Odion heeft een nieuwe Dienstengroep

Cadeauwinkel De Snuiter in Wormerveer is gestopt. De cliënten werken nu in het bijbehorende Atelier dat openblijft of op het terras van Bakkie Leut aan de Zaan en bij de nieuwe Dienstengroep Evean Westerwatering. (EWW) Deze Dienstengroep in Zaandam draait inmiddels een maand.

De groep van 15 cliënten heeft een eigen ruimte in de Verzorgd Wonen locatie van Evean. Hier wonen 55 plussers, die naar behoefte zorgpakketten inkopen. De cliënten van Odion helpen op deze locatie bijvoorbeeld bij het dekken van de tafels in het restaurant, helpen in de wasstraat en wieden onkruid rond het pand. Daarnaast kunnen de 55 plussers persoonlijke hulp aanvragen bij de Dienstengroep van Odion. Denk hierbij aan hulp bij boodschappen doen of bewoners naar het restaurant begeleiden.

Alle cliënten werken zowel bij Bakkie Leut aan de Zaan in Wormerveer, als bij Dienstengroep. En mocht het geen weer zijn om het terras van Bakkie Leut te openen, dan rijdt de begeleiding met de cliënten naar de Dienstengroep. Want bij de Dienstengroep is er werk genoeg. Aan de grote tafels in de Odion-ruimte kunnen de cliënten altijd werkzaamheden doen voor het label ‘Mooi door mij’.

En weet je wat zo mooi is? De bewoners van Verzorgd Wonen weten de Dienstengroep steeds beter te vinden en de cliënten van Odion zijn enorm gemotiveerd.
Zo is er  een cliënt die altijd te laat bij De Snuiter aankwam en nu is ze iedere dag ruim op tijd. Begeleider Elly ter Bork vroeg deze cliënt hoe dit komt en zij antwoordde: ‘Ik voel me hier nuttig, ik ben echt aan het werk.’

Natuurlijk lopen de begeleiding, vrijwilligers en de cliënten nog tegen allerlei verrassingen aan. Maar het enthousiasme is groot. Er wordt alweer gesproken over een nieuw leven inblazen van de Koffie Corner in Evean Westerwatering.

Ondertussen zitten ze bij Atelier De Snuiter ook niet stil. Er wordt al gesproken over het opsieren van de gebouwen van Evean met mooie kunst. Daarnaast ontwikkelen zich allerlei andere initiatieven. Daarover later meer…

Op de foto ziet u het gebouw van Evean Westerwatering.

afbeeldingen/Nieuws/2018/dienstengroepEWW