Eerste inspiratiebijeenkomst succesvol

Odion organiseert dit jaar drie inspiratiebijeenkomsten voor en door medewerkers. De eerste inspiratiebijeenkomst werd gegeven door begeleider Machteld Tiessens. Zij liet 12 collega's kennismaken met Beleven In Muziek (BIM). Dit is een methode voor professionals die mensen met een beperking begeleiden met muziek.

In de muziekschool in Purmerend kwam de diverse groep van medewerkers samen. De warming-up deed goed zijn werk en al snel was de sfeer veilig en gaven de deelnemers zich over aan de leerzame oefeningen.

Machteld gebruikt wekelijks muziek tijdens haar werk met ouderen met een verstandelijke beperking bij dagactiviteitencentrum De Graslanden. Haar leven is doorspekt met muziek. Al sinds haar 6e speelt Machteld viool en ze is concertmeester bij een amateurorkest in Amsterdam. Machteld: 'Ik vind muziek een prachtig middel waarmee je veel doelgroepen kunt bereiken. Muziek is universeel  en daarmee een taal die iedereen begrijpt.'

De inspiratiebijeenkomst is enthousiast ontvangen door de deelnemers en hiermee is een begin gemaakt om muziek binnen Odion op de kaart te zetten.

afbeeldingen/Nieuws/2018/DSC02507