhoofdstraat en de dagactiviteitencentra KrommeNoord en PurmerGeul van Heliomare bij Odion. Wij wensen de 45 nieuwe medewerkers en de 211 nieuwe cliënten van harte welkom! Natuurlijk ook een warm welkom aan de familie, verwanten en vrijwilligers.

Boek vol hersenspelletjes

Het kleurrijke boekje 'Denk en Doe' is een uitgave van Odion en gemaakt door medewerker Sandy Nibbering. In dit boek staan 45 hersenspelletjes die zijn te gebruiken in het werken met mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking of dementie. De hersenspelletjes zijn gericht op snelheid, concentratie, inventiviteit en geheugen en erg leuk om te doen met elkaar. U kunt hier 'Denk en Doe' bestellen.

Een bijzonder koor

Ken u het koor 'De Gulle Waard Zingers'? Dit koor bestaat uit cliënten van Odion en andere organisaties en iedere maandagavond wordt er gezongen in eetcafé De Andere Oever in Purmerend.Het koor heeft zo'n 30 cliënten en er zijn 12 vrijwilligers die elkaar afwisselen in groepjes. Henni Meinen is de motor achter dit bijzondere koor.

Odion cliënten maken geboortemand

Iedere medewerker van Odion die vader of moeder wordt, krijgt een prachtige geboortemand. De mand is een initiatief van Dagactiviteitencentrum Het Watermerk in samenwerking met RIBW en Dagactiviteitencentrum De Boerderij. De mand is gevuld met zelfgemaakte producten zoals een slabbetje, een geboorteslinger en figuurtjes van keramiek.

Feest bij Het Logeerhuis

Het Logeerhuis in Purmerend vierde zondag 18 juni het 25 jarig bestaan. In de warme tuin was het een gezellige drukte van oud logés, oud medewerkers, huidige logés, familie, vrijwilligers en medewerkers.

Kom naar Week van Zorg en Welzijn!

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 13 t/m 18 maart 2017. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Acht locaties van Odion doen mee. U bent van harte welkom. Lees hier meer over de activiteiten.

Nieuwbouw voor Odion

Odion bouwt een nieuw appartementencomplex aan de Bristolroodstraat in Zaandam. De twee oude panden maken plaats voor een nieuwbouwproject waar 35 mensen met een verstandelijke beperking van de locaties De Wieken en Skepehoeck gaan wonen. Eind maart gaat de sloopkogel door de huidige panden en in april zal naar verwachting gestart worden met de bouw.

Odion betrekt regiokantoor in Zaandam

Op een centrale plek bij de Bernardbrug aan de Westzijde in Zaandam, betrekt Odion binnenkort het regiokantoor voor de Zaanstreek en Kennemerland. Naast de flexplekken, zijn er ook vergaderruimtes en behandelkamers.

Artikel over Intensieve gezinsbegeleiding in NHD

Vandaag, 26 januari, staat er een interview met Monique Meijne in het Noord Hollands Dagblad. Monique is teamleider bij Intensieve gezinsbegeleiding.

Nieuwe Odion structuur

Vanaf 1 januari 2017 gaat Odion werken met twee regio’s en is de huidige clusterstructuur verleden tijd. Hierdoor staat Odion nog dichterbij de cliënt en de teams en kunnen cliënten en medewerkers meer de regie voeren.

RIBW en Odion gaan samenwerken

Bestuurders Han Jetten van RIBW Zaanstreek Waterland West-Friesland en Henk Steen van Odion zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst tussen de organisaties.

Donderdag 13 oktober aftrap 'Nederland onbeperkt!'

Donderdag 13 oktober trappen rolstoeltennisster Esther Vergeer en Femke Halsema, voorzitter van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de campagne 'Nederland Onbeperkt' af. Doel van de campagne is om mensen met een beperking zichtbaarder te maken in de samenleving. Het streven is een land waar ook mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking onbeperkt mee kunnen doen. Mensen met een beperking laten zelf zien wat Nederland Onbeperkt voor ze betekent en wat ze nodig hebben om verder te komen. Het motto: Zo ver zijn we gekomen. En we willen door!

Aan de Bristolroodstraat in Zaandam staan twee panden van Odion. Beide panden maken plaats voor nieuwbouw waar 35 mensen met een verstandelijke beperking kunnen wonen. Zo’n 10 jaar geleden lagen er nieuwbouwplannen, maar deze konden toen niet gerealiseerd worden. Nu ontwikkelt Odion in eigen beheer de vervanging van Odion woonlocaties De Wieken in Oostzaan en Skepehoeck in Zaandam.

Digitale planbord van Odion in Markant

Markant is een maandblad voor de gehandicaptenzorg. In het nieuwste nummer staat een artikel over het interactieve en digitale planbord van Odion.

Woonlocatie Jachtenlaan bestaat 20 jaar!

Woonlocatie Jachtenlaan in Zaandam bestaat 20 jaar. Vorige week was het de hele week feest met leuke activiteiten voor de bewoners.