Oudste bewoner van Odion jarig

Vandaag, 11 juni, is de oudste bewoner van Odion 95 jaar geworden! We hebben het over Anton, een bewoner van Boelenspark in Volendam. Anton woont hier met 12 oudere medebewoners met een verstandelijke beperking.

Vijfennegentig jaar, dat is niet niks! Het wordt dan ook een feestelijke dag met cadeautjes en een Chinese rijsttafel. Want dat is Anton’s favoriet.
Anton is aan het dementeren en als je hem vraag hoe oud hij wordt, zegt hij: ‘geen idee’ en kijkt  je vervolgens vragend aan. Als hij dan zijn leeftijd hoort, schudt hij zijn hoofd. Hij kan het nauwelijks bevatten.

Anton groeide op op een boerenbedrijf in de buurt van Nijmegen. Aan deze tijd hield hij zijn grote liefde voor dieren over. Heel soms vertelt Anton nog over de oorlog, waarin hij een oog verloor door een granaatsplinter. Inmiddels woont hij alweer zo’n 45 jaar in Volendam. Op Boelenspark vind je hem meestal in de algemene huiskamer, waar je hem kunt uittekenen in zijn luie stoel. Ook doet Anton graag een spelletje met de bal aan de grote tafel. Even kom dan de fanatieke man van weleer naar boven.

Anton is een geziene  man bij Boelenspark. Wanneer je Anton vraagt of hij koffie wilt, zegt hij steevast: ‘met een cognacje’. Als je hem vervolgens vertelt dat er geen cognac is, grapt hij: ‘Nou, doe dan maar een koekje’. Zijn kleine grapjes en zijn lieve en blije karakter, maken Anton tot een leuke man. Sommige begeleiders laten zelfs het woord charmeur vallen.

Anton viert vandaag zijn verjaardag met medebewoners, begeleiding en Kees, zijn trouwe vrijwilliger.

Wij wensen Anton een fijne verjaardag en hopelijk kan iedereen nog een tijdje genieten van deze mooie man!

afbeeldingen/Nieuws/2018/antonjarig95